Az eheti epizód is egy korrekt darabja volt a sorozatnak, de a korábbi évadokra jellemző katarzis ismételten elmaradt. A kiszámítható történések azonban érdekes körítéseket kaptak, csak hát hiányolom a régi megdöbbentően jó csavarokat – én már csak ilyen „nosztalgikus” lélek vagyok.

Game of Thrones S06E03.1

Bran Stark még mindig a múlt jeleneteit látja a háromszemű holló segítségével, aki tanítani kívánja őt, ám Bran inkább tovább időzne családja régi életében vagy éppen hagyná az egészet a csudába és hazatérne. Eközben Deresben a Bolton háznál komoly változások történtek, mivel Ramsay leszúrta apját, ezáltal pedig ő lett Észak Örzője, és komoly ajándékot is kapott egy leendő szövetségestől.

Dany megérkezett az özvegy khaleesikhez, akik egy meglepő ajánlattal fogadták. A Sárkányok Anyja pedig mit sem tud arról, hogy a Hárpia Fiai flottáját lerombolták, és a három felszabadított városból már csak egy szabad, amit Tyrionék próbálnak megtartani. Varys kismadarai nagy szolgálatot tesznek, de Missandei az, aki most nagy szolgálatot tesz királynőjének és népének.

Game of Thrones S06E03.2

Jon Snow feltámadása komoly bonyodalmat keltett, de mint a Fekete Őrség, mind a Vadak elfogadták visszatérték. A parancsnoksága alatt pedig ismételten egy súlyos feladat várt rá: bosszú a saját meggyilkolásáért. De Havas Jon parancsnoksága még Királyvárban is riadalmat kelt, de nem ez a legnagyobb gond, hanem a királyné fogsága, és a becstelenség, amit az anyakirálynővel tettek. Azonban Cerseinek nem sok mozgástere maradt már, a Kistanács pedig nem látja szívesen köreiben.

Ismét sok apróságot zsúfoltak bele az epizódba, persze fontos dolgokat is láthattunk, de nagy meglepetések nem történtek. Várható volt, hogy Dany valamiféle büntetés elébe nézhet, amiért inkább saját útját járta, nem pedig a törvényeket betartva elvonult a világtól. Bár még mindig érthetetlen a számomra, hogy a sárkánya miért is tette őt le pont egy olyan helyre, ahol veszélyben van, mikor korábban ő mentette ki az arénából.

Game of Thrones S06E03.3

Bran Stark élete és a visszatekintések érdekesek ugyan, de különösebben nem mozgatnak meg senkit. Valószínűleg Jon Snow valódi eredetét tudhatjuk meg nemsokára, amire már rengeteg elmélet született. Hasonlónak vélem a helyzetet Királyvárnál is, ahol bőven meglenne a potenciál, de Cersei városon át való végigkergetése óta nem történt semmi kiemelkedő, csupán trécselés és helyezkedés.

Talán a fináléban látott jelenet az, ami kicsit képes volt kibillenteni az epizódot a korrekt iparos munkából, de mivel pont az igazi katarzis pillanatában lett levágva az epizód, így ezt sem élhette meg a néző. Értem én, hogy fent kell tartani a néző figyelmét, de döbbenetesen sok az olyan sorozatkészítő, aki azt hiszi egy ilyen vacak húzással dobja meg a nézők számát – sőt, kifejezetten káros ez a felélesztett tendencia, lásd a Walking Dead fináléja!

Game of Thrones S06E03.4

Az eheti rész ismételten egy átkötő epizód, úgyhogy remélem a jövő heti jobban fog ütni, és végre történik olyan dolog is, amire nem számított mindenki előre.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .