A múlt heti rész megdöbbentő fordulattal zárt, és felvetette bennem a kérdést: vajon hova tovább? – nos, megnyugtatok mindenkit, van még hova, mert a Legends of Tomorrow alkotói sebészi pontossággal adagolják az információt, a humort, és a kalandot.

Legends of Tomorrow S01E14.3

Vandal Savage a hajó börtönében csücsül, ami igencsak megnehezíti a kapitány, Rip Hunter dolgát. Ugyan az időn kívüli térben vannak, de jó lenne minél hamarabb megszabadulni ettől a terhes rakománytól, azonban Kendra az, aki ez bármi áron meg akarja akadályozni. Ray és Jefferson rájöttek, hogy nemcsak az Időmesterek utazhatnak a jövőben, hanem Savage is, ezzel pedig talán legitimálhatják Rip akcióját, és elnyerhetik a Tanács támogatását. A kapitány úgy dönt, hogy a foglyot a Távlatpontra viszik, ahol is végre felelnie kell bűneiért.

Savage manipulálta Cartert a jövőben, és így elvette minden múltbéli, reinkarnálódott énjének emlékét, és csakis ő képes visszaadni azokat. Bár Kendra próbálja Carter emlékeit visszahozni, Savage jól felkészített jobbkezét, aki még mindig az ellenséget látja korábbi szerelmében. Ráadásul, amíg Kendra Carteren próbál segíteni, kapcsolata Rayjel is összeomlani látszik.

Savage pedig igyekszik mindenkit manipulálni, amihez még Hunter is a segítségében van, ugyanis a kapitány nem figyelmeztette Jeffersont a hajó javítási munkálatainál bekövetkezhető veszélyre, ami természetesen be is következik, ezzel pedig a kapitány szó szerint kockára tette társa életét, pedig tudta, hogy mi várhat rá. Ez már Saránál is kiveri a biztosítékot, és megkérdőjelezi Rip hűségét a csapat tagjaihoz. Ráadásul Savage még Rayt is manipulálja, amiből igaz katasztrófa veszi kezdetét.

Az előző epizód vége kimerítette a meghökkentő csavar fogalmát – gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki nem számított Vandal ilyen szintű manipulációjára Carter felett. Ezzel a sorozat főgonosza szó szerint megkötötte az egyik legerősebb karakter, Kendra kezét, és eközben olyan szerelmi háromszögbe nyúlt bele, amire még ő sem számított. Ráadásul a manipulációk mestere továbbvitte a dolgot, és a csapat többi tagjának fejébe is bemászott.

Rip Hunter nem-figyelmeztetése dühítő, joggal van kiakadva rá Sara, és joggal vonta kérdőre is a kapitányt. Rip bármit megtenne a családjáért, és ez a bármi akár életekbe kerülhet, talán pont azokéba, akik hűségesek hozzá és az ügyéhez. Ugyanakkor ezért is igazán veszélyes Vandal, hiszen egy igazi gonosz mindig az igazat mondja, ezzel arra kényszerítve a körülötte lévőket, hogy megtegyék azt, amit ő szeretne. A beszélgetés Sarával is ezt eredményezte, talán csak Mick az, aki képes ellenállni Savage-nek.

Legends of Tomorrow S01E14.4

Most, hogy a gonosz kézre került, vajon mi fog történni a világban, végre megmenekül a Föld a zsarnoktól, aki milliók haláláért felelős. Vagy egy újabb csavarral olyan szintre emelik a sorozatot, nos, mint amilyenre epizódonként egyre feljebb és feljebb szokták!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Legends of Tomorrow S01E14 – River of Time”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .