Pilotmustra: Hap and Leonard

Mint az köztudott, szeretem a kevéssé ismert sorozatokat, amikért néha komoly internetes kutakodásra van szükség. A Hap and Leonard pontosan ilyen sorozat, a Sundance TV gyümölcsként azonban nem szabad lenézni, sőt, a főszereplők kémiája annyira jól működik, hogy talán még egy évadértékelőt is megkapnak tőlem.

hapandleonard-pilot-1

Hap (James Purefoy) és Leonard (Michael Kenneth Williams) gyerekkoruk óta jóbarátok, és még akkor is kitartanak egymás mellet, mikor semmijük nincs, és még a szar melójukból is kirúgják őket. Ám rájuk mosolyog a szerencse, mikor Hap volt felesége, Trudy (Christina Hendricks) egy érdekes melót ajánl nekik. A közeli folyó mélyén ugyanis egy egymillió dolláros zsákmánnyal teli kocsi pihen, a helyet pedig Hap gyermekkora óta igen jól ismeri, míg Leonard katonai múltja alkalmassá teszi, hogy a felszínre hozza a szíjrét. Persze ehhez előbb el kell tudniuk viselni egymást, a volt feleség új, hippi pasiját, és egy szociopata viselkedést felmutató férfit.

Ugyan az első epizód nem győzött meg arról, hogy van keresnivalóm (vagyis inkább néznivalóm) a nyolcvanas évek Texas államában, de a széria trailere minden kétségemet eloszlatta: nekem látnom kell ez a sorozatot! Bár a korszak nem a szívem csücske, viszont a főszereplők közötti adok-kapok zseniális. Purefoy és Williams között tökéletes a kémia, elhiszem, hogy gyerekkoruk óta jóban vannak, kitartottak a másik mellett a vietnámi háborúban, válásban, vagy éppen mikor kiderült, hogy egyikük homoszexuális.

hapandleonard-pilot-3

És ebből fakad a sorozat erőssége is: nyíltan ki meri mondani a sztereotípiákat, mer velük poénkodni, miközben nem lenézi az egyediséget, csupán konstatálja. Különösen ez akkor volt szép, mikor Hap megfenyegette Leonard bácsikáját, aki bár előtte nagyszájúként viselkedett, akkor bizony lapított. A készítők számára pláne jár a pirospont, mivel a verekedéses jelenetek nagyon ügyesek, hitelesek, pláne ugye Leonard része, aki nemcsak, hogy katona volt, hanem túlélte Vietnámot is, amit akkoriban a többség nem mondhatott el magáról.

Christina Hendricks pedig gyönyörűbb, mint valaha, még mindig imádom a színésznőt, és nem csak amiatt, mert az alakja szembemegy a megszokott trenddel, hanem mert mesterien játszik, és mind a félszeg és visszafogott lányt, mind az agresszív férfifalót el tudom neki hinni – aki mindkét végletet egy epizódban szeretné látni, annak érdemes bedarálnia a Fireflyt, és igen, ez itt a reklám helye!

hapandleonard-pilot-2

A Hap and Leonard egy igen ígéretes sorozat, ami ráadásul könyvadaptáció is, hat epizódjával pedig tényleg nem kér sok időt, cserébe viszont egy nagyon érdekes élményt nyújt!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..