The Flash -- "The Reverse Flash Returns" -- Image FLA211b_0028b -- Pictured (L-R): Amanda Pays as Christina McGee and Matthew Letscher as Eobard Thawne/Reverse Flash -- Photo: Bettina Strauss/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Ez már egy kicsit nehezebb lesz…

The Flash -- "The Reverse Flash Returns" -- Image FLA211b_0066b -- Pictured (L-R): Grant Gustin as The Flash and Amanda Pays as Christina McGee -- Photo: Bettina Strauss/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Nem elég Zoom, de egy időnyúlványból előugrik a jó öreg Reverse Flash (Matt Letscher) is, és alaposan felzaklatja Barry ( Grant Gustin), amúgy sem túl stabil lelki világát. Dr. McGee (Amanda Pays) élete ismét veszélybe kerül, a csupán hazavágyó Reverse Flash miatt, persze Barry nem hagyhatja annyiban a dolgot és végül el is kapja anyja gyilkosát –megint – akinek láthatólag fogalma sincs arról, mit tett, vagy mit fog tenni, de még arról sem, hogy ki Barry. Végül rákényszerülnek, hogy elengedjék és egy portálon keresztül visszataszajtsák a saját idővonalába. Eközben Joe (Jesse L. Martin) és Iris (Candice Patton) a fiatal Wally (Keiynan Lonsdale) családba való beépülésén dolgoznak, aki nem mutat túl sok hajlandóságot, annál is inkább, mert megviseli édesanyja betegsége. Ráadásként kiderül róla, hogy titokban autóversenyző is, ami igencsak veszélyes, ez persze nagyon nem tetszik egyiküknek sem.  A tizenkettedik részben végre visszakanyarodunk a Zoom szálhoz, aki arra kényszeríti Wellst (Tom Cavanagh), hogy a lánya életének érdekében, a lehető leggyorsabban, szolgáltassa át neki valamilyen formában a Villám sebességét, és a doktor meg is teszi, nem gondolva Barry sebességvesztésére, vagy, hogy ebből bárkinek baja származhatna. Baj azonban akad bőven, ugyanis egy bosszúálló metahumán miatt, aki folyékony aszfalttá képes változni, Iris megsérül, mivel Barry nem elég gyors ahhoz, hogy megmentse, pont a sebességcsökkenés miatt. Wells ismét árulóvá válik a szemükben, de csak a miatt, mert a lányára gondolt elsősorban. A hirtelen felindulások után Barry tisztán látja Wells helyzetét és elhatározza, hogy átmennek a Föld kettőre.

The-Flash-Fast-Lane-Featured-1900x560-1454519019

Jaj de tudják a CW-nél, hogy kell időt húzni. Nem mondom, jó volt egy ilyen visszatekintés Reverse Flash-re. Jó volt látni, hogyan is reagál Barry egy efféle megrázkódtatásra, hogy azt hitte legyűrte, de mégse, de ne a Zoom káosz totális közepén, mert így annyi súlya volt, mint egy légvárnak. Szokásosan olyan jelenség, ami kisebb dolgokra volt jó. Lelki erősödés, Cisco képességének fejlődésére, de konkrétabban nem mozgatta előre a szálakat és ez tényleg kezd bosszantani, miközben lassan lejövök az életről, annyira érdekel, hogy ki rejtőzik Zoom maszkja alatt. Persze az se lenne segítség, ha minden részben agyonverné Barryt, de ennél egy kicsit többet kérnénk belőle. Ami viszont jól működött az a West család drámája, amivel eddig sem volt bajom. Joe tanuló apuka, már ami a fiú frontot illeti, Wally pedig szokja az érzést, milyen, amikor törődnek vele. Az édesanyja is foglalkozott vele, de mindig is hiányzott az apakép az életéből, és ezt nagyon szépen el is mondja. Ez főleg Fast lane című epizódban bontakozik ki, amikor Wally versenyzései miatt kerül bajba Iris, illetve sok más okból kifolyólag is. Wally itt érzi át igazán, milyen felelősséggel is tartozik, újonnan megismert családja felé. Iris túlbuzgó, védelmező hozzáállása az öcsike felé egyszerre meglepő és kissé hirtelen. Persze, fél, hogy a fiú felcsavarodik egy fára, de hogy ezért bűnözőket buktasson le és veszélybe sodorja magát ténylegesen, az fura.  Egy kicsit úgy tűnt, mintha az öccse épsége mellett egy jó storyt is kiszagolt volna, de ez már csak plusz.

THE-FLASH-2x12-Fast-Lane-the-flash-cw-39256172-700-394

A Flash szálra visszatérve, ismét sokkolja a csapatot, amikor Wellsről kiderül, hogy ő lopta el Barry sebességét, és természetesen ugyanolyan árulónak tekintik, mint az elődjét. A rész eleji közös jelenetek Wells és Barry között, viszont annyira az arcunkba tolják ennek a kapcsolatnak a hirtelen kihangsúlyozását, hogy az émelyítően feltűnő. Hirtelen annyira ott kellett lennie Barrynek, és be kellett mutatni, hogy most már nagyon megbízik benne, hogy aztán üssön, mikor kiderül, hogy ismét csalódnia kell benne, hogy az már komikus volt. Nem kellett volna ez a sok már-már idegesítő, szájbarágós jelenet, elhittük, hogy megint bízik benne. Vagy mondjuk csak egy beszélgetés is pont elég lett volna. Az végképp vicces volt, amikor Wells közölte vele, hogy el fogja árulni, készüljön fel, de vagy kétszer el monda, erre tényleg, így legyen meglepő egy csavar.

The-Flash-212-1-600x419

 A rész vége viszont áldás, mert miután lenyugodnak a kedélyek végre higgadtan kezdenek el gondolkodni. Barry rájön, hogy Wellsnek nem volt választása, meg kellett tennie, ezért határozza el, hogy lassan pontot tesznek a dolog végére, és Zoomot a saját pályáján fogják legyőzni, a Föld kettőn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .