The Walking Dead S06E11 – Knots Unite

Amennyire zavaróan buta volt a múlt heti epizód, annyira jól sikerült a mostani. A túlélők világa örökre megváltozni látszik, és olyan események közepébe csöppentek, amikre nem számítottak.

The Walking Dead S06E11.2

Jesus valahogy levette magáról a bilincset, kijátszotta őrét, és elszelelt, vagyis előbb körbenézett Alexandriában, majd pedig meglátogatta Ricket a hálószobájában, ahol sem ő, sem Michonne nem igazán volt lelkes a hirtelen látogató felbukkanásakor. Ám Jesus ahelyett, hogy valami galibát okozott volna, inkább egy nagy ajánlatot dobott be: vannak más közösségek Alexandrián kívül, akik szíves örömest kereskednének az itteniekkel.

A lehetőség pedig annyira jó és csábító, hogy Rickék rövid mérlegelés után már útnak is indultak Jesus otthona felé, persze válogatott harcosaikkal, ha netalán valami baj történne. A hely azonban valóban olyan, mint amit Jesus ígért: békés emberek, akik minden nap a túlélésükért harcolnak. Csakhogy akadnak dolgok, amiket eddig sűrű homály fedett, és a visszatérők nyitják fel Rickék szemét.

The Walking Dead S06E11.1

Érdekes fordulat volt a készítőktől, hogy az epizód nagy része Abraham szemszögén át látható, így végre kicsit jobban megismerhettük a katonát, a férfit, a szerelmest és az apát. Szokatlan módon Abrahamsre nagy hatással volt a hír, hogy Maggie gyermeket vár, és ezt az elején ő maga sem tudta eldönteni, hogy örüljön neki, vagy aggódjon – különösen a fura párbeszéde Glennel mutatta be ezt igazán jól.

Az előző epizód végén Michonne és Rick egymásra talált, és ezt gyorsan tettek is követték. A két szereplők között mindig is izzott a levegő (a színészek fantasztikusan alakítják szerepüket), és bár nem volt soha utalás arra, hogy ők romantikus érzelmet táplálnának a másik iránt, most, hogy megtörtént, valahogy a világ rendje a helyére került. Örömmel látom, hogy a fandom is igen gyorsan elfogadta Richonne-t, és a szereplők is valahogy így reagálnak majd rá.

The Walking Dead S06E11.4

Jesus otthona és annak védelme nagyon ügyesen van kivitelezve, látszik, hogy ott ugyanolyan emberek élnek, mint Alexandriában, akik élni akarnak, enni és nyugodtan létezni, messze a járkálóktól és a fosztogatóktól. A kereskedelem ötlete igen tetszetős, és az, hogy ennek a megszervezését Rick Maggie-re bízta ügyes húzás. A nőt nem véletlenül választotta maga mellé Deanna annak idején, és Maggie ebben a helyzetben be is bizonyítja, hogy nincs nála alkalmasabb erre a feladatra.

The Walking Dead S06E11.3

A mostani epizód végre visszahozta az igazi Walking Dead-feelinget, és egyúttal előrevetítette az árnyakat, amik durván gyülekeznek a csapat feje felett.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:The Walking Dead S06E12 – Not Tomorrow Yet | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..