A The 100 alkotói más a második évadban megmutatták, hogy nem átallnak megszabadulni egy-egy karaktertől, ha azt a történet úgy kívánja. Hasonlón már átestünk a harmadik évadban, de úgy tűnik a nézők sokkja még nem volt elég – zsepiket elő, ez durva lesz!

The 100 S03E09.4

Lexa halála felkavarta Polis és tizenkét törzs életét, és a szabályoknak megfelelően új Hedát kell választaniuk. A városban nevelkedett sötétvérű gyerekek közül kerülhet ki a legújabb vezető. Clarke azonban joggal fél, hogy az már nem fogja betartani a korábbi megállapodást, azonban erről már korábban Lexa gondoskodott: minden tanítvánnyal megígértette, hogy a Skaikruval kötött egyezséget betartják. Azonban akad egy sötétvérű, aki nem Polisban nevelkedett, hanem a messzi északon, és most jogos utódja kíván lenni Lexának. Az Őrző és Clarke ezt természetesen nem nézi jó szemmel, azonban a férfit köti a szokásjog, d talán pont ez a szokásjog az, ami kiutat kínálhat egy kaotikus jövőből.

The 100 S03E09.3

Eközben Árkádiában Pike nem csak Kane-t akarja kivégeztetni, hanem mindenkit, aki részt vett az akcióban, Lincoln kérésére azonban a népéből fogva tartott sebesülteket nem fogja bántani. Bellamy és Monty úgy döntenek, hogy ezt már nem nézhetik tétlenül és üzennek Octáviának, hogy segítenének. Azonban a lány már közel sem bízik annyira bátyjában, így nélküle kezdi meg az akciót, de abban igaza van Octáviának, hogy ehhez nincs szüksége segítségre. De a tragédia így is elkerülhetetlen.

Már éppen ideje volt megmutatni, hogy mi történt Polisban. Lexa halála döbbenetes volt, pláne az egész eseménysorozat, ami a gyilkos lövésig vezetett. Clarke ragaszkodása és szűnni nem akaró hite ez egyszer falba ütközött – a halálra ő sincs befolyással, de a végsőkig küzdött, akár egy orvos. A szertartás azonban döbbenetes titkokat mutatott meg számára, ami után egyértelművé vált, hogy bár Lexát elvesztette, lényének egy része a Lángban él tovább. A Lángot azonban meg kell védeni, mert az Ice Nation harcosa nem játszik tisztán, így Clarke-nak sem lehet.

The 100 S03E09.2

A Kane elleni ítélet senkit sem ért meglepetésként, ám az igen, hogy Pike is képes az irgalomra, és pont Lincoln kérésének tsz eleget. A felmentő sereg azonban úton van, méghozzá egy remekbe szabott tervvel, amiben csupán egy bökkenő akad, Pike és az ő bosszúvágya. Azonban ezt bőven túl fogja szárnyalni egy nő, aki szintén bosszúért kiállt.

The 100 S03E09.1

Ugyan most nem tudtunk meg többet a Fény Városáról, de ebbe a felfokozott és mozgalmas epizódba nem is lehetett volna rendesen beleszőni. Az alkotók igen merész lépéseket tettek, durva csavarokkal operáltak, miközben megmutatták a szereplők gyenge és irgalmas oldalát is. De ami ezután fog következni, arra senki sem számít, Clarke sikere kérdőjeles, nélküle pedig minden elveszik!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The 100 S03E09 – Stealing Fire”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .