Top 5 Kedvenc Horrorfilm

Mindig is a horror marad a kedvenc kategóriám, akár hogy is nézzük.  Hiába nem eposzi méretűek a cselekmények, vagy ízlésesek a bennük lévő jelenetek – minden emberben ott van az a kis rész, ami arra buzdít, hogy ebben minden viszolygás ellenére van valami. Na, én az ilyen viszolyogtató kedvenceimből állítottam össze egy Top 5-ös listát, ahova nagy szívfájdalommal válogattam össze a résztvevőket.

400px-Holtak_napja_18

  1. Slither- féltél már nevetve? (2006)

Tipikusan ez az a film, ami nemcsak a véres jelenetek miatt tudott megfogni, hanem a cselekmény vezetésével is. Itt végre voltak egyrészről, értelmes, kompetens hősök, meg olyanok is, akik a film alatt váltak azzá, miközben igyekeztek túlélni a látszólag elkerülhetetlen, és undorító véget.

slither

  1. Rémálom az Elm- utcában (1984)

Ezt a klasszikust sem szabad lehagyni a listáról: kisebb koromban mindig rémálmokat okozott, és nem is a puszta véletlennek köszönheti a népszerűségét, ami a mai napig töretlen (a Remake miatt talán kissé csorbult, de nem tört). Minden van benne, túlvilági, bosszú, bajbajutott tinik és sok sok vér, ami elmaradhatatlan.

rémálom

  1. Holtak Tava (2005)

A spanyol alkotóktól nem sok filmet szeretek a REC-en és a Sötét Órán kívül, de a Holtak Tava egy, bár hibákkal sajnos rendelkező, de jól megalkotott és kivitelezett, vérbeli horror, ami egyike azon kevés filmeknek, ahol nem pozitív a végkifejlet.

5444

  1. Démonok éjszakája (1998)

Egy újabb olyan film, ami a lassan, de biztosan menetelt a teljes ismeretlenség irányába, holott összképét tekintve az utóbbi pár évben kijövő szinte összes horrort maga mögé utasíthatná – ami nagy szó egy olyan filmről, ahol bulizó tinik menekülnek démonok elől.

démonok

  1. Holtak Napja (1985)

Igen, Romero-fan maradok halálomig, és zombiként valószínűleg őt enném meg legutoljára, hiszen rengeteg ma kultfilmek számító alkotást köszönhetünk neki- és ezek közül is kiemelkedik a Holtak Napja, ami talán az egyetlen méltó jelölt arra, hogy szembeszálljon a szintén kultikus, csak sokkal ismertebb Élőholtak Éjszakájával.

holtak napja

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.