A Tokiói hajsza után ideje visszatérni a történet rendes medrébe, ahol a csapat még teljes létszámot számolt, így a negyedik résszel meg is érkeztünk ehhez a ponthoz. A helyszín ezúttal LA, az autók továbbra is villámgyorsak és gyönyörűek, Dom pedig irt dühös.

Film Title: Fast & Furious

Dominic (Vin Diesel) és kedves kis barátai ezúttal üzemanyagtartályokat térítenek el igencsak hajmeresztő akciók keretein belül. Mindez persze elég jól fizet, megfelelő autóval pedig elég jól kivitelezhető. Ez persze nem jelenti azt, hogy veszélytelen volna, így Dom igen hamar le is lép, ez azonban nem tart sokáig. Miután megölik a barátnőjét, Lettyt (Michelle Rodriguez), azonnal vissza is tér, hogy bosszút álljon, a nyomok pedig egy autószerelőhöz vezetnek. Ironikus módon Briant (Paul Walker) ugyanehhez a szerelőhöz repíti a sors egy nyomozás kapcsán, melyet Arturo Braga (John Ortiz), a drogbáró után folytatnak. Innentől már útjuk egy irányba vezet: beépülni Bragához.

halalosiramban41

Őszintén szólva, nekem nem nagy kedvencem ez a rész, habár fontos mérföldkő – habár eddig mindegyik hozzátett valami fontosat a történethez. Persze az elég szomorú, ami Lettyvel történt, de alapvetően elég gyengének érzem ezt az eresztést. Gisele-t persze imádom, habár ezt majd csak a legközelebbi cikkemben fogom kifejteni jobban, de nekem ezen kívül nem tett hozzá sokat az életemhez.

Talán azért is feneklett meg kicsit a sztori ennél a résznél, mert a harmadiknál már egy kicsit unalmassá válik a rendőrösdi. Ez eleinte poén volt, meg nagyon vagány, de ezt is túl lehet feszíteni és itt már majdnem sikerült. Amit még Gisele karaktere mellett ki lehet emelni, azok továbbra is a nagyon vagány verdák, amik értelemszerűen hozzák a maximumot a sofőrjeikkel együtt, de abban nem vagyok biztos, hogy most szerettünk volna a helyükben lenni – én legalábbis nem igazán szeretnék alagutakban heroint szállítani.

halalosiramban42

A rosszfiúkról szólva: kifejezetten gyenge évjárat. Felfuvalkodott drogdíler, könnyen elkapható sofőrökkel, a többiek pedig mind pitiánerek. Ennél azért igazán több kell, hogy megszorongassák a Toretto-O’Conner párost, mert bár néha nem látszik, de azért elég kemény fából faragták őket, arról nem is beszélve, hogy Dom ezúttal irtó zabos, amit azt hiszem, mindannyian meg tudunk érteni. Arról meg már nem is beszélve, hogy Braga nem elég, hogy sablonos karakter, de még kifejezetten kretén is. Elképzelésem sincs, hogy ennyi ésszel mégis hogy tudott felépíteni egy ekkora „birodalmat”. Egyetlen jó húzása volt az egész filmben, de még abba is belebukott. Igazi noob a csávó.

halalosiramban44

Szerencsére a továbbiakban már nem ilyen gyenge filmekkel kell számolni, így tulajdonképpen fel lehet lélegezni. Ha egyszer átrágjuk, az bőven elég. Persze, akinek bejött esetleg, az ki ne hagyja a lehetőséget: ha már felelevenítettük, akkor itt az ideje újranézni!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .