1ad6fedea7ec14452cba7d0847571858

Végre visszakaptuk az igazi Flasht, vagy mégsem.
Vigyázz SPOILER!

Kezdeném azzal, hogy voltaképp elégedett vagyok az utóbbi két Flash résszel, úgy összességében, azért fenntartanám a kukacoskodás jogát. A tizenhatodik részben megismerünk egy új gyorshajtó hölgyet, akinek tragikus vége segíti hőseinket, hogy rájöjjenek Zoom kilétére. Ötletesnek indult, de én mégsem érzem azt, hogy ez lett volna a méltó kivitelezés, egy ilyen jelentőségteljes fordulatra. Ugyanis egyszerűen abból jöttek rá, hogy Eliza, az úgy gyorshajtó a Velocity 9-től vált gyorssá, s miután az utolsó adagot nem tudta befogadni a szervezete, a villámlása kék színűvé vált, mint Zoomé, ebből pedig levonták a briliáns következtetést, hogy Zoom haldoklik, és aki szintén beteg volt, a Jay Garrick. De ha ez nem elég bizonyíték Cisco lát két látomást, amint Zoom leveszi a maszkját és ott áll Jay. Ez nekem egyáltalán nem tetszett. Cisco miért nem látott előbb látomásokat róla, mikor még mondjuk ott volt velük Jay? Miért csak most? Hogy alapozhatnak tényeket látomásokra? Ahogy a nézők számára leleplezték, és ahogy a karaktereknek, az egyik sem volt eléggé súlyos, vagy drámai, nem éreztem az igazi fájdalmukat, csalódottságukat. Caitlin kiakad, de a következő részben mintha mi sem történt volna, dolgozik tovább.

the-flash-season-2-episode-17

A tizenhetedik rész sokkal megindítóbb, találóbb lett. Annál is inkább, mert egy számomra aktuális tanulsággal szolgál. Barry azon tűnődik, hogyan hagyhatta, hogy ismét bízzon valakibe, aki ugyanúgy elárulja és csak ki akarta használni.  Emberi gyarlóságunknál fogva, valamiért többször is bevonzunk az életünkbe olyan embereket, akik által elkövetjük ugyan azt a hibát, ez szinte már természetes. Azonban most látom Barryn, hogy nem kezdett el hisztériázni, hanem felkötötte a gatyáját, és nekiállt dolgozni, hogy előre tudjon lépni. Gyorsasága érdekében a sebességerő képletére keresi a választ, hogy megálíthassa Zoomot. Végre elszántságot láttam Barryn, hogy nem fordult be, hanem céltudatosan, előre nézve kezdett el cselekedni. Az ötlet, miszerint visszamegy az időbe, hogy Eobard Thawne-tól kérjen segítséget a képelte megoldásához, zseniális, és közben nagyon felelőtlen. A rész alatt többször a fejem fogtam, hogy pontosan tisztában van a tettének súlyával, mégis belevág. Azonban ez a vakmerőség elérte a megfelelő célt, még ha bajjal is járt, ugyanis Barryt egy idő lidérc nevű lény követte, hogy megölje, amiért háborgatni merte az idővonalat. Ezzel párhuzamosan azzal is meg kellett birkóznia, hogy Thawne segítsen neki, miközben ne leplezze le önmagát előtte. De Thawne hamar rájött Barry igazi kilétére, hogy honnan jött, ám nem akarj megölni, segít az egyenlet megoldásában. Mondjuk volt egy pillanat, amikor azt hittem először, hogy feláll a székéből, aztán nem, aztán mégiscsak felállt, és az egész nagyon komikus, de mégis rettentő izgalmas volt.  Tom Cavanagh elképesztően tudja hozni a gonosz Reverse Flasht és az aggódó családapát, mintha két külön színészt látnék. A rész lényege, viszont a végén van. Barry a múltban összefut a még élő Eddie-vel, akit megkér, hogy üzenjen valamit Irisnak. Eddie az üzenetben elmondja mennyire szereti, és hogy tudja, hogy mennyire erős. Az üzenet megható mivoltán túl megértjük, hogy csak úgy haladhatunk előre, ha visszanézünk mindarra, amik voltunk, amiket tettünk, és okulva a hibáinkból tovább haladunk az úton, nem pedig a múltban élve ott ragadunk a letargiánkban.  Ez az üzenet vonatkozott Irisra és Barryre magára, ami nagyon megfogott.

eddie-thawne-s-back

Nagyon remélem, hogy a továbbiakban a Zoom szálat jobban fel tudják izzítani, mert ha ugyanilyen lapos marad a fináléra is, az nem lesz túl élvezhető.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .