Anime Challenge Haladó szint – Medaka Box

A Medaka Box (valamint a MB: Abnormal) sorozatról egy kérdés jutott eszembe: minek nevezzelek? Hiszen eleinte csak egy szimpla csépelős, nagy mellekkel és széles vállakkal operáló sorozatnak tűnt,  de többszöri nézésre (meg a manga olvasás is eléggé hasznosnak bizonyult) már lehetett látni, hogy ez több – ha nem is sokkal –, mint aminek mutatja magát.

Medaka Box1

Hitoyoshi Zenkichi egy suliba kerül gyerekkori barátjával, Kurokami  Medakával, aki a srác nyugodtnak mondható életét tankként lövi szét, ugyanis a Medaka szeretné a Diáktanácsban Zenkichi mellett lenne és segítene neki a diákok problémáiban. Később persze csatlakoznak hozzájuk mások is, különféle klubokból, hogy aztán a kis csapat összeállva szembenézzen a válogatott őrültek hadával, aki valamiért mind a túlontúl is tökéletes Medakát szemelték ki maguknak – ki milyen okokból.

Medaka Box5

A Challengeben szerintem ilyen még nem fordult elő, csak itt, hogy maga az alapsorozat nem tudott annyira megfogni, ellenben a folytatása, az Abnormal már sokkal érdekesebb volt. Persze az első ismerete nélkül kihagytam volna pár szereplőt, meg a velük kapcsolatos dolgokat, amik kihatnak a második évadra.  Mondjuk simán lehet az is, hogy az első évad egy jóféle felvezető, ahol már szintén van konfliktus meg embereknek a falakon történő átcsapása, de a második évadban ez valahogy sokkal több jelentőséget tart – mind a történetben, mind a szereplők terén.

Medaka Box2

És akkor el is értünk a kedvenc szekciómhoz: hát, a Medaka Box is azon kevés animék egyike, ahol a főhős szerethető, és kellő potenciállal rendelkezik – de még így is a mellékszereplők sokkalta érdekesebbre sikeredtek. Külön érdekes a Medaka világában lévő emberi „felosztás”: normális, speciális, valamint abnormális (meg még pár, amit most nem részletezek komolyabban, a spoiler elkerülése végett). Zenkichi a normál kategóriában leledzik, bár a józan paraszti ésszel rendelkező néző már egyből tudja, hogy nem az. Medaka és a legtöbb ellenfél is az abnormális kategóriát erősíti, a személyiségüknek megfelelő képességekkel, de hála az égnek az átmeneti részt szimbolizáló speciálisakat sem hagyták ki, mint például a Csalás Királynője Nekomi Nabeshima.

Medaka Box4

Az alkotónak, Nisio Ishin-nek már korábbról is köszönhetünk érdekes műveket (Bakemonogatari, Nisemonogatari, Katanagatari), így mondhatjuk azt, hogy nem egy első mangás fejéből pattant ki ez a történet. Grafika tekintetében annyit kukacoskodnék, hogy akárcsak az SNK mangájában, itt is néha összelehet keverni a különféle hasonlóan kinéző szereplőket. A zene átlagos, de még a meghallgatható kategóriában van, de a szinkronért is jár egy hatalmas taps (Romi Park, Namikawa Daisuke, Kamiya Hiroshi, Junichi Suwabe), azonban túl sok és nagyon nyilvánvaló ecchi miatt néha már kissé kellemetlenné tud válni a Medaka Box nézése  – legalábbis a lányok számára.

Medaka Box7

Aki szereti az átlagnál jobb, tartalmasabb animéket, annak bátran tudom ajánlani a Medaka Box-ot, mondjuk szívem szerint azt írnám, hogy egyből mindenki ugorjon bele egyből az Abnormalba, de az első évad ismerete nélkül nem lenne sok mindennek értelme.

Medaka Box6

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:A 12 kard románca - Katanagatari | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.