Már a múlt heti epizódra panaszkodtam, de a mostani teljesen kivert nálam a biztosítékot! Hol maradnak a jó karakterek, a csavaros történet és a drámaiság? Mert ezek az „új” szereplők nagyjából öt percig nem élték volna túl ebben a világban, nemhogy hetekig!

Fear the Walking Dead S02E03.3

Strand sikeresen lehagyta az őket követő hajót, és ugyan ez egy nagyon jó hír, ő mégis feszülten figyel minden percben, hátha mégis felbukkannának. Azonban a nagy előny semmibe vész, mikor valami eltömíti a hajó szűrőrendszerét, ezért minden leáll Travis ugyan nem hajószerelő, de neki van a legnagyobb esélye, hogy megjavítsa az Abigailt, amit bár nehezen, de még Strand is beismer. Travisnek azonban alá kell merülnie a sötét vízbe és kiszednie a dugulás okát, ami egy zombik nélküli világban is igen veszélyes vállalkozás.

Fear the Walking Dead S02E03.4

A kényszerpihenő közben Alicia egy partszakaszra lesz figyelmes, ami valószínűleg egy repülőgép szerencsétlenség nyomait őrzi, és bizony tele van kiszóródott poggyásszal, és mivel már hosszú ideje nem láttak ott járkálókat, ezért meggyőzi az anyját, Madisont, hogy szükségük lenne ruhákra, gyógyszerekre, és egyéb hasznos holmikra, amit a bőröndök rejthetnek. Daniel vezetésével a három gyerek, Nick, Chris és Alicia így partot érnek, és elkezdik válogatni a találtakat. Chris elcsatangolása során viszont olyan megpróbáltatással találja szembe magát, amire nem lehet felkészülni, míg Nick egy nagyon fontos tényre döbben rá.

Bár nem sok minden történt a mostani részben, mégis mozgalmasnak tekinthető, hála az utolsó tíz percnyi jelenetsornak. De sajnos ez a vég sem menthette meg az epizódot az unalomtól, felesleges drámától és logikátlanságtól. Elsőnek talán a leg szembetűnőbb: ha egy partszakasz tele van holmikkal, nem lenne értelmesebb mindent elhozni, amit találnak, majd útközben átnézni? Hely van, idő, pedig mint a tenger. Ehelyett hőseink órákon át válogatnak, de persze ezt sem szisztematikusan teszik, hanem úgy tessék-lássék módon, vihorászva, kalapot próbálgatva – mondanom se kel, ezzel kihívták maguk ellen a sorsot.

Fear the Walking Dead S02E03.1

Az epizódot lezáró akciódús jelentet pedig még Rick és Daryl is megirigyelné, csakhogy ez egy ilyen családtól elképzelhetetlen, egyedül talán Nick viselkedett reálisan, de az meg a véletlen és egy kevés írói önkény keveréke. Strand utolsó tette azonban végérvényesen megmutatta, hogy milyen ember is ő valójában, ami megint felvet egy kérdést, Madison vagy Travis a naivabb és szűklátókörűbb?

Fear the Walking Dead S02E03.2

Ha a Fear the Walking Dead ilyen gyorsan építi le magát, akkor nm jósolok számára nagy jövőt, és ha a nézettség elpártol tőle, hiába a nagy előd, nem lesz, mi a képernyőn tartsa!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .