Remélem, hogy jól kialudtátok magatokat az előző rémálom óta, mivel ez egy újabb rázós út lesz! Visszatérnek az elmegyógyintézeti gyerekek, akik végre azt hitték, hogy megnyugodhatnak, és normális életük lehet. Tévedtek.

remalom41

Kristen (Tuesday Knight), Kincaid (Ken Sagoes) és Joey (Rodney Eastman) végre elhagyhatta az elmegyógyintézetet és igyekeznek visszaintegrálódni a gimibe. Kristennek ez meglehetősen jól megy: új barátokat szerez, pasit fog és jól érzi magát. Mindezt azonban csúnyán keresztülvágja egy éjjeli rémálom. Freddy (Robert Englund) ugyanis visszatért és bár a lány igyekszik figyelmeztetni régi bajtársait, a rém bizony mindenkiért eljön. Kristen azonban elkövet egy óriási baklövést, amikor bevonja az álmába barátnőjét, Alice-t (Lisa Wilcox) és ezzel veszélybe sodorja az összes környékbelit. Freddy ugyanis már nem csak az Elm utcai gyerekeket akarja, hanem mindenki mást is. Kristen halála után viszont már nincs könnyű dolguk, mert itt már senki nem súg, csak magukra számíthatnak

remalom42

Kifejezetten kedvelem a sorozatnak ezt a darabját, mivel végre megmutatkozik Freddy igazi veszélyessége. Habár maga a filmsorozat nem mai darab, így a fiatal szemlélőnek a határait már nemigen fenyegeti, azonban azt meg kell hagyni, hogy kiválóan ki van találva. Ráadásul ezen a ponton a legtöbb filmsorozattal ellentétben nem feneklett meg a sztori – ahogy azt az előző rész indokolta volna. A harmadik résszel szemben ez már nem sikerült teljesen indokolatlanra – pedig az lenne a logikus –, sőt, most indulnak be csak igazán az események.

Nagyon szerettem még azt, hogy Freddy végre nem csak egy majdhogynem néma rém, hanem elővette a jó kis humorát – ami eddig is kiváló volt, csak épp nem csillogtatta eleget –, és teszi a dolgát, vagyis aprít. Ezúttal azt hiszem, a diákoknak is nehezebb dolga volt, hiszen őket már nem tudja segíteni egy-egy veterán harcos, ők mindössze belecsöppentek az egészbe. Mindannyian túl akarják élni és el akarják intézni végleg ezt az ügyet – habár eddig mindenki ezt akarta elérni.

remalom43

A kedvenc jelenetem egyébként a mozis volt az unatkozó pénztárossal, meg az életre kelő filmvászonnal. Mondjuk, ehhez nagyban hozzátesz, hogy mi már járhatunk 3D és 4DX moziba, így hát a valósabb élmény, mint veszélyforrás zseniálisan tud működni. Na, és persze, „a kiszolgálás is halálos”, ahogy Freddy mondaná.

A szereplők változatosak, ami jócskán felüdülés, mert meg kell hagyni, eddig elég egyhangú volt a felhozatal. Van itt mulya, szende lány, bunyós amazon vagy épp humorzsák. Mindenki megtalálhatja a fogára való áldozatot, csak aztán nehogy túlságosan megkedveljétek, mert a végén még George R. R. Martinosan járhattok – vagy nem. A szülők persze továbbra is bunkók, naivak és buták, de hát nekik nagyjából azért jutott szerep, mert muszáj volt. Mondjuk,h muszáj-karakterekhez képest remekül megoldják a rájuk osztott feladatokat, szóval azért ne becsüljük le őket. Mindössze arról van itt szó, hogy a főszerep a fiatalságé.

remalom44

Reményeim szerint nem untátok el a sorozatot eddig. Ha mégis, akkor tartsatok ki, mert az Álmok ura talán a legjobb rész az összes közül. Készüljetek fel, hogy ezek után nem lesznek szépek azok az álmok!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .