A lassan induló epizód szinte már túlságosan is érzelmesnek és nyugodtnak tűnt – aztán természetesen gyorsan kiderült, hogy ez csupán vihar előtti csend volt.

Walking Dead S06E14.3

Rosita és Abraham kapcsolata zátonyra futott, külön váltak útjaik, és mindketten máshol keresték a vigaszt. Az már korábban kiderült, hogy Abraham valójában Sasháért van oda, azonban Rosita is talán talált végre valakit, aki számára valóban fontos. Carol és Tobin egymásra találása is igazi boldogságot hozott, hiszen mindketten már régóta voltak egyedül, ám Carol a legutóbbi esemény óta már nem önmaga, és Morgan hatására komoly átértékelés vette kezdetét. Carol végül olyan döntést hoz, ami érthető, ő maga gyönyörűen megmagyarázza, mégis fáj érte az ember szíve.

Walking Dead S06E14.4

Amíg Tara felderítő körúton jár, addig Denise-nek támadt egy ötlete, hogy talán a közeli ajándékboltban maradhattak még gyógyszerek, amikre folyamatosan szükség van. Ráveszi Darylt és Rositát, hogy hármasban derítsék fel, és ha valóban van ott bármi használható, akkor egy orvossal karöltve gyorsan megtalálják és visszahozzák Alexandriába. Denise-nek azonban ez az első útja a kinti világban, és nagyon nehezen viseli, olyan dolgokra bukkan, amikre számított valamelyest, de elképzelni és átélni közel sem ugyanaz. ár a többiek óva intették őt, Denise mégis felelőtlenül viselkedett, mígnem egy nagy találkozás örökre megváltoztatott mindent.

Az eheti epizód kellemes és nyugodt stílusa sokkal jobban rám hozta a frászt, mint bármelyik pergősebb rész: minden pillanatban azt vártam, hogy mikor üt be valami, és teszi tönkre az idillt, minden helyzetben a tragédiát vártam, mígnem egy nyugodt pillanatban valóban megtörtént, visszafordíthatatlanul.

Walking Dead S06E14.2

Denise-re egyszerre haragudtam, szorítottam neki, és csodáltam: bátorságra vall, hogy meg akar edződni és tanulni vágyik, ugyanakkor felelőtlen viselkedése több bajt okozott, mint azt bárki hitte volna. Kifakadása a félelemről és a bátorságról azonban megmutatta, hogy helyén van a szíve és az esze, és bár nagyon úgy tűnt, ő mégsem felelőtlen, csak tapasztalatra vágyik, hogy erősebb és jobb legyen.

Daryl és Carol hasonló válságon mennek keresztül, mindkettejük megtapasztalta a megbocsátást, és mindketten bele buktak, hiszen van olyan helyzet, ahol a gyilkolás az egyetlen megoldás, ha meg akarják védeni szeretteiket. Szörnyű dolog lehet gyilkosként gondolkodni, és hiába a Negan tábora elleni „jogos önvédelem” frázis, attól még álmukban ölték meg őket. Pont, ahogy Carol és Maggie tette a kiszabadulásukkor: ha nem gyújtják be az új csapatot, nem csak ők halnak meg, hanem az értük érkezők is, de attól még lesből támadva, tőrbe csalva embereket ölni nem éppen a klasszikus önvédelem.

Walking Dead S06E14.1

Az előző epizóddal a Walking Dead csapata komoly kérdést kezdett el feszegetni: vajon mi tesz gyilkossá, mi a jogos védelem, és hogy változhat-e az ember – az ezekre adott válasz azonban nem mindenkinek fog tetszeni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .