Az előző héten végre összeértek a szálak, durva csavarokkal találtuk szembe magunkat, ám ezeket a mostani rész igencsak megfejelt. Ha azt hitte bárki is, hogy ennél durvább dolgok nem jöhetnek, az nagyot tévedett.

The 100 S03E11.2

Jasper sikeresen kiütötte Ravent, és menekülése közben összefutott Clarke-kal Árkádia kapujában, ezzel pedig sikeresen meg is mentette a lányt. Az égiek teljes tábora Alie, Jaha és a Fény Városának hatása alatt vannak. Ezért Jaspernek minél hamarabb egy biztonságos, ismeretlen helyre kell vinnie Ravent, nehogy megtudja Alie, hogy merre is járnak. A barlangban, ahol Bellamyék tanyáznak azonban feszült a helyzet, hiszen Octavia még mindig haragszik bátyjára, és őt hibáztatja szerelme, Lincoln elvesztéséért. A csapat azonban itt sem maradhat sokáig, így Clarke javaslatára hallgatva egy baráthoz utaznak, akinél talán megvan a lehetőség Raven gyógyítására.

The 100 S03E11.1

Azonban Raven felébredése után is óvatosnak kell lenniük, hiszen a lány rendelkezik Alie és a többiek minden tudásával, viszont fájdalom-, vagy szégyenérzettel nem, és ha már fizikailag nem tud szabadulni, úgy lelkileg kezdi el széttépni a többiek közötti mát alapból is gyenge lábakon álló köteléket. Raven megmentése azonban nem csak emberbaráti tett, hanem már szinte kötelező is, hiszen a lány tisztában van a Fény Városának titkaival, és Alie legnagyobb félelmével is.

Jó volt végre együtt látni a Százakat, de már olyan kevesen maradtak, hogy elképesztő. Clarke és Bellamy között pont ott folytatódik a bajtársiasság, ahol abbamaradt, és ez reményt ad arra, hogy a srác ismét helyrejöhet. Erre azonban a húga, Octavia nem lát túl sok esélyt, és ki is fejti miért – kemény szavak ezek, de pontosan erre van szükség.

The 100 S03E11.3

A mostani részt az őszinteség járja át, Raven szókimondásának köszönhetően mindenki rádöbben tetteinek súlyára, a veszteségekre, és szörnyűségekre, mindezek ellenére a megbocsájtás feloldozása nem most jött el, de már az, hogy beszéltek róla sokat javított a helyzeten. Jasper még mindig Clarke-ot hibáztatja May haláláért, de talán most először beszéltek egymással őszintén. És ha az eddigi halálnemek nem lettek volna elegendőek, most valami olyan történt, ami nem űbereli Lexáét vagy Lincolnét, de sokáig kifejti majd a hatását – arról már nem is beszélve, hogy ez milyen törést képes okozni.

The 100 S03E11.4

A The 100 alkotói komoly dilemma elé állították szereplőiket, erőteljes dráma alakult ki a helyes-helytelen, szeretet és gyűlölet mezsgyéjén, ahol egy mesterséges intelligencia minden érzelmet el akar törölni.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .