Az előző héten döbbenetes és drámai véget érő The 100 ezen a héten még inkább fokozta az izgalmakat. És ha ez még nem lenne elég, bebizonyosodott, hogy a sorozat stábja merész, okos, és mesterien képes adagolni a feszültséget, kavarni a szálakat, és megvezetni a nézőt, miközben ismételten egy kemény finálét ígér be!

The 100 S03E10.1

Octavia Lincoln halála után kiborult, és szinte ájulásig ütlegelte megkötözött bátyját, aki pontosan tisztában van azzal, hogy ha hamarabb figyel húgára és annak mondanivalójára, ez nem következik be. Pike annyira megkavarta Bellamy fejét (meg persze több más emberét is), érzelmeit, de még a családhoz fűzött értékeit is, hogy a srác kissé elveszett. De Pike itt még ne állt meg, hiszen egy igazi gonosz mindig igazat szól, és nem csak Bellamy és Octavia az egyetlen család, akiket megpróbált szétszakítani.

Polisban az új parancsnok erővel és vérrel uralkodik, pontosan úgy, ahogy magához ragadta a hatalmat. Murphy túlélése érdekében segít neki, de egyikük sem bízik a másikban, csupán egymásra vannak utalva. Ontari (Rhiannon Fish) azonban még mindig fél Clarke-tól és a lehetséges fekete vérű jelölttől, aki még Lexa idejében menekült el a kiválasztás során.

The 100 S03E10.2

Arkadiában közben egyre inkább terjed Alie befolyása, aki kizárólag Raven erejével nem tud mit kezdeni. A lány ugyanis annyira túlterheli önmagát, testét, agyát, hogy a mesterséges intelligencia olykor kikapcsol. Raven ugyan kap egy kis segítséget, ám ezért a büntetés sokkal nagyobb, a szabad akarat elvesztése pedig mindennél rosszabb.

Az eheti epizód ugyan több szálon futott, de egy pillanatra sem aprózódott el, különösen mivel a nagy része egy-két pontban sűrűsödött össze, ezzel pedig előrevetített a nagy finálé csúcspontját (vagy nem, én már semmiben sem hiszek). Az alkotók a múltkori mersz lépésük óta szerencsére ne öltek meg újabb kedvencet, de Lincoln halála nem csak a nézőket, hanem a történetet is jelentősen megbolygatta. A földi volt Octavia igazi támasza, és ő volt az, aki megértette a lányt, ráadásul Clarke-nak is szüksége van rá, hogy a Heda címért harcba szálljon.

The 100 S03E10.3

Jaha és Alie ámokfutása, már szinte túl megy minden határon – és pont Jaha volt az, aki olyat javasolt a mesterséges intelligenciának, ami átírhat mindent, amiben korábban még egy picit is lehetett hinni. Alie terjeszkedése pedig sokkal gyorsabb ütemben halad, mint azt képzelni lehetett, a megállításához, pedig Raven vagy Abby sem elegendő. Talán a korábbi Százak kemény magja lesz az, aki ismét helyrebillenti a világot?

The 100 S03E10.4

Az epizód döbbenetes csavarral zárult, ami tökéletesen megmutatja, hogy nem Pike az igazi ellenség, hanem Jaha, Alie és a Fény városa. A második fázis pedig igazán komoly brutalitást jósol!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The 100 S03E10 – Fallen”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .