A múlt heti rész igazán döbbenetes véggel zárult: hőseinkre kiadták az Omega-protokollt, aminek értelmében bármelyik idősíkban fellelhető múltbéli énjüket megölheti a Zarándok, akinek neve hallatán minden Időmester kicsit megremeg.

Legends of Tomorrow S01E12.2

Rip Hunter kapitány és csapata komoly bajban van, hiszen a veszély ezúttal sokkal nagyobb, mint azt gondolták. Az Időmesterek tanácsa kiadta a parancsot a Zarándoknak (Faye Kingslee), aki minden idők legrettegettebb fejvadásza, aki morális kétségek nélkül likvidál mindenkit, akire parancsot kap, és mivel a parancsban legtöbbször a fiatalabb ént kell megölni, így nem okoz neki gondot akár gyerekek elpusztítása vagy a szeretteik semmissé tétele.

A Zarándok azonban kisebb morzsákat hagyott, amit követve Gideon sikeresen elvitte a csapatot a megfelelő időre és helyre, így sikerült is megtalálni az első kiszemelt áldozatot, aki egy tűzze játszó fiúcska még csak. Ám nem sokkal ezután a Zarándok hajója már nem hagy jeleket, így Ripnek olyan döntést kell hoznia a csapat érdekében, ami talán a csapatot veszélyezteti a leginkább.

Legends of Tomorrow S01E12.3

Talán az eheti epizód tekinthető a legakciódúsabbnak, látványosabbnak és egyben veszélyesebbnek is. A Zarándok elintézéséhez már sokkal több erőre és összefogásra van szükség, mint eddig valaha, ugyanakkor a csapat fiatal énjeit is kezelni kell valamiképpen, miközben a szó szerinti elmúlás veszélye lebeg a fejük felett. A Zarándok nem ismer kegyelmet, és mindig elvégzi a feladatát, ráadásul ehhez egy különleges képessége is van, ami az Időmesterek körében is igen ritka – és ez okozza a döbbenetes látványvilágot. Végre van értelme a lassított mozdulatoknak, a tűzcsóva kimerevítésének, Sara és a Zarándok küzdelme pedig egyszerűen frenetikus.

Legends of Tomorrow S01E12.4

A kiragadott fiatalabbik ének összezavarodottsága érhető, ugyanakkor az igazán kicsik előnyben vannak, hiszen nem értenek semmit, de pont ez is a hátrány, hiszen így az idő félően túllép rajtuk, és a várva várt „abba a pillanatba térek vissza, amikor eljöttem” egyre kétségesebb. Rip ugyan ígéretet tett Martinnak, de attól még a veszély fenn áll.

Kendra és Ray kapcsolatában is komoly változások következnek be, az őszinteségük pedig példaértékű. Rory is sokat komolyodott és végső tanácsa fiatalabb énje számára megmutatta, hogy bár nem ő a legokosabb ember a földön, érzései és bűntudata neki is van, csak igen jól titkolja.

A humor most kissé háttérbe került, de azért a lányok gügyögése vagy éppen Rory beszólása vitte a prímet, csak éppen ez egy sokkal komolyabb epizód volt, mint a korábbiak, és így érthető is a komolyabb hangvétel. A jövő héttől pedig igazán nagy fába vágja a fejszéjét a csapat, de ezzel nem csak a jövőt menthetik meg, hanem saját múltjukat is!

Szerző

Avatar
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .