Once-Upon-a-Time-5x14-Devils-Due-Hades-holds-crystal-ball

Az én fejem is lassan lángokba borul, ha ez így megy tovább…

once-upon-time

Hőseink végre célegyenesbe kerülnek, hogy kiszabadítsák Killiant, miközben visszatekinthetünk Rumple múltjának egy szegletére, ahol jobban kifejtik a volt felesége Milah (Rachel Shelley) és a közte lévő viszonyt – ami nem volt túl fényes bárhogy is nézzük. Hadész eközben alkut köt Rumplel, majd igyekszik maga mellé állítani Killian bátyját Liam-et, aki szinte a végsőkig próbál megmaradni a hős báty szerepében, míg nem segít Hádésznak ellopni a róla szóló történeteteket a mesekönyvből, hogy ne találják meg a többiek a gyenge pontját.

Once Upon a Time - Episode 5.15 - The Brothers Jones

Van pár rész, ahol azt mondom, hogy na, ez vérbeli OUAT, meg valahol a fejemet verem a falba. Ami nagyon érdekes volt, ahogy újra találkozhatunk Milah-val, és ahogy megpróbálják neki elmagyarázni, hogy ki kinek a kicsodája, meg ki kivel járt, és itt látszik, hogy a sorozat saját magán is tud nevetni, ami jót tesz neki, mert a szereplők is érzik, hogy a kapcsolataik egyre kuszábbak lesznek. Milah karaktere pedig megkapó, és meg tudom érteni a motivációját, az elintézetlen ügye pedig teljesen jogos. Amit viszont nem értek, hogy amikor ez elintéződik, akkor miért nem távozik egyből? Itt megint felüti a fejét a már emlegetett írói hanyagság.

Once-Upon-a-Time-Episode-5-15-The-Brothers-Jones-once-upon-a-time-39413015-2000-3000

Ami viszont nagyon tetszett, és ami erre a sorozatra jellemző, az a folyamos alkukötés, a háttérben való sunyulás, és ki más viheti ezt végbe, mint Rumple, akinek nincs sok választása, mint Hádész érdekeit szolgálni. Ami érdekes, hogy Rumple nem igazán élvezi ezt az alkukötést, sokkal inkább kényszernek érzi. Ami viszont érthetetlen számomra, hogy Hádész miét bízza rá mindig a piszkos munkát másra? Ő a pokol ura, miért csak terpeszkedik a székében és várja, hogy más dolgozzon helyette, mikor egy csettintéssel a halálba küldhetne mindenkit, mert halhatatlan Isten. Ehelyett áll, mint egy inkompetens idióta, és csodálkozik azon, ha világának kis vendégei kisétálnak az ajtón. Az sincs jól megmagyarázva, hogy Hádésznak miért jó, ha ott maradnak ezek a tévelygő lelkek, mert nekem kevés az a magyarázat, hogy jólesik a kis lelkének. Kell, hogy legyen belőle valami haszna, ha már képes volt feljönni és alkut kötni egy komplett legénység lelkére. Tehát valamikor fel tudja emelni a formás kis hátsóját, valamikor meg fogja magát és visszavonul? Szóval Hádész karaktere nem épp jól van tisztázva, nincsenek még meg a kellő motivációi.

Once-Upon-a-Time-5x15-The-Brothers-Jones-Hook-reunites-with-brother-Liam-at-Emmas-house-in-the-Underworld

Ami vegyes érzelmeket keltett még bennem, az Killian drámázása, hogy Emma ne mentse meg őt, hanem az lenne a jobb, ha hagyná őt odalent, vagy továbblépni. Könyörgöm, lement érte a pokolba! Ekkora hisztérika ne legyen már! Itt már teljesen értelmét veszti a dolog, hogy megérdemli vagy sem, kockáztatta érte az életét többször is. Szóval ez a dilemmázás csak időhúzásnak volt jó, mert úgyis tudjuk, hogy ha kell, Emma a kampójánál fogva rángatja vissza Killiant.

Once-Upon-a-Time-Episode-5-15-The-Brothers-Jones-once-upon-a-time-39412966-3000-2000

Egy érdekes mellékszálon tovább halad Henry és az írói mivolta boncolgatása. A srác nem éppen szereti, hogy mindig kikerülve az események középpontjából, ezért megpróbál a tettek mezejére lépni, de a rész végére belátja, hogy ő az író, neki pontosan ez a feladata, hogy megfigyeljen és lejegyezze a történeteket, amiket lát – beleavatkozás nélkül. Szeretem Henry karakterfejlődését, egy ép szál, aminek még van értelme.

Once-Upon-a-Time-5x15-The-Brothers-Jones-Picture-of-Hades-and-Zelena-with-Oz-in-the-background

Utolsóként pedig had említsem meg azt a dolgot, ami végképp elvette az életkedvemet.  Amikor Hádész megkapja a kitépett lapokat a mesekönyvéből, rajta a teljese háttértörténetével, és azt mondja: „ A titkunk biztonságban van, Zelina” Mint említettem ennek az évadnak a második fele tényleg erősen hanyatlik, de hogy ilyen erősen csökkenő tendenciával arra nem gondoltam volna. Behozni Zelinát Hádész múltjába, még ha egyelőre pontosan nem is tudjuk hogyan, egyértelműen azt mutatja, hogy az írok, lassan kivesznek az ötletekből. Miért nem lehetett egy új karaktert behozni, nincs elég szereplő a Görög Mitológiában? Kifogytak a pénzből? Szeretnék viszont látni egy kis hamisítatlan OUAT fantázia dússágot, ahogy ahhoz hozzászoktam, és akkor nem kárognék ennyit.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .