GREY'S ANATOMY - "All Eyez On Me" - Meredith, Bailey, Jackson, Callie and Jo travel to a military hospital to perform an extraordinary and extremely risky surgery on a veteran with an advanced tumor. Meanwhile back at Grey Sloan, Andrew is tired of being Maggie's worst kept secret; Ben makes an impulsive surgical decision; and a team of cheerleaders wreak havoc in the ER, on "Grey's Anatomy," THURSDAY, MARCH 10 (8:00-9:00 p.m. EST) on the ABC Television Network. (ABC/Ron Batzdorff) SCOTT ELROD, BRETT ZIMMERMAN, ELLEN POMPEO, SARA RAMIREZ, CHANDRA WILSON

Egy lépéssel közelebb Frankensteinhez.

Meredith, Bailey, Jackson, Callie és Jo egy közeli katonai kórházba utazik, hogy etikailag igencsak kérdéses műtétet hajtsanak végre egy katonán. A férfinak előrehaladott csontrákja van, ami már felemésztette a medence- és a farkcsont nagy részét, ezért az orvosok úgy döntöttek, kiveszik az érintett csontokat, amputálják az egyik lábat, és az abból nyert csonttal a másik a test középvonalához rögzítik. Mindeközben a Grey-Sloan Memorial sürgősségi osztályára egy pom-pom lány csapat érkezik – összedőlt a piramis –, aminek a tagjai kicsinyes féltékenykedésükkel megnehezítik Karev és a rezidensek dolgát. Bent hívják egy eset kapcsán a pszichiátriára, azonban ahogy odaér, a beteg már haldoklik, ezért Ben kénytelen őt ott helyben felnyitni, ami szabályszegéssel magára haragítja Webbert. Arizona tovább őrzi April titkát, DeLuca viszont az szeretné, ha végre nyíltan beszélhetne a Maggie-vel való kapcsolatáról.

grcae12.13.2

Nem hiszem el, hogy ezt mondom (miután annyiszor leírtam már ezt a szériát), végre ez a sorozat is kezd visszatalálni a gyökereihez! Ez az epizód három kifejtett orvosi esetet is hozott, amit ráadásul szépen párhuzamba hoztak az orvosok magánéletével – pont, mint régen –, úgyhogy szemernyi okom sincs panaszra.

Talán kezdjük a katona esetét – na, ő az, aki miatt Frankenstein emlegetésével kezdtem ezt a cikket. Mert ahogy narratíva elmagyarázta, hogy mire készül az orvoscsapat, óhatatlanul is az jutott eszembe, hogy nem feltétlenül kell mindent megtenni, amit meg tudunk tenni. mert lehet, hogy ezzel megmentették a katona életét – de milyen étetet fog tudni ezután élni? Egy lábbal a teste közepén, plusz ki tudja, hogy ez milyen hatással van például a emésztőrendszerére? Tud majd ezek után többé-kevésbé normális életet élni? Mindenesetre a hideg futkározik a hátamon a gondolattól.

grace12.13.3

A pom-pom csapat esetében főleg az tetszett, ahogy végül Stephanie megoldotta az ügyet – mert a lányok nem reagáltak az egyszeri hatalom (pl. Karev) szavára, hanem valaki olyanra volt szükségük, mint ők – márpedig Stephanie maga is szurkoló volt anno, és innen tudta, hogyan bánjon velük – és meg is regulázta őket.

Ben esetében a legerősebb az orvosokat érintő, átfogó történetszál: mit jelent az, ha valakinek a feljebbvalójával van kapcsolata? Mint Ben esetében kiderült, attól még, hogy a főnök férje, még nem élvez immunitást – persze azért, mert Bailey jól kezeli az ilyen helyzetet. Ezzel kapcsolatban Maggie-nek is át kellett gondolnia viszonyát DeLucával, és némi finom noszogatásra be is látta, hogy ezen a helyen bizony senki sem fogja őt elítélni azért, mert egy rezidenssel kavar, szóval ezt a szálat is szépen intézték.

grace12.13.4

Mindemellett arra is maradt hely és idő, hogy kicsit tovább vizsgálgassák Meredith helyzetét, aki lassan rádöbben, hogy derek halálának ellenére ő még élhet és randizhat és lehet szerelmes (esetleg), miközben Jacksonnak is szembe kellett néznie azzal, hogy bizony Aprilen kívül is vannak nők a világon.

Akár nehezemre esik ezt kimondani, akár nem, de kifejezetten élveztem ezt az epizódot – érdekes eseteket hozott fel, szép párhuzamokat húzott a betegek és az orvosok közt, és csak úgy alapból volt súlya és értelme. Ha képesek megtartani ezt a színvonalat, akkor még lehet, hogy mégsem lesz szégyen a tizenharmadik évad.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .