bigbang9.22.1

Nem volt ez rossz, csak kicsit össze-vissza volt az egész.

Penny nyer egy borkóstolást a munkahelyén, amire meghívja a srácokat. Ám mivel Sheldon nem szereti a bort, Bernadette pedig nem ihat, ők nem tartanak a többiekkel – mire Sheldon rögtön kitalálja, hogy akkor kettesben fogja tölteni az estét Bernadette-tel. Raj úgy dönt, elhívja a kóstolásra Claire-t, mire azonban rögtön elkezd pánikolni, mivel még mindig nem tisztázta pontosan a kapcsolatát a lánnyal. A vendéglőben aztán Pennyék összefutnak Zackkel, Penny agyilag gyenge exével, aki viszont olyan dologra mutat rá, ami őszintén aggasztani kezdi Leonardékat – név szerint arra, hogy új találmányukat akár katonai célokra is felhasználhatják.

bigbang9.22.2

Na, ennek az epizódnak sikerült bemutatnia, hogy az írók akkor is képesek túlbonyolítani a dolgokat, ha az egész sztori egyetlen esemény – esetünkben a borkóstoló – köré épül. Ugyanis a héten egyforma hangsúlyt kapott Sheldon és Bernadette közös estéje, Leonardnék aggályai, Zack feltűnése, és Raj és Claire kapcsolata, ami így egy kicsit már sok. Viszont érdemükre legyen mondva, önmagukban kifejezetten cukik voltak a szálak.

A kedvencem Sheldon és Bernadette párosa volt – kezdetben, amikor felmerül, hogy ezek ketten együtt fognak lógni, mind a nézők, mind a karakterek katasztrófára számítanak, természetesen, ismerve Sheldont, joggal. Az eset nem is indul túl kellemesen, a vége viszont olyan édes, hogy csak na. Az utolsó közös jelenetek bemutatják, hogy Sheldon igenis tud kedves és gondoskodó lenni, akár szándékosan csinálja ezt, akár nem. Viszont ez semmit sem változtat azon, hogy amit Bernie-ért ette ebben a részben, azért kijárni neki egy ölelés (akár tetszik neki, akár nem).

bigbang9.22.3

Zack feltűnése nekem kicsit randomnak tűnt, ugyanakkor viszont ő mindig random tűnik fel – bár mondjuk egy kocsmába odaillik, egy ilyen puccos borospincébe azonban már kevésbé (kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogyan fogta azt a borospoharat), így hát felmerül az emberben a kérdés, hogy mégis hogyan került oda. Viszont az tény, hogyha a jelenléte erőltetett is volt, érdekes dolgokat mondott – mind Leonardéknak, mind Rajnak.

Raj kapcsolata, ha már itt tartunk, kezd egy kicsit az idegeimre menni – mivel a többi srác már megállapodott, az írók őt rángatják össze-vissza, hogy valami párkapcsolati humort csempésszenek a sorozatba, és ez nem feltétlenül áll jól a karakternek, a két barátnőjének pedig semmiképpen sem, akik így ahelyett, hogy teljes értékű karakterekké válnának, megragadnak a biodíszlet-szinten.

bigbang9.22.4

Leonardék szála viszont érdekes, már ami a találmányukat illeti, és az is biztos – legalábbis ezt olvasom az évad még visszalévő epizódjainak leírásában –, hogy ez még visszatérő motívum lesz. Szóval kíváncsi leszek, mit tartogatnak még számunkra az írók.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .