Idén még az időjárás is várta a tavaszi PlayIT-et, így verőfényes napsütésben látogathatott ki a szerkesztőség a Hungexpora, hogy elmerüljünk a gémerség mély bugyraiba. Összességében én azt mondhatom, hogy elég jól éreztem magam, habár azt hiszem, ehhez hozzájárul az is, hogy nem igazán mentem olyan helyre, ahol két órát kellett volna sorban állnom.

2016playittavasz2

Nem sokkal a nyitás után érkeztem meg a helyszínre, ami most is nagyjából ugyanúgy volt elrendezve, mint előzőleg. Ez azért hasznos, mert így aki korábban is járt ott, az könnyebben tudott tájékozódni – mondjuk én így is eltévedtem, de én tehetség vagyok. Az időm nagy részét a Cosplay Village környékén töltöttem, mivel délután én is előadást tartottam ott, így nem csak az összes fantasztikus League of Legends cosplayt csodálhattam meg, de néhány boldog lelkitárs meglátásait is meghallgathattam a kerekasztal idején – mivel mind tudjuk, hogy a játék nem is rontja el az ember szemét, ugye?

Azért ettől függetlenül elnézegettem még a Retro konzol részlegre is, ahová ugyan végül nem fértem be, de egészen meghatódva figyeltem, ahogy az ifjabb generáció lelkesen nyomkodja az én gyerekkorom játékait. Egészen nosztalgikus és boldogan vettem észre, hogy azért még mindig le tudják kötni a kisebbeket is, nem csak minket. Az Xboxoknál már egy kicsit azért kisebb volt a sor, de azt a kicsit is megérte kivárni, hogy elverhessen Hanamát Mortal Kombatban. Azt hiszem, ez volt életem csúcspontja.

2016playittavasz1

Kedvenc pankrátoraink is tiszteletüket tették természetesen a rendezvényen és a közönséget elnézve úgy tűnik, hogy egyre inkább meg tudják fogni ezt a közönséget is Ez persze nem csoda, mert most is remek kis show-kat rittyentettek nekünk, amiért igazán jár nekik a dicséret. Ősszel még azért be tudtam verekedni magam a ring mellé, de ezúttal már ez nem sikerült még véletlenül se. Lehet, hogy a srácoknak legközelebb már a fél csarnokot oda kell majd adni…

Ami még az én kis szívemet borzasztóan megmelengette, hogy a Barcraft is kint járt, habár végül nem tudtam túl sokat ott időzni. Ettől függetlenül nagyon hangulatosra sikeredett a részlegük, úgyhogy legközelebbre lehet becampelek hozzájuk, aztán nézhet majd a nép! A többieket elnézve egyébként ezzel a véleménnyel nem voltam egyedül, nem nagyon maradhatott idejük a Barcraftosoknak unatkozni. Emellett ráadásul még epikus csatáknak is szemtanúja lehetett az, aki arra járt, mivel a GameStarral karöltve bőven volt játéklehetőség ott is.

2016playittavasz3

Persze a legnagyobb sor a YouTuberek előtt állt, a The VR Technél laza másfél órás sorban állásokról hallottam és a többiek sem maradtak ki ebből a sorból legjobb tudomásom szerint. Hozzájuk már inkább meg sem próbáltam eljutni, mert már így is elég mazochista volt a cosplayem egy egész napos sétáláshoz is, nemhogy még egy türelemjáték sorban álláshoz. Hasonló nagyobb tömeg leledzett a nagyszínpadnál is, ahol a cosplayverseny is kapott helyet.

2016playittavasz4

Én nagyon jól éreztem magam, bár ettől függetlenül a fő boldogságomat az okozta, amikor hazaérkezve kihámoztam magam a cosplayemből. Ha nem jöttetek el, az őszire már igazán szedjétek a rőzséiteket. Mi ott leszünk!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .