A CBS ismét egy Gyilkos elmék spin-off szériával próbálkozik, nem ez az első eset, hiszen már 2011-ben próbáltak behozni Hotchnerék mellé egy másik vonalat, Alapos gyanú alcímmel, ám annak a sorozatnak egy évad után vége szakadt. Mivel már az alapsorozat is hemzseg a hibától, a nézők elpártolnak, és a kritikusuk lehúzzák, nem látom értelmét, hogy miért kell még is erőltetni egy új szálat, ami pont azoktól a hibáktól hemzseg, ami miatt az alapsorozat is szenved.

gyilkoselmek-hataron-s01e01-1

Az FBI ezúttal nemzetközi vizekre evez, hiszen amerikaiakat nemcsak otthonukban érheti sérelem, hanem a világ bármely pontján. Jack Garrett (Gary Sinise) által vezetet egység célja, hogy bármely amerikai megvédjenek, kinyomozzák a rejtélyeket, és elkapják az elkövetőket. Ehhez pedig magukkal kell vinniük minden lehetséges forrást és erőt. Matt Simmons (Daniel Henney) katonai múltja miatt a legképzettebb harcos a csapatban, kiválóan lő, remekül harcol, emellett pedig gyakorló apuka is. Mae Jarvis (Annie Funke) korábban halottkémként dolgozott, ám immáron ügynökként tevékenykedik, akinek biológiai szaktudására felettébb szükség van a külhoni eseteknél. A csapat negyedik tagja, Russ Montgomery (Tyler James Williams) az, aki mindig az FBI bázison marad, onnan közvetít a hozzátartozóktól, illetve ellátja a csapatot technikai tudással.

Az első epizód Thaiföldön játszódik, ahol Garrett segítséget kér egy volt kolléganőjétől, Clara Segertől (Alana De La Garza), aki igazi nyelvzseni, és utazgatásai során beleásta magát a helyiek kulturális szokásaiba. Ez a tudás pedig jól jön, mikor a csapat halott amerikaiak után nyomoz, és bár a helyi hatóságok is mellettük állnak, egy idegen országban még nehezebb megtalálni egy elkövetőt, mint hazai terepen.

gyilkoselmek-hataron-s01e01-3

A Gyilkos elméket már elég sok évad óta szidom, viszont még mindig nézem, és ez nemcsak a szériáról, de rólam is sok mindent elárul. A Túl minden határont is borítékolhatóan vinni fogom, már csak azért is, mert szeretem a krimiket, és néha jó, ha szól valami a háttérben. Viszont komolyabb izgalmakra vagy hasonló magasságokra, mint a kezdeti széria első évadai, ne várjon senki, mivel itt is ugyanaz a recept van már: akció, brutalitás, egy kevés vicc a végén meg az elején. A hibák pontosan ugyanazok, mint az eredetinél: a szereplők olyan dolgokat tudnak, amit nem tudhatnak, olyan dolgokat látnak bele egy esetbe, amit kizárólag az írók döntései miatt láthatnak, mivel a hozzá vezető logika kifacsart.

gyilkoselmek-hataron-s01e01-4

Kár érte, mivel lehetett volna egy igazán remek sorozat is, de agy egy átlagos sorozat, átlagos spin-offja, ami kicsit olyan mintha a Helyszínelőket ötvözték volna az NCIS-szel, megspékelve egy kis Gyilkos elmék feelinggel – de legalább Garciát jó volt itt is látni!

Szerző

Avatar
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .