A Medaka Box (valamint a MB: Abnormal) sorozatról egy kérdés jutott eszembe: minek nevezzelek? Hiszen eleinte csak egy szimpla csépelős, nagy mellekkel és széles vállakkal operáló sorozatnak tűnt,  de többszöri nézésre (meg a manga olvasás is eléggé hasznosnak bizonyult) már lehetett látni, hogy ez több – ha nem is sokkal –, mint aminek mutatja magát.

Medaka Box1

Hitoyoshi Zenkichi egy suliba kerül gyerekkori barátjával, Kurokami  Medakával, aki a srác nyugodtnak mondható életét tankként lövi szét, ugyanis a Medaka szeretné a Diáktanácsban Zenkichi mellett lenne és segítene neki a diákok problémáiban. Később persze csatlakoznak hozzájuk mások is, különféle klubokból, hogy aztán a kis csapat összeállva szembenézzen a válogatott őrültek hadával, aki valamiért mind a túlontúl is tökéletes Medakát szemelték ki maguknak – ki milyen okokból.

Medaka Box5

A Challengeben szerintem ilyen még nem fordult elő, csak itt, hogy maga az alapsorozat nem tudott annyira megfogni, ellenben a folytatása, az Abnormal már sokkal érdekesebb volt. Persze az első ismerete nélkül kihagytam volna pár szereplőt, meg a velük kapcsolatos dolgokat, amik kihatnak a második évadra.  Mondjuk simán lehet az is, hogy az első évad egy jóféle felvezető, ahol már szintén van konfliktus meg embereknek a falakon történő átcsapása, de a második évadban ez valahogy sokkal több jelentőséget tart – mind a történetben, mind a szereplők terén.

Medaka Box2

És akkor el is értünk a kedvenc szekciómhoz: hát, a Medaka Box is azon kevés animék egyike, ahol a főhős szerethető, és kellő potenciállal rendelkezik – de még így is a mellékszereplők sokkalta érdekesebbre sikeredtek. Külön érdekes a Medaka világában lévő emberi „felosztás”: normális, speciális, valamint abnormális (meg még pár, amit most nem részletezek komolyabban, a spoiler elkerülése végett). Zenkichi a normál kategóriában leledzik, bár a józan paraszti ésszel rendelkező néző már egyből tudja, hogy nem az. Medaka és a legtöbb ellenfél is az abnormális kategóriát erősíti, a személyiségüknek megfelelő képességekkel, de hála az égnek az átmeneti részt szimbolizáló speciálisakat sem hagyták ki, mint például a Csalás Királynője Nekomi Nabeshima.

Medaka Box4

Az alkotónak, Nisio Ishin-nek már korábbról is köszönhetünk érdekes műveket (Bakemonogatari, Nisemonogatari, Katanagatari), így mondhatjuk azt, hogy nem egy első mangás fejéből pattant ki ez a történet. Grafika tekintetében annyit kukacoskodnék, hogy akárcsak az SNK mangájában, itt is néha összelehet keverni a különféle hasonlóan kinéző szereplőket. A zene átlagos, de még a meghallgatható kategóriában van, de a szinkronért is jár egy hatalmas taps (Romi Park, Namikawa Daisuke, Kamiya Hiroshi, Junichi Suwabe), azonban túl sok és nagyon nyilvánvaló ecchi miatt néha már kissé kellemetlenné tud válni a Medaka Box nézése  – legalábbis a lányok számára.

Medaka Box7

Aki szereti az átlagnál jobb, tartalmasabb animéket, annak bátran tudom ajánlani a Medaka Box-ot, mondjuk szívem szerint azt írnám, hogy egyből mindenki ugorjon bele egyből az Abnormalba, de az első évad ismerete nélkül nem lenne sok mindennek értelme.

Medaka Box6

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Anime Challenge Haladó szint – Medaka Box”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .