The Flash -- "Welcome to Earth-2" -- Image FLA213b_0137b.jpg -- Pictured (L-R): Grant Gustin as Barry Allen, Candice Patton as Iris West and Jesse L. Martin as Detective Joe West -- Photo: Diyah Pera/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Indulás a Föld kettőre!
Erősen Spoileres tartalom, csak saját felelősséggel!

The-Flash-season-2-episode-13-promo-Welcome-to-Earth-2-barry-allen-the-flash-39273811-700-394

Barry (Grant Gustin), Cisco (Carlos Valdes) és Dr. Wells (Tom Cavanagh) végül átmennek a Föld kettőre, hogy kiszabadítsák a doktor lányát Jessie-t (Violett Beane) azonban a megtalálása nehezebb, mint hitték, az viszont egyértelmű, hogy Zoom hamar rájuk fog lelni, ezért versenyt futnak az idővel. Eközben Barry helyet cserél az ottani énjével, kiderül, hogy Iris (Candice Patton) a felesége, aki nyomozó, Joe (Jesse L. Martin) pedig ki nem állhatja, aki ezen a földön egy tehetséges bár énekes. Iris Zoom után kajtat, miközben küzd az azt szolgáló metahumánok ellen. Egy ilyen metahumán páros tör az életükre, Killer Fost (Danielle Panabaker) és Firestorm (Robbie Amell), akik a Föld egyes Ronnie és Caitlin hasonmásai. A támadásban Joe megsérül, sőt meg is hal, emiatt Iris bosszút esküszik. Később meg is találják őket, akikről kiderül, hogy egy harmadik tagja is van a kis csapatuknak, mégpedig a Föld kettes Cisco, ottani nevén Reverb, aki egyértelműen gonoszabb, mint azt Cisco valaha is álmodta volna. A legnagyobb gondot mégis a felbukkanó Zoom jelenti, és hogy a rész végén magával visz Barryt és bebörtönzi. Eközben a Föld egyen Jaynek (Teddy Sears) kell felvennie a Villám szerepét, hogy megállítson egy veszélyes metahumánt, aki földrengéseket idéz elő, a mutatvány nem könnyű, ugyanis az amúgy is beteg Jaynek, csak pár percig tart ki az új Velocity szérum. Az Escape from Earth-2 című részben Wells és Cisco összefog, hogy előkerítsék Barryt, ám ehhez segítségre van szükségük. Az egyedül maradt Killer Frostot veszik rá arra, hogy segítsen megkeresni Zoomot, hogy elintézhessék, mivel megölte Firestormot. Frost bele is megy, és segít kiszabadítani Jessiet és Barryt, akik próbálnak kapcsolatba lépni az ott raboskodó maszkos idegennel, aki, egy kódnyelv segítségével a „Jay” nevet üzeni nekik, de nem értik miért. A férfinek ott kell maradnia, mert Zoom rájuk talál, de még időben el tudják hagyni az utolsó átjárón keresztül a Föld kettőt. Az utolsó pillanatban viszont magával ragad valaki fontosat, a kapu viszont bezáródik.

10afd8c92759493cc9f86877ad044c69

Hol kezdjem? A megérkezés a föld kettőre rész, pont jó ütemben haladt előre. A karakterek tökéletesen reagálnak, egy teljesen más, de mégis hasonló környezetre. Nézelődnek, fotózkodnak és meg meglepődnek, amikor egy olyan emberrel találkoznak, aki az ő földjükön teljesen más személyiség. Aztán persze lassan megszokják. A föld kettes Barry, mint egyszerű helyszínelő, nagyon szimpatikus volt, eleinte. Iris, mint a vagány nyomozó, és Joe, mint énekes, hát fenomenális. Pici változtatások, nem ingerlően. Joe és Barry kapcsolata nagyon érdekes. (mármint a föld ketteseké) Az ottani Joe és Barry közt ugyanis hiányzik az apa fia kapcsolat, mivel Barry Iris révén kerül be a családba, így Joe annyira nem kedveli őt. Viszont a mi Barrynk ezt nem tudta, így kénytelen megtapasztalni, milyen is az, amikor Joe utálja, szinte alig akar vele szóba állni. Barry próbálja visszaszorítani az érzéseit, ismételgeti magának, hogy ezek nem az ő szerettei mégis megviseli miden, ami velük történik, főleg Joe halála, de erre majd csak később jön rá. Ahol a rész elbotlott, az Joe halála. Ha jól láttam (márpedig nem vagyok teljesen vak) akkor Firestorm csak odapörkölt neki, és csúszott pár métert a padlón. Na, most vagy az van, hogy a Föld kettes Joe halál gyenge fazon, amit én annyira nem gondolok komolyan, vagy a készítők ezt benézték. Ilyenbe senki nem hal bele, max megég, vagy eltöri valamijét. Erősebb, komolyabb sérüléssel hitelesebb lett volna. A halála sem volt komolyan vehető. Normálisan beszél, nem úgy, mint aki épp haldokol, majd mikor a mondandója végére ér, (pontosan a végére), akkor becsukja a szemét és vége. Újraélesztés vagy valami ilyesmi? Nem hiszem el, hogy a sokkal jobban felszerelt és fejlett Föld kettőn ne lehetett volna megmenteni. De oké, tegyük fel, hogy meghalt, hogy legyen drámai töltet, és ne nézzük a körülményeket, mert igazából a probléma a menekülés a föld kettő című részben van.

images

Mint ahogy az előző cikkben is említettem a rábeszélésnek varázsereje van. De, hogy ennyire, és ennyiszer? Killer Frostot rábeszélik, konkrétan Cisco azt mondja neki: Kérlek szépen. Már csak a pilláit nem kezdte el neki rebegetni. Caitilin meghatódik és belemegy. Az egyetlen érv, amit életképes ennél a szituációnál, az az, hogy Ronniért akar bosszút állni, ez működik. Elvezeti őket Zoomhoz. Barry ott már rájött, hogy nem tud kiszabadulni az üveg ketrecéből, mert, ahogy Wells magyarázta, a Föld kettőnek más frekvenciájú rezgései vannak, ezért Barrynek másképp kell rezegnie. Ezt ő valahogy elfelejtette, és csak az után képes erre, hogy a hasonmása szívhez szóló, csöpögős beszédet tart neki. Bólint kettőt, és sikerül. A föld egyen eközben Jay lelkére is rá kell beszélni, meg a földrengetős metahumánnal viaskodnak, ami tetszett, mert izgalmas volt, hogy Jay erőt vesztetten, hogyan képes vele felvenni a harcot. Képes rá, csak utána nagyot kell neki aludnia. Visszatérve a föld kettőre, aki kicsit felidegesített még, az Jessie. Értem én, hogy kicsit megijed, amikor az apja közli vele, hogy átmennek a Föld egyre és soha többé nem jöhet vissza. De a lány konkrétan hisztizni kezd, mint a tini, akinek másik városba kell kölközni messze a barátaitól. Nem jutott eszébe, hogy életveszélyben van? Úgy kellett volna reagálnia, hogy nagyon gyorsan tűnjünk el innen és vissza se nézzünk addig, amíg Zoom itt van, mert hónapokon át ezen a helyen raboskodtam. Nem, ő nyavalyog, hogy itt kell hagynia az eddigi életét. Nincs már élete ezen a helyen, és ezt külön el kell mondani neki. Még egy aprócska kukacoskodás, és az Zoom. Ha tudja, hogy Wellsék itt vannak, ha tudja, hogy ki akarják szabadítani a lányt és Barryt, akkor miért nincs otthon? Várt a drámai belépőre? Tudom, tudom ezek csak kötözködések, de valóban zavart, hogy pont egy ilyen grandiózus, összefüggő két résznél ilyen bakikat vétenek, és mindent intéznek szép szavakkal. Mint mondtam Barry sokkal lazább lenne, ha az amúgy, elvileg nagy intelligenciájával jönne rá a dolgokra. A Flashpoint Paradoxon című animációs filmben Flash azt mondja Zoomnak: Lehet, hogy emberfeletti képességeid vannak, de nincs elég kreativitásod, a használatukhoz. Hát, jelenleg a mi Barrynknek nincs elég gógyija használni az erejét, vagy a beindító kulcs, hogy valaki mélyen a szemébe nézzen, és a lelkére beszéljen. A hab a tortán meg a vége a résznek. Mindenki szépen átjön, már zárják be a kaput, mikor Jaynek pont oda kell sétálni a kapu elé. Nem az van, hogy amíg bezárul, minél messzebb megy. Nem, neki oda kell állnia, hogy Zoom átnyúlhasson rajta és felnyársalhassa. Egyik legnagyobb klisé jelenet, és olyan csalódottság érzés van bennem, mert tudnak ennél jobbat is.

hqdefault

Amit le kell, szögezzek, hogy a történettel semmi bajom nincs. Zoom várakoztatása nagyon jót tesz a sorozatnak. A karakterek szerethetőek, de néha annyira bugyutának tűnnek, pedig az univerzum legnagyobb koponyái, de ha kapnak egy kis lelki fröccsöt, akkor egyből előkaparják a tudásukat. Tehát a történet jól van alakítva, a gond a kivitelezéssel van, meg a túl sok lelkizéssel. Nagyon kíváncsi vagyok, Jay túléli- e mert Caitlinnek megint adtak egy jó nagy pofont. Érdekel, Barry és Cisco hogyan teszik túl magukat a Föld kettőn látottakon és hogyan nyitnak újra átjárót, hogy elintézzék Zoomot. A legnagyobb rejtély pedig még mindig a maszkos rab Zoom rejtekhelyén. Tehát a sorozat még mindig ugyanúgy fenntartja az érdeklődésemet, mert ahhoz ért, és ezzel semmi baj nincs. Mondjuk a következő rész még ennél is jobban kihúzta a gyufát…

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The Flash S02E13-14”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .