aos3.11.1

Nem fogok hazudni, nagyon féltem ettől az epizódtól, olyannyira, hogy alig bírtam rávenni magamat, hogy megnézzem. Vélemény a megtekintés után? Az epizodikus sztori jó, az átívelő szálak viszont nem igazán tetszenek.

Bogotában egy különleges képességekkel rendelkező személy kirabol egy rendőrségi fegyverszállítót, aminek a nyomán a S.H.I.E.L.D. – Daisy, Mack, Bobbi, Hunter és Joey – odamegy, hogy kivizsgálják az ügyet. Kiderül, hogy a dolog mögött egy nemrég Inhumanná lett nő, Elena (Natalia Cordova-Buckley) áll, aki képes hihetetlen sebességre felgyorsulni, ám végül mindig „visszapattan” oda, ahonnan indult. Bár a csapat első találkozása Elenával azzal zárul, hogy a nő elrabolja Macket, hamar kiderül, hogy Elena mindössze a kegyetlen és korrupt rendőrség ellen küzd. Mindeközben Coulson találkozik az elnökkel, akitől azt várja, hogy tippet ad neki arra, hogyan kapja el Malicket – és ha az elnök keze meg is van kötve, Coulson csak megtalálja a módját, hogyan lépjen kapcsolatba Malickkel, aki időközben óvatosan próbál kapcsolatot kialakítani a Ward testébe költözött lénnyel.

aos3.11.3

A lényeg az, hogy a szezon elején a készítők Secret Warriorst – Daisy csapat a képregényekben – ígértek, és ez mostanra kezd is kirajzolódni, és működik is. Az epizód azon részei, amik a kolumbiai rendőrséggel folytatott Inhuman-harcról szóltak, egészen remekre sikeredtek. Elena szimpatikus karakter, Joey továbbra is egy tündér, Daisy egészen kezd belenőni a vezető szerepbe, Bobbi, hunter és Mack pedig továbbra is szórakoztató.

A karaktereken felül itt a történet is szépen ívelt – a szereplők tettei szépen, logikusan következtek egymásból, technikai szempontból volt bevezetés, fordulat, tetőpont. Az effektek jól néztek ki, a dialóg jó volt, meg úgy az egész klappolt. Volt izgalom, volt a dolognak tétje, és a csapat dinamikája esküszöm egy kicsit visszaidézte az első évad hangulatát (bár ha választani kéne, én még mindig arra a bandára szavaznék).

aos3.11.4

Minden egyéb… hát, azzal már nem vagyok annyira megelégedve.

Olyan tekintetben néha egyedül érzem magamat a fandomban, hogy én képes vagyok éppen annyira lelkesen megvédeni Coulsont, mint Wardot (miután a fandom Ward mellett kiálló tagjai általában igen keményen elítélik Coulson tetteit, de lássuk be, ha Ward bűneit képesek vagyunk megmagyarázni és bizonyos szinten megbocsátani – azon túl, hogy az írók tönkretették a karaktert, amivel nem vitatkozom –, akkor bizony ez Coulsonnak is kijár). Azonban most én is eljutottam arra a pontra, hogy valakinek nagyon kéne beszélnie Coulson fejével, plusz esetleg lekeverni neki egyet, hogy észhez térjen.

Ugyanis Coulson most egy olyan bulldog-taktikával áll mindenhez – ráharap és nem ereszti –, ami semmi jóhoz nem vezethet. Agresszívan lép, dönt és küzd, amivel árt másoknak, és előbb-utóbb magának is – hol van már az az okos, jóindulatú könyvelő-ügynök, akivel anno megismerkedtük? Avagy lábjegyzet: kitartok ama meglátásom mellett, hogy nagy hiba volt Coulsont kinevezni a S.H.I.E.L.D. élére, mert amíg a pasi remekül irányít kisebb csoportokat, mert személyes hűséget tud velük kialakítani, addig egy ekkora szervezet esetében elveszik a részletekben, eltávolodik az emberektől, magánügyekre helyezi a hangsúlyt, és úgy cakkúm-pakk nem tud ennyi hatalommal mit kezdeni.

aos3.11.5

Ami „Wardot” illeti, egyelőre nem sokat tudtunk meg arról, hogy mi is van vele, de egek, de rossz volt nézni ezeket a jeleneteket! Komolyan mondom, annyira rémisztőre és „betegre” akarták csinálni a karaktert, hogy futkározzon a hideg az ember hátán, azonban átestek a ló másik oldalára, és folyamatosan az járt a fejemben, hogy Brett vajon hányszor röhögte el majdnem magát forgatás közben, mert annyira röhejes az egész. Nem, ezt egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni.

Viszont ami „Wardot” illeti, pár dolgot azt hiszem, tisztáznunk kell: bár a fandomban már decemberben felmerült, most már hivatalos, hogy a Ward testében leledző lény Hive. A képregényekben Hive a HYDRA által készített parazita élőlény, ami – most tessék figyelni! – gazdatestben él, megerősíti azt, viszont nem képes olyan dolgokra, amikre a gazdatest nem, viszont képes regenerálni a gazdatestet (vagyis visszahozni a halálból), amiből ki is lehet kényszeríteni. Szóval bármennyire is nyomatják a cikkek, hogy Ward = Hive, szeretném leszögezni, hogy Hive mindössze gazdatestként használja Wardot, a két karakter nem egy és ugyanaz, és talán még szétválaszhatók. Erre amúgy két kis jel is volt az epizódban: Hive kijelentése, hogy „a test halott volt”, és Fitz megjegyzése, hogy talán lett volna módja arra, hogy megmentse Willt (lehet, hogy Fitz már rájött valamire?).

aos3.11.2

Szóval mindenesetre a főbb történetszálakat illetően hatalmas kétségeim vannak, de a Secret Warriors menő, és belőlük szívesen néznék többet is.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .