Bizonyosan nem ez lesz a kedvenc epizódom, sőt, megmerem kockáztatni, hogy ez az évad legrosszabbja. Egy igazi filler, ami azért a végére kapott néhány nagyobb csavart is, de attól még csupán egy töltelék marad.

The 100 S03E12.3

Clarke és Bellamy vezetésével a csapat nagy része visszaindul Árkádiába, hogy majd ott Raven segítségével megtalálhassák Alie 1 elpusztításának lehetőségét, Alie 2-vel. Azonban mire visszaérnek, a telep már inkább emlékeztet egy szellemvárosra, sem mint több száz ember otthonára. Amíg Raven a chip működését és beültetésének lehetőségeit tanulmányozza, addig Octavia Lincoln holmija közt keresi a Lunához vezető utat. Ravenéknek nagy segítségére van Beka naplója, melyben leírja tudományos kutatását, eredményeit, és azt is, hogy miért döntött Alie 1 bezárása mellett, illetve hogy miért alkotta meg Alie 2-őt. Azonban a kihalt telep valójában mégsem oyan kihalt, és talán ezúttal Millernek van igaza, hogy démonokkal van dolguk.

The 100 S03E12.4

Polisban Murphy szó szerint bármit megtesz az életben maradásért, így kissé félszegen viselkedik, mikor Emorit meglátja. Azonban újra fellángol köztük valami, ami egy kicsit veszélyes is egyúttal, de talán végre akad valaki, aki Murphyt igazán megértheti. De vajon mit szól mindehhez Ontari, a földiek, és az évad legnagyobb ellensége? Le a kalappal azelőtt, aki kijátszik egy igazi trükk mestert!

Már a promo videó lapján nem igazán értette a mostani epizód koncepcióját, és ezen a megtekintése sem segített. A Demons ugyanis egy döbbenetesen gyenge filler, ami ugyan nem nevezhető koncepciótlannak, de világos irányvonallal sem rendelkezik, az egyszer biztos. Az Árkádiába való visszatérés valóban félelmetesnek bizonyult, és akkor még inkább hatásos lett volna, ha korábban ne meséli el Miller azt a vérgagyi démonos rémtörténetet.

The 100 S03E12.2

Octavia és Jasper beszélgetése igazi drámai tetőpontnak minősíthető, és az, hogy ezúttal a srác ad tanácsot Octaviának mutatja, hogy talán kezdi egy kicsit összeszedni magát. Octavia dühe vetekszik céltudatosságával, és ez a kombináció nagyon is emberi, és egy igazán pozitív arcot fest a lányról, aki tiszta szívből szerette Lincolnt. Egy ilyen szeretet pedig nem múlik el gyorsan vagy nyomtalanul – az írók igazán remekelnek a lány karakterizációjának tekintetében, mert az első évadhoz képest olyan összetett személyiséget adtak neki, ami már szinte páratlan a The 100-ban.

Murphy élete a Polisban nem egyszerű (amúgy figyeltétek, hogy a sorozat múlt héten meglépte az erőszak témáját, hiszen Ontari hatalmi fölényét használta fel Murphy ellen, és ez az apróság már önmagában megér egy hatalmas tapsot az alkotóknak), ám Emori felbukkanása kissé visszahozza a srác életkedvét. Legalábbis addig, míg ki nem derül, ki is irányít valójában.

The 100 S03E12.1

Ez az epizód csavarosnak csavaros, okosnak okos, de attól még egy filler marad, de ha minden széria csak egy ilyet tartalmazna évadonként, boldog lennék!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .