Az eheti epizód talán az évad legdurvábbja (vajon hányszor mondtam már ezt ebben a szezonban?), és van egy olyan érzésem, hogy ezt még az évadfinálénál is el fogom sütni. Vér, manipuláció, hatalmi harc és visszautasítás jellemzi a mostani történetet.

The 100 S03E13.4

Clarke és Octavia Lincoln könyvecskéjének segítségével útban van Lunához, az utolsó fekete vérűhöz, aki képes lehet letaszítani Ontarit Polis és a klánok éléről. Luna korábban megszökött a Lexától való harc elől, és így válhatott Lexa az egyik legismertebb Hedává. Csakhogy az út hosszú, a siker pedig közel sem garantált, és a chip, vagyis Alie 2 mindenkivel végez, aki nem rendelkezik a Beka által módosított génállománnyal, így ha nem jár Clarke sikerrel, akkor a parancsnoki lánc örökre megtörik.

Murphy még mindig az életben maradásért küzd, és a korábbi megnyugvást ígérő barát sem az volt, akire számított, így a sorsa Ontari mellett rosszabbra fordult, mint azt hitte volna. Eközben Kane a foglyul ejtette Pike-kal megérkezik Polisba, ahol a durvaság és az agresszivitás legdurvább elemével találkozik. Azonban ennek is megvan a maga magyarázata, hiszen már a földiek között s egyre inkább terjedni látszik az a „kór” ami kiürítette Árkádiát és anyákat kényszerített, hogy saját gyermekeik ellen forduljanak.

3The 100 S03E13.1

A múlt héten hatalmas csavarral ért véget az epizód, mikor is megjelent Jaha Alie-vel, aki immáron a földiek életébe is beleszólást kívánt. Érdekes látni, hogy pont Jaha az, aki erőszakra hajlamos, nem pedig Alie 1, aki pont, hogy az enyhébb irányvonalat képviseli, noha ő dobta le az atombombákat a világra, ezzel megpecsételve az emberiség sorsát. Jaha azonban minden szálat hajlandó megmozgatni a Fény Városának érdekében, még akkor is, ha fel kell áldoznia érte valakit.

The 100 S03E13.2

A mostani epizódban visszatekinthettünk a Bárkán történtekre, arra hogy miként készítették fel a Százakat a földi életre, hogy milyen döntéseket kellet meghozniuk Jaháéknak a startról. Megdöbbentő volt látni, hogy Pike vezette azt az oktatást, ami a túlélésre tanította meg a srácokat, még akkor is, ha ők erről mit sem tudtak és ennek megfelelően mindenre tettek magasról. Külön öröm volt látni a „gondtalan” Jaspert, a mindig mufurc Murphyt, vagy a félszeg Octaviát. Pike végső motivációja ugyan sokaknál kiverte a biztosítékot, de valóba egy ennyire radikális tettre volt szükség ahhoz, hogy a srácok érezzék az élet és halál valódi súlyát.

The 100 S03E13.1

A The 100 megint adott bőven agyalni valót az életről, halálról és arról, hogy miképpen kezeljük a változást, ugyanakkor döbbenetes csavarokkal ismét egy teljesen új vágányra terelte a történetet – mindig öröm látni, ahogy a modern technológia ötvöződik az egyszerűbb eszközhasználattal.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .