Top 5 kedvenc anime doktor karakter

Lehet, hogy egyesek megfognak botránkozni ezen a listán, hogy olyan nagyon sokak által favorizált egyének, mint Ozaki (Shiki) vagy Shinra (Durarara!) nem szerepelnek, és félreértés, ne essék, őket is nagyon szeretem, csak akik a listán szerepelnek, azok sokkal inkább meg vágtak bele a szívembe a szikéjükkel.

stein

5. Muroto Sumire (Black Bullet)

Nemcsak a férfiak lehetnek őrültek vagy dokik, végképp nem őrült dokik, és ennek egyetemes példája a Black Bullet vilgában élő négy zseni egyike: Muroto Sumire. Bár folyton szívatja és idősebbként ki is oktatja Rentaro-t (meg eléggé furcsa hajlammal viszonyul a hullákhoz), de az tény, hogy egy kiváló elme, aki minden bizarrsága ellenére hisz az emberiség jövőjében – és tesz is érte.

sumire

4. Dr. Franken Stein (Soul Eater)

Na, ha ő lemaradt volna a listáról, akkor lett volna nekem ne mulass, de mivel csak egy nekromanta orvost szeretek jobban tőle, így ő is eléggé előkelő helyen szerepel az amúgy sem nagy palettán. Stein doki tipikusan az a karakter a Soul Eaterben, akit minden néző szeret és szurkol neki – talán még jobban, mint Makáéknak –, és a manga vége megmutatta azt is, hogy minden kattanása ellenére is egy jó ember és majd jó (spoiler) is fog válni belőle – remélhetőleg.

stein1

3.Dr. Theo (Gangsta)

Hát Gansta világunk gansta orvosa egy olyan tag, akit egyszerre imádok a gerinctelen élőlényekre jellemző lazasága miatt, de egyben a hideg kiráz tőle, mert fenyítésre nem szikét vagy bordavágót használ, hanem injekciós tűt – amivel engem ki lehet kergetni a világból. Messzebre meg akkor, ha azok a fecskendők ráadásul méreggel  vannak megtöltve.

dr theo

2.Kuro Hazama aka. Black Jack (Black Jack)

A sorozatról szóló cikkben már említettem, hogy miért bírom ezt az antiszociális dísznövényt: egyszerre mogorva és szelíd, hideg és érző szívű, valamint a végletekig makacs. Orvosi képességeihez nem fér kétség (nem láttam még dokit, a magát műti a tükörbe nézve), és jelleme is egyfajta tiltakozás az orvosok nem igazán etikás dolgaival szemben – legyen az anyagi vagy szellemi jellegű.

black jack

  1. Akari (Karneval)

Ha már Kuro került a második helyre, akkor a dobogó legfelső fokára egy még tőle is hidegebb (és valamivel bunkóbb) tag kerül –  ő pedig Akari-sensei, a Karneval főorvosa. Egy igazi zseni a tag, de mint minden ilyen embernek, megvannak a maga gikszerei, és szinte már egy ilyen robotikus rabszolgahajcsárnak is beillene, ha a sorozatban nem tűnne fel egy kis muca rózsaszín állatka, aki rajongásig szereti a dokit – ő meg nem érti, hogy miért.

akari

+  Faust VIII (Shaman King)

Egy top 5-ös cikk se maradhat különdíjas nélkül, és a választás most gyerekkorunk egyik kedvenc animéjének nekromantájára esett, VIII. Faustra. Egyszerre egy félőrült, aki elveszett szerelme miatt fordult a családi titkok és a holtak mágiája felé, másrészről meg láthatjuk azt is, hogy megmaradt benne az emberekkel szembeni részvét és segítőkészség.

faust

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.