Korábban azt hittem, hogy nincs lejjebb már a sorozatban, és mostantól meredeken ível felfelé a minőség, nos, tévedtem, méghozzá nagyon is, mivel ez az epizód még az előzőeknél is butább, logikátlanabb és öncélúbb volt. Ha így megy tovább, a nézők valóban elkaszálják és már csak szegény kritikusok fogják rajta köszörülni nyelvüket.

Fear the Walking Dead S02E04.1

Nick sötétedéskor érte el a kiválasztott partszakaszt, ahol rögvest egy sátortáborra bukkant, ott pedig egy járkálóba is, de a srác már korábban felfedezett egy trükköt az élőhalottak ellen, ezt pedig most is bevetette a túlélés érdekében. Azonban Nicken kívül mintha senki nem rendelkezne a túlélés ősi ösztönével.

Az éjszakai nyugalom alatt ugyanis egy csónak közeledik egy vajúdó nővel és két fiatallal, akik csupán segítségért érkeztek, majd pár perc után kiderül, hogy nem azok, akiknek mondják magukat, sőt, az egyikük az a Jack, akivel Alicia korábban olyan sokat beszélt, csakhogy a lány közel sem árult el annyi mindent, mint amennyit tudnak róluk. A csapat nagy részét megkötözik, Strandnek azonban sikerül elmenekülnie, de a tengeren az életéért küzd. Jack és csapata keménykedik a túzokkal, és csak Alicia az, aki hajlandó tenni a kialakult helyzet ellen.

Fear the Walking Dead S02E04.4

Az epizód még eleinte izgalmasnak tűnt, különösen a Nick partraszállásakor felbukkanó helikopter és a sátortábor után, ám az egész elég gyorsan hamvába halt. Bár tény, hogy Nick jelenetei voltak az egyetlenek, amik igazi izgalmat nyújtottak a negyven perc alatt. A hajóbeli események azonban lassúak, elcsépeltek, és azon túl, hogy semmi meglepetést nem nyújtottak, még a drámai hatás is kimaradt bennük. A korábban erős jellemek most az első pillanatban széthullottak, mintha az előző évadban történt komoly veszedelem nem is létezne.

Fear the Walking Dead S02E04.2

A visszatekintő jelenetek kibogozása pedig sokkal több időt vont el az epizódtól, mint kellett volna. Strand múltja, hogy is mondjam, nem érdekes, nem érdekfeszítő, és úgy az egész hidegen hagy (de ahogy hallom, nem csak engem). Strand sosem volt kispályás, stílus megkapó, és mindig volt benne valami simlisség is, és azon túl, hogy kiderült a hajó nevének eredete, tulajdonképpen semmi hasznos nem történt.

Fear the Walking Dead S02E04.3

A Fear the Walking Dead a második évad kezdete óta lejtmenetben van, az írók önkényeskednek, és olyan helyzeteket teremtenek, aminek semmilyen valóságalapja nincsen, a korábban erős jellemek leépítették, és ha ez a tendencia marad, akkor nem sokáig húzza még a széria – és talán jobb is lenne.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Fear the Walking Dead S02E04 – Blood in the Streets”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .