A The 100 alkotói egyre inkább szétdarabolják a sorozatot, aminek megvannak a maga hátulütői, de ez a feldarabolás valamennyire szükséges, hogy az események érthetőek legyenek a néző számára. A mostani epizódok azonban egy olyan kerek egész sztorit vezetnek fel, ami bizonyítja, hogy a kisebb negatív kilengések ellenére a stáb nagyon is tudja, hogy mit csinál.

The 100 S03E06.1

Pike még mindig a földiek kiirtásán gondolkodik, ezúttal azonban viszonylag jó indokot talált rá: az egyik közeli falunál ugyanis remek a termőföld, ez pedig fontos ahhoz, hogy Arkadia életben maradjon, ugyanis mind az élelmiszer, mind a víz készlet fogyóban van. Kane és Octavia azonban mindent tőlük telhetőt megtesznek, hogy megakadályozzák a vérontást, miközben Bellamy lassan kiskutya hűséggel követi Pike-ot. De ezt a hűséget nem mindenki képes nyújtani, így bár követi anyját Monty, azért komoly fenntartásai vannak.

A felszín alatt pedig ott az igazi probléma: Alie, aki Jaha segítsége révén egyre több és több emberhez jut el. Raven már bevette a kapszulát, és ennek hatására minden fájdalma elmúlt, és ez felkeltette Abby figyelmét, aki vizsgálódni kezdett. Jaha valamelyest ugyan őszinte Abbyvel és Ravennel, de Alie korábbi tetteit vagy igazi célját nem árulja el senkinek. A Fény városának követői között pedig egyre több az olyan ember, aki magas beosztású, vagy éppen kedves a nézők szívének.

The 100 S03E06.2

Eközben a világ pusztulásáról is egyre több információ derül ki, ahogy arról is, hogy Alie-nek valójában milyen célt tűzött ki eredeti megalkotója, Becca, aki egy olyan helyre menekült teremtménye elől, ahova az nem tudta követni, így viszont Alie számára mindennél fontosabb, hogy megtalálja teremtőjének hagyatékát. Ez a hagyaték pedig sokkal több, mint egy egyszerű chip vagy program.

Rendkívül sok információval szolgált a mostani epizód, Alie eredete és az egész mitológia, ami mögötte van bravúros írói tevékenységet mutat meg. A sorozat alkotói vagy előre tudták, mit akarnak elérni a szériával, vagy utólag illesztették bele a történetbe – mindkét verzió nagyfokú kreativitásról és előrelátásról tesz tanúbizonyságot. Bámulatos, ahogy a történetszálak összeérnek egy nagy egésszé, hogy aztán az igazság még inkább arcul csapja a nézőt.

The 100 S03E06.4

Pike és Bellamy kapcsolata nem sokat változott, az én véleményem viszont annál inkább, és kezdem jócskán elveszteni hitemet Bellamyban. De nem csak én vagyok ezzel így, hanem Octavia is, aki egész életében a bátyára számíthatott, most mégis kénytelen szembeszegülni vele, a nagyobb jó és az égiek védelmében. Korábban Clarke tanította Lexát a békére, ám ezúttal Lexa tanította meg a saját leckéjét Wanhedának, aki jó tanítványnak bizonyult. A tanácsadó azonban olyan dolgokat tesz, ami jócskán átformálja a jövőt, és még kétségbe ejtőbbé teszi az emberek sorsát.

A The 100 az utóbbi epizódokban kicsit kezdett kifújni, de ezt utólag inkább csak pihenőnek lehet látni a nagy vihar előtt. Háborúk, mesterséges intelligenciák, sors és fájdalom – vajon elbír ennyit egy „csak” tinisorozat?

The 100 S03E06.3

Ja, és zsepiket készítsetek elő, kelleni fog!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “The 100 S03E06-07 – Bitter Harvest és Thirteen”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .