A múlt héten egy brutálisan erős epizóddal örvendeztettek meg minket az alkotók, és ez erre a hétre is elmondható. Ezúttal kevés szereplő, kevés helyszínen, de annál érdekesebb történések, komoly lelki küzdelem és egy szívszorító vég vár ránk.

Walking Dead S06E13.4

Negan csapatának lemészárlása ugyan komoly lelki nyomot fog hagyni a csapaton, leginkább Glennen, de sikeresen túlélte mindenki, bár sérülések történtek. A csoport minden tagja kivette a részét, még a pap is, akit korábban nem kedvelt senki sem. Azonban váratlan fordulat történt, Maggie és Carol fogságba került, Negan emberei pedig nem nagyon hajlandóak a túszcserére, gy egy időre elbújnak foglyaikkal, és várnak.

Maggie és Carol egy csúnya veszekedésen van túl, ahol ezúttal Carolnak van igaza, bár Maggie remek harcos, s az egész egyesség az ő fejéből pattant ki, mégis jobb lett volna, ha otthon marad – nem azért mert nem elég erős vagy, hanem mert olykor a hormonális változások igen súlyos következményekkel járhatnak, nem kéne túlfeszíteni azt a bizonyos húrt.

Walking Dead S06E13.3

Paula (Alicia Witt), a leszakadt csoport vezetője fogta el a két nőt, és egy ismeretlen helyre vitte őket, ahol a foglyok minden tőlük telhetőt bevetettek a szabadulás érdekében. Carol sosem látott lelki tusát produkált, aminek már a fizikai tünetei is szörnyűek, miközben Maggie olyan rideg maradt, mint a jégcsap. Az elkülönítés ezúttal a túszoknak kedvezett, akik minden lehetőséget megragadtak.

Carol egy aprócska összeomlást produkált, ami pont tőle volt igazán ijesztő. A múltkori epizódban látott számolás végre értelmet nyert, és így még inkább meghökkentő volt. Carol pontosan tudja a csapatuk által feltett három kérdés jelentőségét, és megdöbbentő volt a számára, hogy talán nem tudna rá olyan választ adni, amivel bevennék a csoportba.

Walking Dead S06E13.2

A hirtelen felbukkant csoport vezetőjét alakító Alicia Witt mesteri munkát végzett az epizódban, minden frusztráció, minden gyötrődés és keménység a helyén volt, miközben minden pillanatban érződött, hogy a karaktere jócskán megjárta már a hadak útját, és nem fél semmitől, miközben retteg mindentől. Párbeszédük Carolllal az eheti rész csúcspontja – szinte megfagyott a levegő kettejük között, miközben annyira hasonlóak. A Negan probléma azonban komoly fejtörést okozott, és még bőven fog okozni mindenkinek!

Walking Dead S06E13.1

Maggie ugyanakkor bebizonyította, hogy minden aggodalmam hiába volt, és ő nem hagyj, hogy jelenlegi állapota befolyásolja, de azért remélem, hogy a következő nagyobb akcióból kimarad, mindhármuknak az lenne a legjobb, és feszültség keltés ide vagy oda, van, amit jobb hagyni.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .