Nemrég meghívást kaptam, hogy kiemelt cosplayesként részt vegyek az EsportFesten, egy amolyan gamer rendezvényen, ahol főleg az online játékokkal foglalkoznak, a közönség pedig League of Legends meccseket nézhet, profi kommentátorok segítségével.

esportfest-2016-03-1

Régóta látogatok gamer rendezvényeket, ott voltam az első PlayIT-en is, mikor még a Millenárison is alig kószált látogató. Az Esport Festen pontosan azt a régi hangulatot éreztem, ahol nem az eladás a lényeg, hanem a játékélmény, ahol valódi gamerek találkoznak és csapnak össze az izgalom és a szenvedély okán. Cosplayesként ez volt az eső ilyen kisebb játékrendezvényem, de messzemenően ez vált a kedvencemmé. Ugyan az átlagéletkor itt is jóval alacsonyabb, mint korábban, bár ez ellen a „trend” ellen nem lehet mit tenni, és valahogy az az érzésem, hogy nem is kell.

Számomra még az újdonság erejével hatnak az online játékok (nem úgy, mint Hanamának vagy Ixinek, akik kenik-vágják a témát), így döbbenten tapasztaltam, hogy ez egy önálló eseménnyé, és méghozzá felkapott és várt eseménnyé nőtte ki magát. Az esportról, mint kifejezésről is itt halottam először, és azonnal beleszerettem – hiszen miért is ne lehetne sport egy játék, ami akár napi nyolc óra edzést követel meg, stratégiát vár el a játékosoktól, és ami lassan stadionokat tölt meg nézőkkel.

esportfest-2016-03-2

A rendezvény kezdetekor sokan nem mertek odajönni hozzánk cosplayesekhez fotózkodni, de ahogy oldódott a hangulat, illetve ahogy láttak másokat fényképezni, úgy egyre többen bátorodtak fel, amit mindannyian köszönettel, pózolással és mosollyal jutalmaztunk. A rendezvényen jól éreztem magam, jó volt a társaság és kedves emberek vettek körül. Egy dolgon akadtam fent kizárólag, az egyik standnál eléggé ledér hostess hölgyek sétálgattak, és ez nem csak belőlem váltott ki döbbenetet és nemtetszést.

A rendezvény hangulata valamit visszalopott a régi gyermekkorból, mikor a játékok újdonságok voltak, és minden alkalommal jobb grafika járt hozzájuk – meg persze újabb rajongók, és ezáltal barátok, akikkel egy idő után már nem csak a játékmenetről lehetett társalogni!

A képekért köszönet Thanior Picturesnek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .