Lehet, hogy egyesek megfognak botránkozni ezen a listán, hogy olyan nagyon sokak által favorizált egyének, mint Ozaki (Shiki) vagy Shinra (Durarara!) nem szerepelnek, és félreértés, ne essék, őket is nagyon szeretem, csak akik a listán szerepelnek, azok sokkal inkább meg vágtak bele a szívembe a szikéjükkel.

stein

5. Muroto Sumire (Black Bullet)

Nemcsak a férfiak lehetnek őrültek vagy dokik, végképp nem őrült dokik, és ennek egyetemes példája a Black Bullet vilgában élő négy zseni egyike: Muroto Sumire. Bár folyton szívatja és idősebbként ki is oktatja Rentaro-t (meg eléggé furcsa hajlammal viszonyul a hullákhoz), de az tény, hogy egy kiváló elme, aki minden bizarrsága ellenére hisz az emberiség jövőjében – és tesz is érte.

sumire

4. Dr. Franken Stein (Soul Eater)

Na, ha ő lemaradt volna a listáról, akkor lett volna nekem ne mulass, de mivel csak egy nekromanta orvost szeretek jobban tőle, így ő is eléggé előkelő helyen szerepel az amúgy sem nagy palettán. Stein doki tipikusan az a karakter a Soul Eaterben, akit minden néző szeret és szurkol neki – talán még jobban, mint Makáéknak –, és a manga vége megmutatta azt is, hogy minden kattanása ellenére is egy jó ember és majd jó (spoiler) is fog válni belőle – remélhetőleg.

stein1

3.Dr. Theo (Gangsta)

Hát Gansta világunk gansta orvosa egy olyan tag, akit egyszerre imádok a gerinctelen élőlényekre jellemző lazasága miatt, de egyben a hideg kiráz tőle, mert fenyítésre nem szikét vagy bordavágót használ, hanem injekciós tűt – amivel engem ki lehet kergetni a világból. Messzebre meg akkor, ha azok a fecskendők ráadásul méreggel  vannak megtöltve.

dr theo

2.Kuro Hazama aka. Black Jack (Black Jack)

A sorozatról szóló cikkben már említettem, hogy miért bírom ezt az antiszociális dísznövényt: egyszerre mogorva és szelíd, hideg és érző szívű, valamint a végletekig makacs. Orvosi képességeihez nem fér kétség (nem láttam még dokit, a magát műti a tükörbe nézve), és jelleme is egyfajta tiltakozás az orvosok nem igazán etikás dolgaival szemben – legyen az anyagi vagy szellemi jellegű.

black jack

  1. Akari (Karneval)

Ha már Kuro került a második helyre, akkor a dobogó legfelső fokára egy még tőle is hidegebb (és valamivel bunkóbb) tag kerül –  ő pedig Akari-sensei, a Karneval főorvosa. Egy igazi zseni a tag, de mint minden ilyen embernek, megvannak a maga gikszerei, és szinte már egy ilyen robotikus rabszolgahajcsárnak is beillene, ha a sorozatban nem tűnne fel egy kis muca rózsaszín állatka, aki rajongásig szereti a dokit – ő meg nem érti, hogy miért.

akari

+  Faust VIII (Shaman King)

Egy top 5-ös cikk se maradhat különdíjas nélkül, és a választás most gyerekkorunk egyik kedvenc animéjének nekromantájára esett, VIII. Faustra. Egyszerre egy félőrült, aki elveszett szerelme miatt fordult a családi titkok és a holtak mágiája felé, másrészről meg láthatjuk azt is, hogy megmaradt benne az emberekkel szembeni részvét és segítőkészség.

faust

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .