Mint az köztudott, szeretem a kevéssé ismert sorozatokat, amikért néha komoly internetes kutakodásra van szükség. A Hap and Leonard pontosan ilyen sorozat, a Sundance TV gyümölcsként azonban nem szabad lenézni, sőt, a főszereplők kémiája annyira jól működik, hogy talán még egy évadértékelőt is megkapnak tőlem.

hapandleonard-pilot-1

Hap (James Purefoy) és Leonard (Michael Kenneth Williams) gyerekkoruk óta jóbarátok, és még akkor is kitartanak egymás mellet, mikor semmijük nincs, és még a szar melójukból is kirúgják őket. Ám rájuk mosolyog a szerencse, mikor Hap volt felesége, Trudy (Christina Hendricks) egy érdekes melót ajánl nekik. A közeli folyó mélyén ugyanis egy egymillió dolláros zsákmánnyal teli kocsi pihen, a helyet pedig Hap gyermekkora óta igen jól ismeri, míg Leonard katonai múltja alkalmassá teszi, hogy a felszínre hozza a szíjrét. Persze ehhez előbb el kell tudniuk viselni egymást, a volt feleség új, hippi pasiját, és egy szociopata viselkedést felmutató férfit.

Ugyan az első epizód nem győzött meg arról, hogy van keresnivalóm (vagyis inkább néznivalóm) a nyolcvanas évek Texas államában, de a széria trailere minden kétségemet eloszlatta: nekem látnom kell ez a sorozatot! Bár a korszak nem a szívem csücske, viszont a főszereplők közötti adok-kapok zseniális. Purefoy és Williams között tökéletes a kémia, elhiszem, hogy gyerekkoruk óta jóban vannak, kitartottak a másik mellett a vietnámi háborúban, válásban, vagy éppen mikor kiderült, hogy egyikük homoszexuális.

hapandleonard-pilot-3

És ebből fakad a sorozat erőssége is: nyíltan ki meri mondani a sztereotípiákat, mer velük poénkodni, miközben nem lenézi az egyediséget, csupán konstatálja. Különösen ez akkor volt szép, mikor Hap megfenyegette Leonard bácsikáját, aki bár előtte nagyszájúként viselkedett, akkor bizony lapított. A készítők számára pláne jár a pirospont, mivel a verekedéses jelenetek nagyon ügyesek, hitelesek, pláne ugye Leonard része, aki nemcsak, hogy katona volt, hanem túlélte Vietnámot is, amit akkoriban a többség nem mondhatott el magáról.

Christina Hendricks pedig gyönyörűbb, mint valaha, még mindig imádom a színésznőt, és nem csak amiatt, mert az alakja szembemegy a megszokott trenddel, hanem mert mesterien játszik, és mind a félszeg és visszafogott lányt, mind az agresszív férfifalót el tudom neki hinni – aki mindkét végletet egy epizódban szeretné látni, annak érdemes bedarálnia a Fireflyt, és igen, ez itt a reklám helye!

hapandleonard-pilot-2

A Hap and Leonard egy igen ígéretes sorozat, ami ráadásul könyvadaptáció is, hat epizódjával pedig tényleg nem kér sok időt, cserébe viszont egy nagyon érdekes élményt nyújt!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .