Megérkezett mára a második számú kedvencem a Halálos iramban-filmek közül. Ezúttal az utunk Rióba visz, ahol Vin Diesel nem húz furcsa, csillogó tangát, viszont összeakasztja a bajszát Dwayne Johnsonnal – bár egyiküknek sincs ilyesmije – az autók pedig a lányokkal együtt gyönyörűek.

halalosiramban53

A legutóbbi hepaj után Dom (Vin Diesel) börtönbe vonul – pontosabban csak vonulna, ugyanis Brian (Paul Walker) és Mia (Jordana Brewster) megmenekítik a rabszállító buszról. Innen az út Rióba visz, abban a reményben, hogy így elmenekülhetnek a büntetés elől. Ott régi barátjuk, Vince (Matt Schulze) várja őket. Persze az élet sosem egyszerű és némi bűnözés mellett meggyűlik a bajuk egy csapat elit kommandóssal, akik őket keresik. Vince beszervezi a három kis kolompost egy jó kis vonatos autórablásba, amivel viszont nem stimmel minden és összetűzésbe keverednek az egyik bűnözővel, akit viszont a főnöke az autókkal együtt hiányol. Ezen a vonaton futnak bele Hobbs ügynökbe (Dwayne Johnson) és csapatába is. Ezek után persze indul a fogócska, már csak az a kérdés, hogy végül ki lesz az üldöző és ki az üldözött – és hogy ki nevet a végén?

halalosiramban54

Az egyik legizgalmasabb és legdrámaibb darabja a sorozatnak az ötödik. Mivel az előző részben Letitől könnyes búcsút kellett venni, Dom nem igazán van a topon – ez érthető is. De a húga és a barátja még ebben a helyzetben sem tágít mellőle és végül még azt is sikerül elérniük, hogy kopasz hősünk már majdnem jól is érzi magát. Na, jó, nem csak nekik köszönhető, de nem spoilerezek, ha esetleg valaki még nem látta.

halalosiramban52

A riói közeg egy nagyon jó kis frissítés volt egyébként. Teljesen más környezet, mint amik eddig voltak – beleértve Japánt is – és ez merőben más hangulatot teremt. Erre amúgy Dom is rámutat azon felkiáltásával, hogy „ez itt Brazília!”, bár ez egy kicsit más helyzetben hangzott el. De hát sajnos az én életem nincs tele autóversenyekkel és vonatrablásokkal, úgyhogy be kell érnem ennyivel.

Talán emlékeztek, hogy az előző filmmel nem voltam ennyire elégedett, de megbocsátottam neki a következményekre való tekintettel. Nos, ez pont az a következmény, ami megér annyit, hogy elnézzek egy hibát egy szériának. Megvolt minden, amit eddig szerettünk, vagyis: autók, száguldozás, bűnözés, Vin Diesel bicepsze. Mindezt még sikerült felturbózni egy remek helyszínnel, sokkal menőbb zsarukkal, mint az eddigiek, drámai pillanatokat és Dwayne Johnson bicepszével. Szerintem már ennél többet nem is nagyon lehet kérni ettől a filmtől.

halalosiramban51

Talán sokan gondolkoznak mostanra, hogy miért van mégis ennyi része ennek a filmnek és biztos nyúlós tészta. Megnyugtatok mindenkit: nem az. Mindenképpen megéri megnézni ezt a filmet is, mert egy percig sem fogtok unatkozni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .