Az előző epizód elég gyengére sikeredett, de úgy voltam vele, hogy a nagy finálé előtt kicsit leeresztettek az alkotók és minden erejüket erre tartogatták – nos, tévedtem. Az évadfinálé folyamatosan logikai buktatókba ütközött, miközben az írók önkényes tettei és ócska játékai unalmassá, érdektelenné tették az epizódot, miközben még fel is ingerelték a nézőt. Talán ez lesz az általam leginkább nem kedvelt epizód a sorozat történetében!

Walking Dead S06E16.1

Maggie-nek erőteljes fájásai vannak, ami tekintve, hogy milyen fiatal a magzat, súlyos következményekkel járhat, ezért Rick összeszedvén egy kisebb csapatot elindul Hilltopba az ottani orvoshoz és felszereléshez. A lakókocsi remek választásnak tűnik, hiszen így az egyre rosszabb állapotban lévő Maggie-t viszonylag kényelmesen lehet szállítani, csakhogy az út során akadályba ütköznek.

Morgan továbbra is követi Carolt, aki még mindig menekülni akar Alexandriától. De nem Morgan az egyetlen, ugyanis a konvojból túlélte egy férfi, aki halála előtt még bosszút kíván állni barátai gyilkosán. Carol és Morgan között pedig érdekes párbeszéd zajlik le túlélésről, gyilkosságról és szeretetről, miközben a Carot üldöző férfi is elég kemény dolgokat vág a földön fekvő nő fejéhez.

Walking Dead S06E16.2

Az akadályt Negan emberei képezik, akik bár kevesen vannak, Rick gyanúsnak ítéli az esetet, és inkább másik úton próbálkoznak tovább jutni. azonban a következő útszakaszon már mások várnak rájuk, dupla annyian, miközben Maggie állapota egyre romlik, az üzemanyag fogy, vele együtt pedig a többiek türelme is. Vajon a csapat képes lesz kikeveredni ebből a csapdából, miközben minden bokorban egy újabb ellenség várhat rájuk?

Az ezúttal dupla epizódos finálé nem a vártak szerint alakult, sőt, inkább kiverte a biztosítékot, mint sem arra ösztönzött volna mindenkit, hogy élvezze, vagy éppen várja a folytatást. A logikátlanság már olyan szintet képviselt itt, amire még nem volt példa a sorozat történetében.

Negan emberei várták Rickéket, majd még egy adag ember és még egy és még egy, majd a fináléban s akadtak szép számmal, ez így saccperkábé negyven fő, plusz korábban is jócskán vesztek oda (a mészárlás alatt szintén ennyien, meg ugye Carol és Maggie sem tétlenkedett, korábban meg ismét Carol lőtt ki párat, ja és ott van még Daryl és Rosita találkozása velük). Aki egy kicsit is tud számolni, és végigizgulta a sorozat minden epizódját, az pontosan tuja, hogy ekkora létszámot képtelenség fenntartani ebben a világban: nem lenne mivel etetni, ruházni…

De ha ez még nem lenne lég, akkor ott van az a bökkenő, hogy a srácokat várták odakint, amihez meg kellett volna figyelni Alexandriát, és az ottani erősített védelemnek és teljes belátásnak köszönhetően nagyon gyorsan kiszúrták volna ezt a megfigyelést. Ha pedig mégsem figyelték meg őket, nos, akkor ki tudja mennyi ideje vártak ott az úton meg az erdőben.

Az utolsó jelenetsor pedig azt hiszem mindenkinél kiverte a biztosítékot, és itt most nem a brutalitásra gondolok, hanem az alkotók szándékos nézői megvezetésén. Az utolsó pillanatban semmit sem láttunk, és van egy olyan érzésem, hogy az írók maguk sem tudják mi fog történni, pusztán a nézők és rajongók reakciójából fognak dönteni – ez pedig nemcsak aljas dolog, hanem kicsit sem profi egy ilyen stábtól, arról már ne is beszéljünk, hogy a fanservice mennyire utálatos dolog is.

Walking Dead S06E16.3

Én nagyot csalódtam most a Walking Deadben, nem szeretem az önkényt és a megvezetést, különösen a mostani epizód mutatta meg, hogy a feszültségkeltéshez nem elég a nézőbe vágni az ideget, hanem okosan is kell dolgozni, ez pedig most jócskán hiányzott. Vajon leáldozóban van a sorozat, vagy ez csak egy hibás és ötlettelen lépés volt?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .