Én azt hittem az OUAT írói a Disneyből építenek úgy nagyjából, hát nem…

Once-Upon-a-Time-5x13-Labor-of-Love-Young-Snow-White-and-Hercules-in-the-Enchanted-Forest-720x409
A részben megismerhetjük Herkules (Jonathan Whitesell) és Hófehérke (Ginnifer Goodwin) közös múltját, ami eléggé random, de bevehető. Herkules múltja pofonegyszerű, az viszont már a legkevésbé sem, hogy hogyan is landolt a túlvilágba. Mindeközben Emma (Jennifer Morrison) tovább keresi Hookot (Colin O’Donoghue), ám helyette csak egy lányt talál, akit Kiliannak sikerült kimenekítenie Hádész (Greg Germann) börtönéből. Egy harmadik szálon pedig Henry (Jared Gilmore) találkozik Szörnyellával (Victoria Smurfit), aki rá akarja venni – hogy mint az író– írja őt vissza az élők világába, ezzel felmentve Emmát a gyilkosság alól.

youngsnowA Hook-os részével semmi baj, a Szörnyellás szál nagyon érdekes, mivel úgy tűnik Henry vevő arra, hogy megtegye, amit kértek tőle. Amit viszont nem tudok lenyelni, az a Herkules story. Igazából a legzavaróbb, hogy egy rész alatt átsuhanunk a történetén, miközben jókora potenciál lehetett volna benne.  A halála egyenesen nevetséges, pláne, hogy életében megmutatja Hófehérkének az éremgyűjteményét, ami azt jelenti, hogy milyen szörnyeket ölt meg, a legviccesebb az, hogy a Hydra is köztük van, aminek alapból három feje van. Furcsa, hogy azt le tudta győzni a Cerberus meg nem ment neki? Az ő képességével? Komolyan, ennél többre nem futotta? Mint ahogy azt az előző cikkben is írtam, úgy érzem, kezdenek fáradni az írók. Ez viszont nem fáradság, vagy figyelmetlenség, ez trehányság. Egy ekkora logikai buktatón elhasalni ennyi évad után elég szomorú.

poster_0006

Ami viszont nagyjából működött, az a kapcsolata Hófehérkével.  De sajnos csak nagyjából. Szép az, ahogy bíztatja Hófehérkét, ahogy megtanítja használni az íjat, ahogy segít felvenni a harcot a banditákkal. De itt is látszik, hogy Herkules bivaly erős, és csak ráerősít az előbbi hibára. A Cerberus legyőzése pedig egyenesen komikus. Hárman kellenek hozzá, hogy megöljék, és a dög majdhogynem hagyja magát. Az a lány, aki eddig végig remegve, menekült minden elől, kap egy tört a kezébe, közlik vele, hogy képes rá, és megcsinálja, minden előképzettség nélkül le tudja döfni a szörnyet. Mint a Flashben, szép beszéd plusz képességek…

ouat

Az üzenetét tekintve rendben van. Vállaljuk fel önmagunkat és ragaszkodjunk hozzá. Merítsünk bátorságot a szeretteinkből, kövessük a végzetünket. Azonban ez mind kevés, amikor egy jó karaktert ennyire elrontanak, és egy rész után megüdvözül. Úgy érzem ez fog mostantól menni, hogy részenként megmentenek valakit, Hádész pedig egyre zabosabb lesz. Hook pedig természetesen a végéig fog szenvedni.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .