Igazi elvetemült kockának lenni nehéz – méghozzá nagyon. Ha minderről nem győződtetek meg eléggé az első évadban, akkor itt a második, ami csak tovább csavarja a dolgokat és új küldetésekre invitálja a Knights of Good tagjait.

theguild22

Codex (Felicia Day) kénytelen belátni, hogy nem lesz hosszú távon túl gyümölcsöző, ha hagyja Zaboo-t (Sandeep Parikh) a fejére nőni. Így hát cselhez folyamodik és meggyőzi Vorkot (Jeff Lewis), hogy márpedig neki igenis szüksége van lakótársra és elpaterolja hozzá a kéretlen udvarlót. Helyette azonban feltűnik egy másik, aki viszont már egyáltalán nem kéretlen, Ő Wade (Fernando Chien), aki nem elég, hogy kaszkadőr, de vele készítették a motion capture-t a srácok játékához is. Ez persze nem jelenti azt, hogy Codex nem bénázza el – szegény lány egy szociális katasztrófa –, de hátha ez az, ami működik. A valódi problémák akkor jönnek, amikor érkezik egy értesítés, miszerint éjjel lekapcsolják a szervereket négy órára. A fiúk bulit terveznek, a lányok csajos estét. Végül mindez persze fordítva történik Clarának (Robin Thorsen) köszönhetően, aki egy óriási partyt rittyent Codey rezidenciájára. Na, de mit szólnak ehhez a fiúk?

theguild23

Persze egyébként a nagy történések mellett akadnak még izgalmas apróságok. Többek között Vork állandó hisztije, mivel a jelek szerint képtelen együtt élni valakivel. Erről mondjuk nem csak ő tehet, mivel Zaboo sem épp az ideális lakótárs – én is zokon venném, ha a lakótársam mindenáron velem akarna zuhanyozni. Clarának szabad hétvégéje van, köszönhetően annak, hogy elküldi az egész családot a nővére esküvőjére – ő pedig szépen otthon marad játszani. És ha mindez nem lenne elég, Tink (Amy Okuda) is csinál némi drámát a guildben, miután kizsebeli Bladezzt (Vince Caso).

theguild24

Ez az egyik kedvenc évadom – a másik sokára lesz. Az első évad pontosan arra volt jó, amire általában a sorozatok első évada, vagyis felvezette a sztorit, megismertük a szereplőket. Ezek után pedig most bedobták őket a mélyvízbe – ami Codex esetében például a szocializálódás. Clara szokásához híven egy nagyon üde színfolt a maga furcsaságaival. Élvezi a szabadságot annak ellenére, hogy eddig sem nagyon vett tudomást a családjáról, vagánykodik a játékban és még bulikirálynőnek is bizonyul. A Tink-Bladezz páros is nagyon jó húzás, mivel ők tökéletes ellentétei egymásnak. Tink eddig egyszerűen egy undok kockának tűnt, de most bebizonyíthatta, hogy igazi nő, ráadásul a gonoszabb fajtából. Vele szemben Bladezznek iszonyú nagy arca van, miközben csak egy otthon unatkozó, vagánykodó kamasz, hozzá illő kamasz problémákkal.

Wade, aki a legújabb szereplőnk, nagyon vagánynak tűnhet, azonban ha alaposabban megfigyeljük, valójában ő is csak egy kis társadalomkritika. Valójában egyáltalán nem az, akinek elsőre tűnik, sokkal valóságosabban megalkotott karakter – pedig az első verzió sokkal szerethetőbb. Ő a helyi vagány, akinek van hozzáillő vagány szobatársa is. Riley kifejezetten ellenszenves – mind a nézőknek, mind a csapatnak. Magas, vékony, ráadásul gamer. Persze ő nem ugrabugrál színes kis figurákkal, ő kemény csaj és inkább Halozik.

theguild21

Kicsit hosszabb az évad, mint az előző, de minden percét sikerült kiválóan kitölteni. Aki megszerette a kis csapatot, annak ez még nagyobb szórakozást fog nyújtani. Rengeteg nevetés és némi okosság is került ezekbe a részekbe, ennél többet talán nem is kérhetünk. Vagy mégis?

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .