TimePass Meetup – Április

A hosszú szünet óta még nem egészen talált magára a TimePass, legalábbis ami a látogatottságot illeti, azonban az előadások pontosan azon a színvonalon haladnak tovább, ahogy megszokhatta az érdeklődő – utóbbit pedig nem csak azért mondom, mert szerkesztőségünk tagja, Orlissa is előadást tartott, méghozzá egy igen különleges témában.

12971048_1779867575566070_2000487987011644006_o

A már megszokott interaktív programok várták a látogatókat: a Csillagkapu társasjátékkal utazni lehetett egy galaxisban a CsK-1 csapat egyik tagjával, de nemsokára ebből is érkezik az újabb verzió, ám ezúttal már űrhajók is szerepet kapnak, illetve a Warhammer figurafestés, ami a tavalyi felbukkanása óta töretlen népszerűségnek örvend. Ráadásul egy társasjáték is bemutatásra került, méghozzá a Warhammer Invasion, amit egy kisebb bemutató után ki is lehetett próbálni – mondanom sem kell, a fiúk egyből lecsaptak az újdonságra.

Ezt követte szintén egy igazán különleges beszélgetés, méghozzá a Magyar Star Wars képregény rajzolójával, Fazekas Attilával, aki mesélt a korszak kulisszatitkairól, a karakteralkotás nehézségeiről, és a képregénykiadás nehézségeiről is. Seregi Rajmund, pedig mint igaz Star Wars rajongó, bombázta őt kérdéseivel – természetesen a további rajongók legnagyobb örömére.

A rendezvény harmadik és egyben utolsó előadása maradt a képregényes témánál, m ezúttal egy teljesen másik szemszögből mutatta be a rajzolt karaktereket. Orlissa ugyanis nem kisebb feladatba vágta a fejszéjét, mint hetvenöt évnyi Marvel képregényes univerzum elemzésébe a kulturális sokszínűség jegyében. A négy nagy korszak elemzése során bemutatta, hogy miképpen reagáltak a kreátorok a társadalom változásaira, például etnikai hovatartozás vagy vallási tekintetben. Az eleinte igen sztereotip és degradáló alakok szépen lassan kiforrottakká váltak, és így szolgálva példaképként minden olvasónak, éljen az a föld bármely pontján.

Az előadások végeztével természetesen nem szivárgott el azonnal a közönség, hiszen ekkor kezdődik a korábban látottak és hallottak megbeszélése, kielemzése, és érvek egymásnak ütköztetése – különös tekintettel a képregényekre, hiszen nem csak a nap tematikájának bizonyult ez a téma, hanem a mostanság felbukkanó adaptációk miatt is a figyelem középpontjában vannak.

A jó hír, hogy május harmadik péntekén ismét Meetup, és számítsatok rá, hogy mostantól kezdve sokkal több írónkkal találkozhattok ezen a rendezvényen, nem csak, mint notórius látogató, hanem mint előadók is.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.