Korábban Catleen írt a Zombieland című, számomra a Haláli Hullák Hajnala mellett legfontosabb zombi paródiáról, de nem tudom, hányan vannak tisztában azzal az információval, hogy nemsokkal a film után sorozatot is akartak gyártani a négyes túlélőfogat további kalandjairól. Ez hol kisebb, de legtöbb esetben nagyobb dolgok (pl: főszereplők kicserélése) végül megakadályozták, de egy részt mégis elkészült belőle – és erről a nyitó/záró epizódról lesz szó.

zombieland series1

A rész már eleve egy „érdekes” és „mély értelmű” párbeszéddel kezd két kolléga között, akiknek a hátuk mögött láthatjuk, hogy a zombik már igencsak tizedelik a népet, majd miután oda is betörnek az élőholtak, megismerhetjük azt a férfit, akinek később az élőholtak irtása lesz a munkája: Tallahassee-t (Kirk Ward). Utána ugrunk az időben pár héttel a film cselekménye után, és ismét csak Colombus (Tyler Ross) lesz a narrátor. Mint az kiderül szétmentek Wichitával (Maiara Walsh), valamint van egy új túlélő (vagyis, inkább csak a hangja) Detroit (Kendra Fountain), aki irányítja a srácokat további túlélők felé – hiszen több a sok, mint a kevés alapon indulnak neki, csak a vendégtúlélők valahogy sosem húzzák sokáig.

zombieland series3

Ami miatt nagyon nagy hátránnyal kezdett volna ez a sorozat, az eleve már a szereplőket alakító színészek körüli kérdések; miért kellett lecserélni a filmbéli alakokat? Miért nem eleve a sorozatban lévőkkel forgatták a filmet? Stb. Sok a kérdés és nincs rájuk válasz. Ami  a sorozatbéli karaktereket illeti, ők eléggé felemásak: amennyire bírtam Colombust és Wichitát a filmben, nagyjából akkorát fordult a szemléletem a két új arculattal a fél órás műsoridő nagy részében. Amíg a filmbéli Colombus folyton parázott és félt, de ha akart képes volt felülkerekedni a saját gátlásain, itt meg szerintem kifogyott belőle a Duracell, Wichita meg lement fuxeszközbe.

zombieland series2

Little Rock-on (Izabela Vidovic) én semmi változást nem vettem észre, de amin a legjobban meglepődtem, hogy bírtam az új/régi Tallahassee-t. Bár eléggé furcsa volt egy-két behozott változtatás a karakternél, a már megszokott dolgokat ugyanúgy visszatudta adni (még soha nem ütöttem meg gyereket). Detroit pedig egy remek hang az éterben, és egy viszonylag üdítő jelenség a zombiapokalipszis kellős közepén önként segítő arc.

zombieland series5

Akármennyire is felkeltette a figyelmemet ez a „pilot” epizód, sajnos azt is be kell látnom, hogy ez a történet cselekmény a parodisztikus humorával nem húzott volna ki annyit, mint mondjuk az Ash vs. Evil Dead, de az sem állt volna neki, ha átcsap The Walking Dead-es komolyságba. Ebből a szemszögből nézve jó is, hogy végül nem készült el a sorozat. Aki azonban mégis kíváncsi erre az egy elkészült epizódra az nyugodtan nyálazza fel az internet hasábjait.

zombieland series6

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .