The 100 S03E09 – Stealing Fire

A The 100 alkotói más a második évadban megmutatták, hogy nem átallnak megszabadulni egy-egy karaktertől, ha azt a történet úgy kívánja. Hasonlón már átestünk a harmadik évadban, de úgy tűnik a nézők sokkja még nem volt elég – zsepiket elő, ez durva lesz!

The 100 S03E09.4

Lexa halála felkavarta Polis és tizenkét törzs életét, és a szabályoknak megfelelően új Hedát kell választaniuk. A városban nevelkedett sötétvérű gyerekek közül kerülhet ki a legújabb vezető. Clarke azonban joggal fél, hogy az már nem fogja betartani a korábbi megállapodást, azonban erről már korábban Lexa gondoskodott: minden tanítvánnyal megígértette, hogy a Skaikruval kötött egyezséget betartják. Azonban akad egy sötétvérű, aki nem Polisban nevelkedett, hanem a messzi északon, és most jogos utódja kíván lenni Lexának. Az Őrző és Clarke ezt természetesen nem nézi jó szemmel, azonban a férfit köti a szokásjog, d talán pont ez a szokásjog az, ami kiutat kínálhat egy kaotikus jövőből.

The 100 S03E09.3

Eközben Árkádiában Pike nem csak Kane-t akarja kivégeztetni, hanem mindenkit, aki részt vett az akcióban, Lincoln kérésére azonban a népéből fogva tartott sebesülteket nem fogja bántani. Bellamy és Monty úgy döntenek, hogy ezt már nem nézhetik tétlenül és üzennek Octáviának, hogy segítenének. Azonban a lány már közel sem bízik annyira bátyjában, így nélküle kezdi meg az akciót, de abban igaza van Octáviának, hogy ehhez nincs szüksége segítségre. De a tragédia így is elkerülhetetlen.

Már éppen ideje volt megmutatni, hogy mi történt Polisban. Lexa halála döbbenetes volt, pláne az egész eseménysorozat, ami a gyilkos lövésig vezetett. Clarke ragaszkodása és szűnni nem akaró hite ez egyszer falba ütközött – a halálra ő sincs befolyással, de a végsőkig küzdött, akár egy orvos. A szertartás azonban döbbenetes titkokat mutatott meg számára, ami után egyértelművé vált, hogy bár Lexát elvesztette, lényének egy része a Lángban él tovább. A Lángot azonban meg kell védeni, mert az Ice Nation harcosa nem játszik tisztán, így Clarke-nak sem lehet.

The 100 S03E09.2

A Kane elleni ítélet senkit sem ért meglepetésként, ám az igen, hogy Pike is képes az irgalomra, és pont Lincoln kérésének tsz eleget. A felmentő sereg azonban úton van, méghozzá egy remekbe szabott tervvel, amiben csupán egy bökkenő akad, Pike és az ő bosszúvágya. Azonban ezt bőven túl fogja szárnyalni egy nő, aki szintén bosszúért kiállt.

The 100 S03E09.1

Ugyan most nem tudtunk meg többet a Fény Városáról, de ebbe a felfokozott és mozgalmas epizódba nem is lehetett volna rendesen beleszőni. Az alkotók igen merész lépéseket tettek, durva csavarokkal operáltak, miközben megmutatták a szereplők gyenge és irgalmas oldalát is. De ami ezután fog következni, arra senki sem számít, Clarke sikere kérdőjeles, nélküle pedig minden elveszik!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:The 100 S03E10 – Fallen | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.