Az NCSoft játékairól rendszerint tudni lehet, hogy igencsak jófélék. Mindegyikről elmondható, hogy gyönyörű grafikája és még izgalmasabb sztorija van, a játékmenet pedig változatos és gazdag. Nem kivétel ez alól a Wildstar sem, ami ugyan az Aionhoz hasonlóan fizetősnek indult, de immár Free to Play várja a játékosokat.

wildstar1

A játék a Nexus világában játszódik, ahol a Dominion és az Exiles (vagyis a lázadók) harcolnak egymással. A kezdetekkor el kell döntenünk, hogy melyik gárdához csatlakozunk, majd csak ezt követően választhatunk fajt és kasztot. A fajok befolyásolják a kasztok válogatását is, ahogy ezt már megszokhattuk a legtöbb játékban – az én szívem csücske a mordesh és az aurin. Bekerülve a játékba kapásból egy elég látványos átvezető videót kapunk – ez a későbbiekben is jellemző lesz. A küldetések az elején még viszonylag könnyűek, de hamar rázósabbá válik a játék, úgyhogy itt ne számítson senki gyors szintlépésekre. Ettől függetlenül elég változatos küldetések várnak és az alapfeladatokon túl még speciális feladatokat is kapunk attól függően, hogy milyen „utat” választottunk a kezdetekkor – így kinek felderítés, kinek gyilkolás, kinek pedig számos gyilkosság jut osztályrészül.

wildstar3

Az Instance-ok hasonlóan alakulnak, mint ahogy már azt a legtöbb helyen megszokhattuk, azzal a nagy előnnyel, hogy válogathatunk, hogy milyen szinten szeretnénk azt teljesíteni – és minél nehezebb, annál több achievementet kaphatunk odabent. Mellettük pedig még várnak az arénák is, ahol a többi játékossal nézhetünk szembe – a Waltiki Island nevű capture the flag pályára már elég hamar be is küld a játék.

wildstar4

Nagyon frankó kis játék, ami nagy reményekkel indult a kezdetek kezdetén, azonban nem tökéletes. A világ ugyanis vonzó és a játékmenet is alapvetően elég változatos – legutóbb „begombáztam” egy területen, ami már csak azért is vicces, mert az item sokkal inkább hasonlított egy bogárra – de van vele egy elég nagy probléma. Solo játékra majdhogynem alkalmatlan. Persze tudjuk, ez egy online játék és interakció kéne, de ahány játékos, annyi szokás, solo playerek mindig lesznek. Ők hamar ráunhatnak a játékra, hacsak nem találnak valakit, aki szívesen veszi a társaságukat – és erről mind tudjuk, hogy elég ritka.

Nem elhanyagolható a játékmenet mellett egyébként a gazdag mitológia, ami a Wildstarra jellemző. Azt hiszem, ekkora történelmet rég láttam már egy játékban. Minden fajnak önmagában van egy jócskán hosszú leckényi története és ezekhez még jönnek a különböző területek, a háború és persze néhány kiemelt karakter. Persze ezt már mindenki döntse el maga, hogy érdekli vagy sem.

wildstar2

Ha van néhány jóbarátod, akivel új játékot kerestek, akkor a Wildstar tuti terep lesz a kissé Firefly és Star Wars-szerű világával. Ígéretes játék lehet, ha kicsit módosítanak azokon a fránya monstereken és feladatokon.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Wildstar”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .