Közeledik a Walking Dead hatodik évadának másfél órás fináléja – a néző azt gondolná, hogy akkor az utolsó előtti részben is mindent beleadnak a készítők, pedig most közel sem ez történt. Olcsó trükkök, megvezetés, felesleges jelenetek: minden, ami egy rossz epizód alapja, csak azért, hogy összekuszálj a nézőt a nagy végjáték előtt.

Walking Dead S06E15.1

Denise halála mindenkit megrettentett, de talán Carolt a leginkább, aki azonban már jó ideje készül elhagyni Alexandriát, mivel elege lett a folytonos öldöklésből. Búcsúlevelében, amit Tobinnak hagyott hátra, kifejtette okait. Tobin amint megtalálta, Rickhez fordult, aki Morgannel közösen indult Carol megkeresésére. Carol útja során azonban nem várt emberekbe bukkant, és bár az első percekben úgy tűnt, tragédia következik be, Carol – mint mindig – ura volt a helyzetnek.

Walking Dead S06E15.4

Darylt szintén kikészítette Denise halála, pláne azért, mert egy olyan férfi tette, akit ő maga hagyott életben. A férfi bűntudata teljesen az eszét vette, és régi-új motorján elhagyva a biztonságot nyújtó falakat, a felelősök megkeresésére indult. Rosita, Glenn és Michonne pedig röviddel utána indult útnak, hogy megkeressék és visszahozzák Darylt, mielőtt valami baj történik. Rá is találnak, de Daryl hajthatatlan, és az okai helytállóak, így nem marad más hátra, a csapat ketté válik – de ami ezután következik, arra senki sem számított.

Az eheti rész két szálon futott, az egyik Carolal, míg a másik Daryllel foglalkozott, ami ebben a formában nagyon is jól működött volna, csak éppen az írói önkény másképp döntött. A sorozatban már sokszor használtak aprócska trükköket a nézők megvezetéséhez (például amíg nem tudtuk Glenn sorsát, addig kivették a nevét az intróból), de ez a sejtelmes, „nem mondunk semmit, csak vérpacákat mutatunk meg pisztolylövést hallatunk” most inkább aljas húzás volt, mint sem felfokozott vagy figyelemfelkeltő.

Walking Dead S06E15.2

Az izgalmas részek hirtelen levágása a kilencvenes évek nagy rákfenéje mintha újra virágkorát élné, pedig rengeteg sorozat pontosan ebbe bukott bele, sokkal fontosabb a rejtély és a megfelelő információadagolás, mint a megvezetés, ugyanis amiatt marad a néző, nem pedig a trükkök miatt.

A valóban izgalmas, félbevágott jeleneteket most erősen fillergyanús apróságok tarkították, amik maximum időhúzásra voltak jók, de igazán nem tettek hozzá semmit a történethez. Talán az epizód elején látható zuhanyzós, illetve reggelizős volt az, ami tényleg mutatott valami hasznosat. Azt viszont örömmel láttam, hogy „Richonne”-t teljes mértékig elfogadta a fandom és a sorozatbeli szereplők.

Walking Dead S06E15.3

A mostani epizód keserű szájízt hagyott maga után, ugyanakkor érthető, hogy ez most egy lassabb rész volt, hiszen a jövő heti finálé nagy durranásnak ígérkezik, ami valószínűleg meghatározza a következő éved sorsát is – pontosan ez az a pillanat, ahol aggódnunk kell kedvenceinkért!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .