Az előző epizód érzelmi hullámvasútja után szükség volt egy „pihentető” epizódra – a pihentető alatt persze a vicces és akciódús részt értem, ahol ezúttal kevesebb dráma bukkant fel, de annál több társadalomkritika.

Legends of Tomorrow S01E08.1

Oregon egy kellemes és nyugodt állam, ugyanilyen kellemes és nyugodt kisvárossal, ahol 1958-ban váratlanul eltűnik három fiatal srác, miközben megmagyarázhatatlan halálesetek történnek. Hunter kapitány és csapata ennek jár utána, és álmukban sem gondolták volna, hogy miképpen fognak itt Vanal Savage-re bukkanni. A csapat ezúttal párosával dolgozik, hogy kiderítse a fiatalok eltűnését és a gyilkosságok rejtélyét: Rip és Snart ügynökökké avanzsálnak, Kendra és Ray ifjú házasokká, Stein és Sara pedig orvossá és ápolóvá a helyi elmegyógyintézetben. Eközben Jaxnek nincs más dolga, mint megismerni az egyetlen túlélőt, a lányt, aki talán emlékezhet a három fiatal utolsó perceire, de 1958-ban egy fiatal fekete fiú nem udvarolhatott egy fehér lánynak következmények nélkül.

Legends of Tomorrow S01E08.3

Az epizód csavarjai ezúttal keményen odavágtak, Vandal jelenlegi személyazonosságának kiderítése szinte arcul csapta a szereplőket (ahogy a nézőt is), de különösen az volt meghökkentő, hogy nem ismerte fel őket, hiszen a srácokkal sokkal később találkozott, már a hidegháború idején. Ciara Renée díjat érdemelne a színészi játékáért, mert miközben flörtölt Vandallel, folyamatosan érzettett az undort, miközben a színészek valójában jóban vannak – az apró arcmimika annyira tökéletes minden szereplőnél, hogy néha elsikkadunk felette. Ugyanez vonatkozik Caity Lotzra is, aki szintén megengedett magának egy kis flörtöt, ám ezúttal ő viselkedett „rosszul”, de pont ezért az aki, hiszen Sara önmagában szépen levezette az okot és az okozatot.

Legends of Tomorrow S01E08.2

A kicsi oregoni városkában minden az idillnek megfelelő, ahogy Stein professzor is rámutatott, itt a fehér léckerítések, a mosolygós anyukák, az erős férfiak és a boldog gyerekek élnek, csakhogy az 50-es években ez csupán a látszat, és ha megbolygatjuk kicsit a felszínt, rasszizmust, szexizmust, hímsovinizmust és elnyomást látunk. Sara és Jax jól mondták, Steinek persze, hogy szép emléki vannak, hiszen fehér, hetero férfi, de ha ezek közül egy is „hibádzott” abban a korban, akkor már az élet a kegyetlen oldalát mutatta meg. A Legends of Tomorrow stábja ezzel a résszel komoly szintet lépett, mivel kőkemény bírálattal látta el a kort, azt a kort, ahol talán a nagyszüleik éltek, amire talán egy-egy munkatársuk még emlékezhet, és megmutatta a mai társadalom változásait is, hiszen ma már sokkal elfogadóbb és befogadóbb a világ, csak nem szabad letérni az útról.

Legends of Tomorrow S01E08.4

A Legends of Tomorrow nem csak egy vicces képregénysorozat, hanem egy kőkemény dráma, erős kritikai felhanggal, ami mellé jó humor és akció párosul, nem csoda hát a második évados berendelés, és a rajongók egyre nagyobb tábora. A The CW csatorna úgy tűnik felnőtt korba lépett, hiszen egyre több szériája (The 100, Flash…) fogalmaz meg kemény kritikát, rendelkezik jobbnál-jobb szereplőkkel, akik fittyet hánynak a berögzült és egyben elavult normákra – csak így tovább!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .