A Syfy elég csúnyán leszerepelt nálam a Van Helsinggel, szóval félve mertem csak belenézni a Wynonna Earp-be, de nemhogy kellemesen csalódtam, hanem egyenesen belezúgtam a sorozatba. Badass csajos sorozat kel valódi tartalommal, remek színészekkel és karakterekkel? Mert idén ez a Wynonna Earp!

wynonna-pilot-4

Wynonna (Melanie Scrofano) nagybátyja temetésére érkezik haza szülővárosába, Purgatoryba, ám már a buszúton döbbenetes dolgokat tapasztal főhősünk. Otthon pedig rájön, hogy talán szeretett bácsikája nem pont úgy hallt meg, ahogy az a rendőrségi jelentésben szerepel, miközben egyre több nőt találnak fej nélkül, és a városka körül úgy alapból nem stimmel semmi. Minderre magyarázatot ad Wynonna 27-edik szülinapja, vagyis a dátum, mikor az Earp-átok ismét lecsap.

wynonna-pilot-2

A családi átok szerint minden örökös (vagyis a legidősebb leszármazottja Wyatt Earp-nek) huszonhetedik életévét betöltően vissza kell küldenie a pokolra minden, Wyatt által megölt, és azóta feltámadt embert, vagyis ez esetben démont. Wynonna bár nem ezért megy vissza Purgatoryba, hamarosan mégis ez lesz a célja, miközben társra talál egy Dolls (Shamier Anderson) nevű rendőrbíróban, és a húgában, Waverlyben (Dominique Provost-Chalkley), aki minden lehetséges információt összegyűjtött családjukról. És szüksége van Wynonnának és a Békítő nevű fegyvernek a segítségre, hiszen hetvenhét visszajárót kell visszaküldeniük oda, ahova tartoznak: a pokolra!

Ismét egy képregényadaptációval van dolgunk, csak éppen ez egy kevés számot megélt, réteg történet, viszont ezáltal annál érdekesebbé válik – a Marvel és a DC Comics stílusát már megszokhattuk, de ez a széria valami egészen más.

wynonna-pilot-1

Az alapfelvetés ügyes, bár kicsit sántít, remélem, hogy az évad hátralevő részében több kifejtést kap, és akkor a mostani hibák sem lesznek többet hibák, pusztán csavarok a történetben. A szereplők jellemei szenzációsak, mindenkinek megvan a maga szerepe, egyúttal hibája is, amiért egyszerre lehet szeretni és gyűlölni is. Ott van példának Waverly, aki egy bájos és mosolygós lány, tele humorral és szeretettel, miközben a család, hanem a város legokosabb embere. De ott van címszereplőnk, Wynonna, aki sok olyan dolgot tett, amire nem büszke, mégis első cselekedete ezen az úton erőről és szeretetről árulkodik.

wynonna-pilot-3

A sorozat nagyon egyedi humorral operál: magasröptű, intelligens, meg egy kicsit csajos is, de nem az elcsépelt, szirupos-romantikus módon. Engem a széria megvett kilóra, nagyon várom az első évadot, és remélem, hogy a kezdeti lendület és felvezetés nem marad abba, hanem még inkább erőre kap, még több titokra derül fény, na, meg egy kicsit belepillanthatunk a múltba is.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .