A mostani epizód szinte már finálé minőségűnek nevezhető, az események felgyorsultak, a tragédiák még kegyetlenebbé váltak, és az esély a győzelemre már csak egy karnyújtásnyira van – vagy mégsem?

The 100 S03E14.3

Clarke, Bellamy, Octavia és Jasper Lunáéknál vendégeskedik, a hely pedig maga a paradicsom, itt nem az erőszak az úr, a vér nem követel vért, itt mindenki támogatja a másikat, megérti a múltját és egy jobb és békés világot akar teremteni nap mint nap. Clarke ajánlatát, hogy vezető legyen Polisban elutasítja Luna, de mivel ő az utolsó fekete vérű, így a döntése szó szerint megakadályozhatja Alie elpusztítását és az emberiség megmentését. Clarke nem képes beletörődni a tudatba így olyan eszközökhöz folyamodik, ami morálisan megkérdőjelezhető.

Raven és Monty Árkádiában dolgoznak Alie kódjának feltörésén, és míg Monty csak számokat és kódokat lát, addig Raven épületeket, embereket, és egy Citadella nevű helyet, ahonnan Alie mindenkit kizár. Raven legszívesebben azonnal betörne oda, ám amíg nem kapják meg a teljes megsemmisítő kódot Alie 2-től, addig a betörés kimenetel kétséges.

The 100 S03E14.1

Polisban Monty és Indra a szökésen dolgoznak, illetve azon, hogy Alie ne tudjon tovább szaporodni. Így a csapat elsődleges célpontja, hogy megsemmisítik azt az eszközt, amivel a követők a chipeket gyártják. Polis legmélyén fekvő helyen azonban nem igazán van kiút, így ez lehet, hogy mindenki számára egy egyirányú út lesz.

Három fő szálon futott a történet, de ez közel sem nevezhető soknak, hiszen az események az epizód végére szinte összefonódtak és hatottak egymásra. Luna döntése magával hozta Ravenét, ami előirányozta Murphyét és így tovább. Az utolsó percek pedig egymásból burjánoztak, és egymásban is oldódtak fel.

The 100 S03E14.2

A tragédia ismét egy szeretett szereplőhöz kapcsolódik, aki már szenvedett eleget, így újból megjáratni vele a poklot inkább írói önkénynek minősül, mint valódi történetből fakadó döntésnek. Jasper és Octavia ismételten kicsit közelebb kerültek egymáshoz, kettejük vesztesége eléggé hasonló, így érthető, hogy a másik társasága megnyugtató a számukra. Ráadásul már az első évadban is közel álltak egymáshoz, mikor Jasper megmentette Octaviát.

Clarke döntése, hogy figyelmen kívül hagyja Lunáét érthető, tetszik, hogy igazán megkérdőjelezhető apróságokkal színesítik a jellemét, de ahogy ő is mondta, másnak semmilyen jobb ötlete nincs, viszont szükség van Lunára. Csak éppen arra nem gondolt, hogy Luna sokkal erősebb, mint ő, illetve hogy valójában miért is hagyta ott a lány a kiválasztást. Luna szó szerint paradicsomi állapotokat teremtett azok számára, akiknek elege lett a vérontásból és egy sokkal szebb jövőt akarnak felépíteni, azt azonban senki sem gondolhatta, hogy Clarke-ék lesznek a kígyó ebben a paradicsomban.

The 100 S03E14.4

Az utolsó jelenet döbbenetes csavarja újra feje tetejére állította az egész évadot, és a győzelem lehetőségét is kisebbítette. Félve várom a dupla epizódnyi finálét, és nem azért, mert rossznak vélném, hanem pont az ellenkezője, tudom, hogy nagyon erős lesz, kíméletlen és tragikus.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .