A hosszúra nyúlt téli szünet után ismét megrendezésre került az ingyenes geek, sci-fi és fantasy előadásokkal tarkított Meetup. Az idei első rendezvény bár nem dúskált a látogatókban, cserébe régi arcok találkoztak újra, és ez a családi hangulat érződött az előadásokon is.

12829487_1764582167094611_3973255287602905754_o

Az első előadó DK Richards, aki a Sárkányeszme – A kiválasztottak próbája című művét mutatta be a nagyközönségnek, egyúttal pedig felelevenített a műfaj nagyjait, a fantasy világalkotás kezdeteit, és a szerepjátékok töretlen sikerének titkait is. Richards könyvében sárkányok bukkannak fel, és szövik ármányaikat, királyságok dőlne romba, és ifjak vállnak hőssé a Bajnokok próbáján – ennél nem i kell több egy jó fantasyhez.

De vajon hol is kezdődtek a szerepjátékok, mi volt az első igazi mű, amitől a rajongók a kezdeteket számítják? Erre a kérdésre, meg persze még számosra adott választ Seregi Raymond, aki a szerepjátékokon kívül tevékenykedőknek is olyan átéléssel és szeretettel adta elő mondandóját, hogy mindannyian kedvet kaptunk ehhez a szórakozási formához. A szerepjátékok közegében a döntésein határozzák meg a végkifejletet, és a világ szabályai szerint játszunk – pont, mint a való életben, csak itt vannak mitikus lények, sárkányok, vagy éppen űrhajók.

Az első két előadáshoz képest egy másik szórakozási formához kanyarodtunk Habony Gábor előadásával, aki Deadpool karakterének elemzését végezte el. Vajon kicsoda ez a képregényhős, aki nem tartja magát annak, és miért övezi ekkora siker? Bevallom, nekem nem kedvencem, de Gábor előadása is rámutatott a film mellett, hogy Deadpool egy sokkal összetettebb karakter, mint amilyennek elsőre látszik, szerelmi viszonya a halállal pedig egészen úgy értelmezést nyert Gábor előadásának köszönhetően, hiszen Deadpool pont olyan kaotikus és szertelen, mint maga a Létezés, akkor vajon nem pont ennek a metaforája?

Ahogy a bevezetőmben is említettem a családias hangulat pont elegendőnek bizonyult az idei első Meetuphoz, a klubok közül is csupán három képviseltette magát, de ez nem jelenti az, hogy a hangulat ne lett volna igazi geek este. Hanama például kipróbálta a Csillagkapu Cosplay Klub sajátgyártású társasjátékát, és mialatt ő játszott, én szemügyre tudtam venni a legújabb játékhoz készült figurákat, az űrhajókat.

Remek péntek délután volt, ami egy kellemes bevezető az idei évhez. A tavalyi szokásnak megfelelően, idén is minden hónap harmadik péntekén TimePass Meetup, ami geekenek kötelező, a többieknek meg erősen ajánlott – érdemes figyelni, mert hamarosan szerkesztőségünk tagjai is előadásokkal készülnek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .