Felicia Day rendszerint elég király dolgokat ad ki a kezéből. Mindezt láthattuk már filmekben, valamint a Geek and Sundry site háza táján. Arról viszont még nem esett szó, hogy akad neki egy jó kis sorozata is, a The Guild. Kockáktól a kockulásról kockáknak.

theguild13

Az évad elején megismerkedünk Codex-szel (Felicia Day), aki épp nem dolgozik, kirúgta a terapeutája és nagyjából napi kilenc órát tölt játékkal online, a barátaival, akiket még sosem látott. Szóval elmondhatjuk, hogy Codex élete elég gáz, és mindezt még inkább felborítja, amikor a lakása ajtajában megjelenik a klántársa, Zaboo (Sandeep Parikh). Zaboonak szent meggyőződése, hogy ő és Codex „kapcsolatban” vannak egy rossz megfogalmazás miatt. Mindez oda vezet, hogy a lány végül úgy dönt, megfogadja a terapeutája tanácsát és találkozik a csapattal személyesen is. Ezzel persze az ő életüket is némileg felborítja. Így ismerkedünk meg a kétgyermekes, hanyag anyával, Clarával (Robin Thorsen), a furcsa és merev Vorkkal (Jeff Lewis), a bagázs meglehetősen bunkó íjászával, Tinkerballával (Amy Okuda) és az állandóan flörtölő Bladezzel (Vincent Caso). Hamar fény derül rá, hogy ők valóban igazán furcsák, még egymás szerint is. Ezt remekül példázza az is, hogy a megoldandó probléma, ami miatt találkoznak az, hogy Bladezz 24 órás tiltást kapott spammelésért és az összes vagyonuk nála pihen. És ezzel el is indult a guild élete.

theguild12

A szereplők kiválasztása kétségkívül remek. Geekeket választani a szerepekre remek ötlet volt, mivel legalább van fogalmuk arról, amiről beszélnek. Mindezek mellett mindannyian remekül hozzák a karakterüket is. Zaboo egyébként kicsit emlékeztet Rajra a The Big Bang Theoryból, csak esetünkben az úriember legalább tud kommunikálni nőkkel – habár, mint tudjuk, ez Rajesh-nél is megoldódott később. Viszont mindketten furák és indiaiak.

theguild11

Külön kiemelést érdemel Zaboo anyja, miután GPS-en lekövette a fiát. Azt hiszem, a túlféltés fogalmát ideje újragondolni, mert láttam már fura fiús anyukákat, de ilyet még soha. Persze, ami azt illeti, az összes szereplő családja meglehetősen érdekes, és megérnének egy misét. Persze a csapat nyomába senki nem érhet, ha fura és meglepően nem sztereotip emberekről van szó. Azt hiszem, ezzel a húzással a készítők remekül rámutattak az MMORPG-k varázsára, miszerint az lehetsz, aki akarsz, a monitor mögött úgysem lát senki. Bár, ez talán nem csak az MMORPG-re igaz, engem FRPG-n (fórumos szerepjáték) is néztek már fiúnak. Valahol kicsit hízelgő, hogy mennyire jó pasi lennék.

Egyébként meglepő módon olyan jól rakták össze a sorozatot, hogy esetleg aki furcsán érez a kockák iránt, még az is hamar bele tudja élni magát az ő problémáikba. No, persze ez elsősorban egy humoros széria, így nem érdemes véresen komolyan venni. Habár Codexnek van némi igazsága abban, hogy az élet mennyivel egyszerűbb, ha tapasztalati pontokban mérnénk. Lehet, nekem is ilyen hasonlatokkal kéne élnem, akkor legalább vicces lenne, ha elszúrok valamit.

theguild14

Mivel websorozatról beszélünk, így nem túl hosszú az éved – mindössze szűk negyvenöt perc – ami a későbbiekben sem fog túl hosszúra nyúlni. Úgyhogy kedves gamertársaim, két meccs között is belefér egy évad. Érdemes belekezdeni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The Guild – 1. évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .