A hosszú szünet óta még nem egészen talált magára a TimePass, legalábbis ami a látogatottságot illeti, azonban az előadások pontosan azon a színvonalon haladnak tovább, ahogy megszokhatta az érdeklődő – utóbbit pedig nem csak azért mondom, mert szerkesztőségünk tagja, Orlissa is előadást tartott, méghozzá egy igen különleges témában.

12971048_1779867575566070_2000487987011644006_o

A már megszokott interaktív programok várták a látogatókat: a Csillagkapu társasjátékkal utazni lehetett egy galaxisban a CsK-1 csapat egyik tagjával, de nemsokára ebből is érkezik az újabb verzió, ám ezúttal már űrhajók is szerepet kapnak, illetve a Warhammer figurafestés, ami a tavalyi felbukkanása óta töretlen népszerűségnek örvend. Ráadásul egy társasjáték is bemutatásra került, méghozzá a Warhammer Invasion, amit egy kisebb bemutató után ki is lehetett próbálni – mondanom sem kell, a fiúk egyből lecsaptak az újdonságra.

Ezt követte szintén egy igazán különleges beszélgetés, méghozzá a Magyar Star Wars képregény rajzolójával, Fazekas Attilával, aki mesélt a korszak kulisszatitkairól, a karakteralkotás nehézségeiről, és a képregénykiadás nehézségeiről is. Seregi Rajmund, pedig mint igaz Star Wars rajongó, bombázta őt kérdéseivel – természetesen a további rajongók legnagyobb örömére.

A rendezvény harmadik és egyben utolsó előadása maradt a képregényes témánál, m ezúttal egy teljesen másik szemszögből mutatta be a rajzolt karaktereket. Orlissa ugyanis nem kisebb feladatba vágta a fejszéjét, mint hetvenöt évnyi Marvel képregényes univerzum elemzésébe a kulturális sokszínűség jegyében. A négy nagy korszak elemzése során bemutatta, hogy miképpen reagáltak a kreátorok a társadalom változásaira, például etnikai hovatartozás vagy vallási tekintetben. Az eleinte igen sztereotip és degradáló alakok szépen lassan kiforrottakká váltak, és így szolgálva példaképként minden olvasónak, éljen az a föld bármely pontján.

Az előadások végeztével természetesen nem szivárgott el azonnal a közönség, hiszen ekkor kezdődik a korábban látottak és hallottak megbeszélése, kielemzése, és érvek egymásnak ütköztetése – különös tekintettel a képregényekre, hiszen nem csak a nap tematikájának bizonyult ez a téma, hanem a mostanság felbukkanó adaptációk miatt is a figyelem középpontjában vannak.

A jó hír, hogy május harmadik péntekén ismét Meetup, és számítsatok rá, hogy mostantól kezdve sokkal több írónkkal találkozhattok ezen a rendezvényen, nem csak, mint notórius látogató, hanem mint előadók is.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .