castle8.14.2

A szégyenletes első félidő után gyönyörűen teljesítő szezon ezzel a résszel ismét erősen megindul a lejtőn.

Castle, az oldalán Alexisszel és Hayley-vel Hollywoodba utazik, hogy felkeresse az a koreai éttermet, ami felrémlett az emlékeiben. Azonban alig hogy megérkezik a városba, meghívást kap egy elit magánnyomozó egyesülettől. Ugyanis megölték az egyesület egyik tagját, aki éppen egy mindkét parton tevékenykedő sorozatgyilkos ügyében nyomozott, a társaság pedig egyrészt kézre akarja keríteni a gyilkost, másfelől pedig be kívánja tölteni az áldozat megüresedett helyét. Erre az utóbbi pozícióra pedig két jelöltjük is van: Castle és Kendall Frost (Summer Glau), egy helyi fenomén – a pozíciót pedig az foglalhatja el, aki megoldja az ügyet. Mindeközben Alexis aggasztó felfedezést tesz Hayley-vel kapcsolatban, New York-ban pedig Lanie megkéri Ryant, hogy nézzen utána az új pasijának, persze csakis Espo tudta nélkül.

castle8.14.3

Megint azzal a szindrómával állunk szemben, mint anno a Cool Boys esetében: tessék, itt egy régi fireflyos, ébredjen fel a nosztalgia, élvezzétek! Ugye, hogy milyen király? Annyira, hogy észre sem veszitek, hogy Beckett már megint sehol! Ami viszont a két epizódot megkülönbözteti, hogy a Cool Boysban Nathan és Adam tényleg jól működött együtt, míg Summer esetében csak a nosztalgia-faktor van jelen – a két pasi jól elszórakozott, vicces volt, amit csináltak, Summer Glau viszont kifejezetten unalmas színésznő, aki bár remekül hozta anno River Tam figuráját, a ravasz és kissé sztoikus Kendall kifejezetten laposra sikeredett tőle.

Maga az eset… hát… um… Nem jött át. Ahhoz képest, hogy mekkora dolgot lehetett volna az alapszituációból kihozni – egy sorozatgyilkos, aki a keleti és a nyugati parton is gyilkol –, maga a nyomozás elég súlytalan lett. Persze, megvoltak a maga pillanatai, de mégsem éreztem, hogy Castle nagyon lelkesedett volna, vagy hogy egyáltalán lett volna tétéje ennek az egésznek – akkor is, ha közben valakit fejbe lőttek. (Azt csak félve jegyzem meg, hogy mennyivel jobb lett volna ez az egész, ha Beckett is jelen van!)

castle8.14.4

Mondjuk ez annak is betudható, hogy a nyomozás mellett még két másik szál is ment: Rick eltűnése, és Lanie mesterkedése New Yorkban. Előbb nézzük előbbit: na, erre kicsit dühös vagyok, mert a sztori itt nem mutat mást, mint hogy mikor anno Ricknek másfél évaddal ezelőtt nyoma veszett, az íróknak fogalma sem volt róla, hogy tulajdonképpen mi is történik vele. A kiesett két hónap története eddig is kaotikus és kissé érthetetlen volt (mindamellett nem éppen kidolgozott), erre most azonban még rátettek egy lapáttal, ugyanis kiderült, hogy Rick eltűnése összefügg LokSattal. Ami persze egyfelől okos lépés – így két szál helyett csak egyet kell lezárni –, másfelől viszont nem tudom igazán elhinni, hogy bármiből, amit visszafelé írnak meg, jó is kisülhet. Arról pedig, hogy Hayley-nek milyen köze volt mindehhez, inkább ne is beszéljünk, mert egyfelől nagyon légből kapott a magyarázat, amit kaptunk, másfelől meg… most komolyan? (Bár én már a szezon elején megmondtam, hogy nem nagyon bízom benne.)

Ezek mellett Lanie szála tulajdonképpen cuki, és az utolsó jeleneten hatalmasat nevettem, csak abban nem vagyok biztos, hogy ezt a sztorit ide kellett beszerkeszteni – a hollywoodi nyomozás, meg az eltűnés/LokSat– szál már így is bőven elég egy epizódba, ha engem kérdeztek. Ugyanakkor viszont meg is értem, hogy miért rakták ezt ide: készül egy Lanie-centrikus epizód, és gondolom, hogy a doktornőnek dolga volt múltkor az ügyvéddel, meg most egy másik férfi tűnt fel az életében, ezt az epizódot hivatott előkészíteni.

castle8.14.2

Szóval, gyerekek, ez nem jött át. De annyi szent, hogy ezek után egy kérésem van a készítőkhöz: egy olyan epizód, amiben Kate viszi a stafétát, úgy, hogy Castle fel sem tűnik. Nem azért, mert annyira élvezném, mikor külön vannak (egyáltalán nem; azt tisztázzuk, hogy ez a sorozat akkor működik, ha mindketten színen vannak), hanem azért, mert már csak így fair a színészekre nézve.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .