A CBS ismét egy Gyilkos elmék spin-off szériával próbálkozik, nem ez az első eset, hiszen már 2011-ben próbáltak behozni Hotchnerék mellé egy másik vonalat, Alapos gyanú alcímmel, ám annak a sorozatnak egy évad után vége szakadt. Mivel már az alapsorozat is hemzseg a hibától, a nézők elpártolnak, és a kritikusuk lehúzzák, nem látom értelmét, hogy miért kell még is erőltetni egy új szálat, ami pont azoktól a hibáktól hemzseg, ami miatt az alapsorozat is szenved.

gyilkoselmek-hataron-s01e01-1

Az FBI ezúttal nemzetközi vizekre evez, hiszen amerikaiakat nemcsak otthonukban érheti sérelem, hanem a világ bármely pontján. Jack Garrett (Gary Sinise) által vezetet egység célja, hogy bármely amerikai megvédjenek, kinyomozzák a rejtélyeket, és elkapják az elkövetőket. Ehhez pedig magukkal kell vinniük minden lehetséges forrást és erőt. Matt Simmons (Daniel Henney) katonai múltja miatt a legképzettebb harcos a csapatban, kiválóan lő, remekül harcol, emellett pedig gyakorló apuka is. Mae Jarvis (Annie Funke) korábban halottkémként dolgozott, ám immáron ügynökként tevékenykedik, akinek biológiai szaktudására felettébb szükség van a külhoni eseteknél. A csapat negyedik tagja, Russ Montgomery (Tyler James Williams) az, aki mindig az FBI bázison marad, onnan közvetít a hozzátartozóktól, illetve ellátja a csapatot technikai tudással.

Az első epizód Thaiföldön játszódik, ahol Garrett segítséget kér egy volt kolléganőjétől, Clara Segertől (Alana De La Garza), aki igazi nyelvzseni, és utazgatásai során beleásta magát a helyiek kulturális szokásaiba. Ez a tudás pedig jól jön, mikor a csapat halott amerikaiak után nyomoz, és bár a helyi hatóságok is mellettük állnak, egy idegen országban még nehezebb megtalálni egy elkövetőt, mint hazai terepen.

gyilkoselmek-hataron-s01e01-3

A Gyilkos elméket már elég sok évad óta szidom, viszont még mindig nézem, és ez nemcsak a szériáról, de rólam is sok mindent elárul. A Túl minden határont is borítékolhatóan vinni fogom, már csak azért is, mert szeretem a krimiket, és néha jó, ha szól valami a háttérben. Viszont komolyabb izgalmakra vagy hasonló magasságokra, mint a kezdeti széria első évadai, ne várjon senki, mivel itt is ugyanaz a recept van már: akció, brutalitás, egy kevés vicc a végén meg az elején. A hibák pontosan ugyanazok, mint az eredetinél: a szereplők olyan dolgokat tudnak, amit nem tudhatnak, olyan dolgokat látnak bele egy esetbe, amit kizárólag az írók döntései miatt láthatnak, mivel a hozzá vezető logika kifacsart.

gyilkoselmek-hataron-s01e01-4

Kár érte, mivel lehetett volna egy igazán remek sorozat is, de agy egy átlagos sorozat, átlagos spin-offja, ami kicsit olyan mintha a Helyszínelőket ötvözték volna az NCIS-szel, megspékelve egy kis Gyilkos elmék feelinggel – de legalább Garciát jó volt itt is látni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .