bigbang9.23.1

Leonard anyja (szinte) mindig nyerő, úgyhogy ezt a részt alapból nehéz lett volna elrontani.

Leonard anyja a városba érkezik, mire a srác gyorsan el is intézi, hogy felesége menjen ki érte a reptérre – Penny ezt szívesen vállalja is, mivel szeretne közelebb kerülni anyósához. Ám amikor az már a parkolóban zavarba hozza, Penny úgy dönt, inkább Bernadette-et és Amyt is áthívja az anyós-menny vacsorára. Mindeközben a srácok egy különleges Bosszúállók vetítésre készülnek, ahol azonban érkezési sorrendben osztják ki a jegyeket, így jó hamar oda kell menniük – Sheldon azonban megígérte Amynek, hogy elmegy vele vásárolni. Semmi baj: felbéreli hát Stuartot, hogy menjen el ő barátnőjével.

Engem már a nyitójelenettel megvettek: Sheldon és Penny egymás tudását teszteli egy kis játék kíséretében, ám amíg Pennynek tudományos kérdésekre kell felelnie, addig Sheldon feladata, hogy celebeket ismerjen fel. A játék rettentő cuki volt, és jó volt látni, hogy ilyen jól megvannak, és elfogadják egymást – az pedig, amikor Leonard csatlakozott a játékhoz, külön jól jött ki.

"The Line Substitution Solution" -- Pictured: Sheldon Cooper (Jim Parsons), Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), Howard Wolowitz (Simon Helberg) and Rajesh Koothrappali (Kunal Nayyar). Sheldon hires Stuart to spend the day with Amy when he'd rather go to a movie screening. Also, Leonard's mother, Beverly (Christine Baranski), comes to town and Penny struggles to make a connection with her, on THE BIG BANG THEORY, Thursday, May 5 (8:00-8:31, ET/PT) on the CBS Television Network. Photo: Michael Yarish/CBS ©2016 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Beverly látogatásait – mint ahogy arra már utaltam az elején – nagyon kedvelem (ez alól kivételt képez a kétszázadik epizód, amikor jelenlétének semmi értelme nem volt), és a hölgy most is hozta a formáját. Tetszett, ahogy a maga visszafogott, érzelemmentes módján végül csak kibökte, hogy bántja valami, név szerint az, hogy Penny és Leonard az ő tudta nélkül házasodott össze – bár az egy kicsit furcsa, hogy ez csak most jött elő, nem az előző látogatásánál. Jók voltak a lányok interakciói, Penny reakciói – főleg az, amikor rádöbbent, hogy megbántotta Beverlyt – különösen tetszettek.

Amíg a lányok szála a karakterépítést és a történet előre vitelét szolgálta – mivel megadta az alapot az évadfináléhoz –, addig a srácoké szimpla szórakozás volt, ami Sheldon furcsaságait helyezte előtérbe. Kedvenc kattant kockánk előbb lefizette Stuartot, hogy a képregényes szórakoztassa Amy, ami után Stuart egy ideig oda-vissza járkált Sheldon és Amy közt, majd volt egy ünnepélyes bocsánatkérés, majd végül egy kisebb botrány a sorban állás körül. Mindvégig gyönyörűen előjött Sheldon bolondsága, amit még a többiek csipkelődése is megsegített, úgyhogy kifejezetten tetszett ez a szál is, jókat derültem rajta.

"The Line Substitution Solution" -- Pictured: Beverly (Christine Baranski) and Penny (Kaley Cuoco). Sheldon hires Stuart to spend the day with Amy when he'd rather go to a movie screening. Also, Leonard's mother, Beverly (Christine Baranski), comes to town and Penny struggles to make a connection with her, on THE BIG BANG THEORY, Thursday, May 5 (8:00-8:31, ET/PT) on the CBS Television Network. Photo: Michael Yarish/CBS ©2016 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Úgyhogy összességében tökéletesen meg voltam elégedve ezzel az epizóddal: ment előre a történet, a karakterek kaptak teret a kibontakozásra, és mindemellett a poénok is remekül működtek. Egy ilyen epizód után sajnálom, hogy már csak egy rész van vissza évadból, mert hiányozni fognak ezek a bolondok a nyáron.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .