grace12.21.4

Ez az epizód kicsit olyan „sok hűhó semmiért”–érzést hagyott bennem maga után.

Egyre éleződik a helyzet Arizona és Callie között, miközben mindketten próbálják minél több kollégájukat maguk mellé állítani a Sofia elhelyezését övező vitában. Bailey-nek és Bennek újra kell gondolnia viszályukat, főleg mikor Ben bemutatja, hogy tudja, mit csinál. Amelia és Owen kezd visszatalálni egymáshoz, ami igencsak kínos szituációhoz vezet. Stephanie frusztráló helyzetbe kerül, mikor Kyle-nak újabb műtétre van szüksége, Amelia pedig nem engedi, hogy részt vegyen a kezelésben. Arizona valami aggasztót lát April ultrahangvizsgálata közben, amitől April nem csak pánikolni kezd, hanem Arizonával is összezörren miatta. A sürgősségire bekerül egy idősebb, néger férfi, aki lezuhant a lépcsőn, és akiről hamarosan kiderül, hogy bár évtizedek óta házas és szereti is feleségét, épületének portásába szerelmes.

grace12.21.3

Kicsit ugyanolyan érzésem volt, mint a múlt héten – akkor a fegyvertartási problémát ígérték központi témának, most pedig Callie és Arizona gyerektartási vitáját, és hogy őszinte legyek, bár mindkét témát körbetáncikálták, valójában az egyikkel sem jutottak túl messzire. A héten is az epizód végére mindössze csak annyira jutottunk, hogy mind Arizona, mind Callie gyűjtött egy-két embert maga mellé, Arizona egyszer kiakadt, de igazi konfrontációra nem került sor. Szóval egyelőre csak a füstöt látjuk, a tüzet nem.

Ben és Bailey esetében kifejezetten tetszett, hogy végre kicsit megingott az egész konfliktus, és ha nem is oldották meg teljesen a problémát, végre képesek voltak civilizáltan társalogni és elismerni, ha nem volt igazuk. Ennek pedig örülök, hiszen a páros közel áll a szívemhez, és annak alapján, ahogy az epizód végén viselkedtek egymással, nagyon úgy tűnik, hogy ki fognak békülni. Ameliáról és Owenről a héten mindössze csak annyit szeretnék mondani, hogy bár maga a humorforrásként szolgáló jelenetnek nem sok köze volt a központi cselekményhez, megadta a részhez azt a kis fűszerezést, ami kellett, és még meg is nevetetett.

grace12.21.2

Stephanie elég nagy hangsúlyt kap mostanában, ami kétségkívül távozását készíti elő. Ugyanakkor viszont párkapcsolati problémáit – meg úgy az egész konfliktust – kicsit erőltetettnek érzem. Persze, az ő múltjában ott van, hogy gyerekként sokat volt kórházban, és ez rányomta a bélyegét arra, hogyan áll a gyógyításhoz, viszont így is kicsit túl hevesnek éreztem reakcióját arra, hogy nem kezelheti Kyle-t (amúgy pedig Ameliának teljesen igaza volt, hogy nem engedte oda).

Aprillel nem tudom, hogy mihez kezdjek. Egy pillanatra azt kívántam – ami tudom, nem szép –, hogy derüljön ki, hogy ez a baba is beteg, már csak azért is, hogy kicsit visszanyaljon neki az élet azért, amiért ennyire makacsul viselkedett. Másfelől azonban dramaturgiailag sok lett volna egy második beteg gyerek. Ám ettől függetlenül még kicsit haragszom rá, amiért így kiakadt Arizonára, akinek így is éppen elég sok van a tányérján.

grace12.21.1

A héten a betegek ismételten a háttérbe kerültek – volt egy páciens, akit Baileyék operáltak, de meg aztán tényleg csak kellékként működött, semmit sem tudtunk meg róla, csak indokként kellett, hogy az adott orvosok együtt legyenek a műtőben. A másik beteg a – metaforikusan –szekrényben ragadt meleg férfi, ahol kicsit megint szájbarágósnak éreztem a sztorit, meg aztán ott sem sikerült semmi tényleges ívet bemutatni – ugyanakkor meg pont ez, ami tragikus az egészben.

Összességében azt mondom, hogy egy olyan jó közepes volt az epizód – voltak jó pillanatai, drámaiak és viccesek egyaránt, viszont más szemszögből meg sok volt az egy helyben álldogálás és a szájbarágás.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .