Ugyan az eheti részben a megszokotthoz képest nem történt nagy esemény, de a szereplők kapcsolatában és lelkében annál több változás állt be.

Legends of Tomorrow S01E10.1

Rip Hunter kapitány úgy dönt, hogy a csapat nem sokkal Vandal Savage hatalomra jutása előttre érkezik az időben. A Konglomerátumban ugyanis hamarosan hatalomra kerül egy ifjú zsarnok, aki nem apja szintén szigorú nyomdokait követi, hanem tanárának, Vandallnek az útmutatása alapján irányítja a világot. És mivel Vandall szerint túl sok az ember, ezért a fiúk hajlik az ő szavára, hogy mikor eljön a pillanat, ritkítson az emberiségen egy vírus által.

Rip és Snart elrabolják a fiút, hogy megöljék, és ezzel elejét vegyék a mészárlásnak, azonban a hajó legénységének nagyja ellenzi ezt a lépést. Rip vívódik, hogy mennyit képes megtenni azokért, akiket szeret, miközben a tét milliárdok élete egyért. Snart és Sara mellette állnak, de azért a White Canary hisz a második esélyben, hiszen ő is annak köszönheti ittlétét.

Legends of Tomorrow S01E10.3

Eközben Kendrát múltja látomása gyötri, és ez megbolygatja kapcsolatát Rayjel, aki szintén nincsen könnyű helyzetben, hiszen az ő tervei alapján készült a jövőbeni robothadsereg. Eközben Rory még mindig egy zárkába üldögél, és Sara az egyetlen, aki annak látja a helyzetet, ami.

Ahogy említette, most nem történt annyi minden az epizódban, de ez így van jól, cserébe komoly lelki vívódásokat láthattunk. Rip mindig is azt mondta, hogy bármire hajlandó lenne a családjáért, de ebbe beletartozik egy tizenéves fiú megölése is, aki még el sem követte azokat a bűnöket? Hol kezdődik a bűnösség és az ártatlanság? Vajon egy atyai intelem és egy baráti jobb meg tudja változtatni Vandal évek óta tartó agymosását?

Legends of Tomorrow S01E10.2

Ugyan nem kedvelem Kendra és Ray összeboronálását, az viszont tény, hogy a nő most először ura saját sorsának, és ezzel az érvvel nem lehet vitába szállni. Régi emlékei azonban megbonyolítják a dolgot, így nehéz döntést kell hoznia: a múltja, jelene és jövője mennyire függhet egymástól, ha a sorsa előre meg van írva valaki mellett?

Rory nyugodtsága már-már döbbenetes, a korábban fellángoló dühe most eltűnt, helyette pedig maradt a kimértség és a bosszúvágy. De nem csak hidegebb lett, hanem okosabb is, a korábban olykor egyszerű férfi most már képes átlátni a rendszert, maga hozni a döntéseit. Ugyanakkor Sara az egyetlen, aki helyesen kezeli őt, és pontosan tisztában van azzal, hogy a jelenleg szétszakadt párosnak mire van szüksége, de ehhez Snartra is szükség van.

Legends of Tomorrow S01E10.4

De azért az epizódvégi nagy csata nem maradhatott el, ami hála Firestormnak, igazán látványosra sikeredett. Azonban az események olyan fordulatot vettek ezután, ami alapjaiban rendítette meg a küldetés sikerét. Rip Hunter és csapat nagyobb bajban van, mint valaha.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .