Általában ha játékokat akarnak megfilmesíteni, vagy bármilyen formában képernyőre vinni, a legtöbb ember kétkedve várja – és jogosan. Ritka, amikor jól sül el egy ilyen próbálkozás, a Wakfu esetében azonban sikerült igencsak izgalmas és látványos kis mókát összehozni.

wakfu1

A sorozat középpontjában Yugo áll, akit egy rejtélyes pacák hagy egy faluban és a helyi szakács, Alibert keze alatt nevelkedik. Ahogy cseperedik, lassanként fény derül rá, hogy a fiúcska varázsolni is tud – vagy legalábbis portálokat nyitogat.  Hamarosan egy szörny támad a falura, amit Yugo egy átutazó öreg, Ruel segítségével legyőz. Miután Yugo nevelőapja látja a gyerek növekvő erejét, úgy dönt, elárulja neki az igazságot arról, hogy honnan jött. Így hát Yugo hamarosan elhagyja a falut oldalán Ruellel és egy falubeli öreggel. A páros igen rövid idő alatt gyarapszik Percedal lovaggal, Aamalia hercegnővel és az ő segítőjével Evangelynnel. Percedal, aki jócskán szereti túlbecsülni magát, egy varázskarddal is bír, melynek a neve Rubilax és egy démon esett benne csapdába, mindezzel pedig igen hasznos szolgálatot nyújt a férfi. Amalia a Sadida fajt gyarapítja, azonban testőr nélkül még világot látni sem tudott elindulni. A csapat kissé szedett-vedett, ez azonban nem állítja meg őket.

wakfu2

Mivel a Wakfu alapvetően is igen népes volt fajok terén, így nem volt könnyű mindezt egy sorozatba bezsúfolni, ám a kalandok, melyek végül Yugot elvezetik a családjához és a tudáshoz, kiváló alkalmat biztosítottak arra, hogy mindent felsorakoztassanak. Van itt minden: gépemberek, kenyéróriások, különféle varázslók, gyűjtögetők, kuruzslók. Igazán nem lehet panaszkodni a világ gazdagságára. Mindezek mellett akalandok is jócskán változatosak, így hát láthatják a nézők, hogy milyen sportot szeretnek ebben a világban, és a gonoszság mellett megférnek a tévedések és a féltékenység is.

wakfu3

A rajfilmet az Anakama Animation készítette francia nyelven. A rajzok így bár kicsit hajaznak az animék rajzolására, mégsem teljesen ugyanazok. Persze itt a rajzolóknak kicsit könnyebb dolga volt, mint általában, hiszen már volt egy alap, ami alapján tudtak dolgozni –és szerencsére nagyon jó munkát végeztek.

Ami még szerintem jócskán a sorozat javára írható, hogy aki esetleg nem játszott az eredeti MMORPG-vel, annak is élvezhető, sőt, talán még élvezhetőbb is, hiszen vannak titkok, amiken addig lehet a körmöt rágni, amíg el nem árulják maguk a szereplők – el szokták természetesen. Mindez persze fordítva is igaz, így aki szereti a régebbi, kevésbé grafikus MMORPG-ket, az bizonyára sok örömét lelheti benne.

wakfu4

Az évad kerek és befejezett, akár önmagában is megállná a helyét az egész történet, de ezek alapján bizalommal lehet fordulni a második évad felé is, ami hasonló izgalmakat rejteget majd. Ha pedig annyi sem volna elég, néhány speciális epizóddal is meglepnek a készítők.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Wakfu 1. évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .