A múlt heti rész igazán döbbenetes véggel zárult: hőseinkre kiadták az Omega-protokollt, aminek értelmében bármelyik idősíkban fellelhető múltbéli énjüket megölheti a Zarándok, akinek neve hallatán minden Időmester kicsit megremeg.

Legends of Tomorrow S01E12.2

Rip Hunter kapitány és csapata komoly bajban van, hiszen a veszély ezúttal sokkal nagyobb, mint azt gondolták. Az Időmesterek tanácsa kiadta a parancsot a Zarándoknak (Faye Kingslee), aki minden idők legrettegettebb fejvadásza, aki morális kétségek nélkül likvidál mindenkit, akire parancsot kap, és mivel a parancsban legtöbbször a fiatalabb ént kell megölni, így nem okoz neki gondot akár gyerekek elpusztítása vagy a szeretteik semmissé tétele.

A Zarándok azonban kisebb morzsákat hagyott, amit követve Gideon sikeresen elvitte a csapatot a megfelelő időre és helyre, így sikerült is megtalálni az első kiszemelt áldozatot, aki egy tűzze játszó fiúcska még csak. Ám nem sokkal ezután a Zarándok hajója már nem hagy jeleket, így Ripnek olyan döntést kell hoznia a csapat érdekében, ami talán a csapatot veszélyezteti a leginkább.

Legends of Tomorrow S01E12.3

Talán az eheti epizód tekinthető a legakciódúsabbnak, látványosabbnak és egyben veszélyesebbnek is. A Zarándok elintézéséhez már sokkal több erőre és összefogásra van szükség, mint eddig valaha, ugyanakkor a csapat fiatal énjeit is kezelni kell valamiképpen, miközben a szó szerinti elmúlás veszélye lebeg a fejük felett. A Zarándok nem ismer kegyelmet, és mindig elvégzi a feladatát, ráadásul ehhez egy különleges képessége is van, ami az Időmesterek körében is igen ritka – és ez okozza a döbbenetes látványvilágot. Végre van értelme a lassított mozdulatoknak, a tűzcsóva kimerevítésének, Sara és a Zarándok küzdelme pedig egyszerűen frenetikus.

Legends of Tomorrow S01E12.4

A kiragadott fiatalabbik ének összezavarodottsága érhető, ugyanakkor az igazán kicsik előnyben vannak, hiszen nem értenek semmit, de pont ez is a hátrány, hiszen így az idő félően túllép rajtuk, és a várva várt „abba a pillanatba térek vissza, amikor eljöttem” egyre kétségesebb. Rip ugyan ígéretet tett Martinnak, de attól még a veszély fenn áll.

Kendra és Ray kapcsolatában is komoly változások következnek be, az őszinteségük pedig példaértékű. Rory is sokat komolyodott és végső tanácsa fiatalabb énje számára megmutatta, hogy bár nem ő a legokosabb ember a földön, érzései és bűntudata neki is van, csak igen jól titkolja.

A humor most kissé háttérbe került, de azért a lányok gügyögése vagy éppen Rory beszólása vitte a prímet, csak éppen ez egy sokkal komolyabb epizód volt, mint a korábbiak, és így érthető is a komolyabb hangvétel. A jövő héttől pedig igazán nagy fába vágja a fejszéjét a csapat, de ezzel nem csak a jövőt menthetik meg, hanem saját múltjukat is!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .