grace12.14.1

A széria továbbra is kifejezetten élvezetes, bár már viszket a tenyerem, hogy lekeverjek egy Aprilnek.

Webber megunja, hogy a szakorvosok bizonyos rezidenseket favorizálnak, ezért kitalálja, hogy véletlenszerűen – névhúzással – osztja ki az orvostanoncokat a mentorok mellé, ezzel igencsak felkavarva a kórház dinamikáját. Arizona egy négyes ikrekkel várandós nőt kezel, aki méhen belüli műtétből lábadozik, ám huszonhárom hetesen megindul nála a szülés – Arizona azonban elhatározza, hogyha az egyik babát a világra is kell segítenie, elintézi, hogy a többiek még a helyükön maradjanak. Amelia és Riggs egy betegen osztozik, akit megcsapott az áram, ami agyi vérzést okozott, valamint a pacemakerével is elbánt. Az eset azonban csak akkor lesz érdekes, mikor kiderül, hogy akit a férfi feleségének hittek, az csupán a szerető, és megjelenik a feleség, aki tizenegy éve nem hajlandó elválni, mivel ha a férfi még a férjeként hal meg, akkor ő örököl. Maggie és Callie folyamatosan Meredith-t cukkolja a nő új udvarlója miatt, azonban Meredith nem hajlandó visszahívni a férfit. Ben és Bailey közt újabb súrlódáshoz vezet, hogy Bailey sokkal többet keres a férjénél. Arizona próbálja rávenni Aprilt, hogy vizsgáltassa meg a babát, hátha neki is olyan betegsége van, mint a bátyának volt, April azonban minden vizsgálatot visszautasít.

GREY'S ANATOMY - "Odd Man Out" - Richard throws everyone for a loop when he switches the resident and attending pairings, and Arizona takes a huge risk on a woman who is pregnant with quadruplets. Meanwhile, April is faced with a difficult decision, on "Grey's Anatomy," THURSDAY, MARCH 17 (8:00-9:00 p.m. EDT) on the ABC Television Network. (ABC/Richard Cartwright) SCOTT ELROD, ELLEN POMPEO

A sorozat folytatja az egy epizód–több eset felállást, ahol az orvosok történetei összefonódnak a betegekével, nem pedig elnyomják azokat. A héten két fontosabb eset is volt: a négyes ikreket váró kismamáé, valamint a válásra bele nem egyező feleségé, miközben Meredith-ék esete mindössze csak a háttérben pislákolt, okot adva a három nőnek, hogy egy légtérben legyenek (bevallom, azt sem tudom, hogy mi baja volt a pasinak).

A kismama története igazán megható volt, tetszett, ahogy játszottak az érzelmekkel, valamint az is, hogy a nő mekkora bizalommal, kedvességgel és hálával fordult az orvosok felé. Valamint azért is jár a plussz pont az íróknak, hogy egy ügyes csavarral némi abszurd humort is csempésztek a történetbe: a nő ugyanis könyvelő, és, hogy eltereljék a gondolatait a korai szülésről – és arról, hogy a babái meg is halhatnak –, még a szülőszobában is adóügyekről beszéltették. Rettentő szimpatikusnak – és szórakoztatónak – találtam ezt a karaktert, és remélem, viszont látjuk majd még őt és a babáit.

grace12.14.3

A másik főbb beteg-sztorit már kicsit kiforratlanabbnak éreztem. Ugyan a feleség szerepét Rita Moreno alakította – ő volt Fran anyja a Happily Divorcedban –, aki egyszerűen remekelt, és a bevezetésben még az abszurd humor is remekül működött (hiszen adva volt egy feleség, aki alig várta, hogy meghaljon a férje), a történet vége valahogy ellaposodott. Bár az érzelmes fordulat – a műtétből felébredve a férj nem emlékezett rá, hogy elhagyta a nejét – működött, úgy éreztem, hogy a lezárás nem kapott elég hangsúlyt, így a vége olyan „lezáratlan” mellékízt hagyott a számban.

Meredith története az új udvarlóval egyelőre kicsit súlytalan – ez még csak a bevezetés, Meredith próbál hozzászokni ahhoz, hogy esetleg újra randizhat, miközben kifogásokat keres és talál arra, hogy miért nem kéne randiznia. Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy amikor végül ismét párkapcsolatba bonyolódik – mert tuti, hogy fog –, az nem valami hirtelen behozott mellékszereplővel fog lezajlani. Másik fronton viszont kifejezetten tetszett Meredith konfrontációja Jóval. Jót ugyanis Mer mellé osztották be, az idősebb nő viszont gyakorlatilag keresztülnézett rajta, mire Wilson egy ponton felkapta a vizet, és kiosztotta felettesét – amit követően Meredith egy kicsit magába szállt, és elmagyarázta, miért ilyen kimért a rezidenssel. És mondom, bár tetszett ez a szál, egy kicsit azért kilógott a lóláb – mivel Meredith Alexet félti, hogy megint összetörik majd a szívét, és ezért tartja a távolságot Jótól, amivel nem is lenne semmi baj, hogy Alex és Jo kapcsolata valami új keletű dolog lenne, de mióta is zajlik már ez a dolog köztük? Három éve? Szóval nekem ez egy kicsit fura volt.

grace12.14.4

Az írók továbbra is játszadoznak Bailey és Ben kapcsolatával, amit leginkább arra alapoznak, hogy Miranda többet keres és nagyobb hatalommal bír, mint a férje. Ami persze egy kicsit szomorú – mármint olyan szinten, hogy ha a dolog fordítva lenne, és a férj lenne a magasabb beosztásban, akkor abból feleennyi probléma sem származna –, viszont érthető is (ó, a férfi ego!). Mindenesetre továbbra is kedvelem őket, és remélem, békésen sikerül majd elsimítaniuk nézeteltéréseiket.

És akkor April. Sóhaj… Hányszor kell ezt még kifejtenem az ő esetében? Elegem van a csajból, elegem van a makacsságából, a hülye nézeteiből és a struccpolitikájából. Nem érdekel, hogy azt mondja, hogy orvos, és tudja, mit csinál – nem, nem tudja. Valós esélye van annak, hogy a babája beteg, de ő nem hajlandó kivizsgáltatni magát, mert miért is? Az indoklás valószínűleg az lenne, hogy ő súlyos betegen is szereti a gyerekét. Ez pedig, szerény véleményem szerint, a legönzőbb dolog, amit egy anya mondhat és tehet. Mert persze, hogy betegen is szereted és megszülöd a gyerekedet, de ez a lelkiismereteden kívül kinek jó? Nem a gyereknek, aki egész életében szenved. Nem az anyának, aki a gyerekkel szenved. Szóval igen, pikkelek azokra az emberekre, akik tudják, hogy a gyerekük nagy eséllyel súlyos, genetikai betegséggel születhet, és mégsem vizsgáltatják ki magukat, mikor meg lenne rá a lehetőségük.

grace12.14.5

Na, mindegy, nagy levegő, lenyugszom. Tehát attól függetlenül, hogy nagyon elegem van Aprilből, összességében tetszett az epizód, és remélem, hogy a széria továbbra is tartja ezt a színvonalat.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .