A múlt heti döbbenetes, velőtrázó, drámai és búcsúval teli epizód után a The 100 alkotói ezúttal is kitettek magukért: kevésbé ütős rész a mostani, inkább amolyan előrevetítő.

The 100 S03E08.3

Árkádia lakói és Pike szembesültek a blokád tényével, és el is vesztették két felderítőjüket. Pike természetesen a körgyűrűt egy újabb agresszív lépésnek fogja fel a földiektől, holott Kane-nek nagyon gyorsan leesik, hogy ez már tényleg a háború megelőzésére tett utolsó lépés a részükről. Pike retorziót akar, ám ehhez előbb meg kell találnia a kémeket, és rajta kell őket kapnia. Kane-t már az első pillanattól fogva figyelik, azonban a poloskáról nem tudnak, amit Miller és Harper hallgat le a volt kancellárral együtt. Pike kiadja az utasítást, hogy mostantól mindenki figyeljen mindenkit, Montyra bízza a tábor szigorúbb ellenőrzését, és Bellamyra az árulók kézre kerítését. Eközben Pike egy cseles tervet eszel ki az elfogásukra, de azt elfelejtette, hogy Kane régebb óta játssza a politikai játszmákat.

The 100 S03E08.1

Eközben Raven és Jasper a chipkészítőt próbálják visszaszerezni, amit Abby vette el, majd Pike-hoz került. A terv az, hogy betörnek a kancellár irodájába, átkutatják, majd lelépnek. Azonban Jasper túl sokat kérdezgeti Ravent a múltjáról, ami kiakasztja őt és Abbie-t is. Talán a Fények városa mégsem az a csodálatos hely, aminek első hallásra tűnik. Vajon mi az örök boldogság, a fájdalomnélküliség és hallhatatlanság ára?

Az elején kissé filler-szagú epizód a felénél elég komoly lendületre tette szert, amit a finálé pillanatáig meg is őrzött. A táborban uralkodó csiki-csuki játékok, már kezdtek kissé unalmasak lenni. Pike egyre inkább egy eszement őrülthöz kezd hasonlítani, aki azért szajkózza a magáét, hogy az igazzá váljon. Megvezetve az embereket, kihasználva a veszteségüket kerekedik felül, azonban akadnak olyanok, akik átlátna rajta, és egyre inkább rájönnek, hogy talán a rossz oldalon állnak.

The 100 S03E08.4

Kane terve ötletesnek mondható, olyan ponton kapta el Pike-ot, amire ne számított, csakhogy Kane-nek Pike-kal szemben van egy hatalmas gyenge pontja: fél feláldozni bárkit a siker érdekében, így pedig hiába a jó terv – mindezen felül érzek egy kicsi írói önkényt a rádiózással kapcsolatban, olyan ősbaki ez, amit nem hiszem, hogy elkövettek volna!

The 100 S03E08.2

Az eheti epizód kizárólag az égiek táborával foglalkozott, így sajnos nem tudtunk meg többet a Hedával történtekből. De ez az elidőzés Árkádiában már szükséges volt, hogy végre láthatóvá váljanak az erőviszonyok, és hogy Allie és Jaha fenyegetése a világra még inkább valósággá válljon. Azért remélem, a két hét múlva esedékes résznél kicsivel többet tudunk meg Clarke-ról és Murphyről.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .